שלום! אני מחפשת עזרה

מ י ר ס

New member
שלום! אני מחפשת עזרה

האם מישהו יכול לייעץ לבחורה, דור שלישי לשואה, למשפחה יהודית מברלין, אשר משפחתה הכחישה את יהדותה מאז השואה ועד היום, כולל השמדה של כל המסמכים הנוגעים ליהדות, כיצד היא יכולה להוכיח את יהדותה על מנת לשוב אל העם היהודי? תודה! מרים

עב

New member
גם לנו סיפור דומה

גם לנו יש במשפחה סיפור דומה: זוג בבודפשט הונגריה שהתנצר והכחיש כל קשר ליהדות. לאחר מותם של בני הזוג מצאה בתם בבית סידור תפילה יהודי. היא ניגשה למשרדי הקהילה היהודית והחלה לחפש הוכחות לפי שמות הסבא והסבתא שלה - רישומי לידה, נישואים וכו'. כיון שמדובר באישה שהוריה התנצרו טרם לידתה היא נאלצת לחיות עם ילדיה בבירת הונגריה - שם מותר להם להיות יהודים, אבל כאן אי אפשר... מנפלאות הרבנות הישראלית.

deebeebee

New member
בוורשה פגשתי קבוצה לא קטנה

של יהודים שאמורים על פי כל אמות המידה של ההלכה להחשב כיהודים, והם עצמם גם חיים כיהודים שומרי מצוות, אבל גם בהם פוגעות נפלאות הרבנות הישראלית.

מיפושיק

New member
וגם אני מכירה...

אדם אשר גילה במקרה, בהיותו בן 7, שהוא יהודי. סיפור מרגש. הוא סיפר לי שבהיותו בן 7 בביה"ס הוא רב עם הבריון של הכתה וזה זרק לו, יהודון או משהו בסגנון. הוא פנה להוריו והם אישרו שהם או הוריהם העמידו פני נוצרים מאז רדיפות היהודים במלחמת העולם. הוא אימץ את יהדותו רק בבגרותו ואפילו מלא דף עד על שם בני משפחתו. הוא ה Fruhauf היחיד שמצאתי, אבל איננו מצליחים בנתיים למצא קשר משפחתי ביננו.

Sadetsky

New member
דור שלישי לשואה, הווה אומר

דור ראשון היה ניצול שואה? אם כך, צריך להיות איזכור באיזשהו ארכיב. בעברית שלי - להתכחש זה לא אומר להתנצר. לכן לא הבנתי מהתאור שלך שהם התנצרו.

עב

New member
להתכחש זה לאו דווקא להתנצר

במקרה של הקרובה שלי ההתכחשות כללה גם התנצרות. אינני יודעת איך זה היה במשפחה של הבחורה שמ י ר ס מנסה לעזור לה.

deebeebee

New member
לא לכולם יש מסמכים

באזורים כמו ורשה, לדוגמא, בה נהרסו ארכיונים על כל מה שבתוכם, לא ניתן למצוא מסמכים, תעודות לידה וכדומה. מנסיוני האישי (לא כדי להוכיח את עובדת היותנו יהודים אלא לחקר שורשים) אני יודעת על הבעיה בורשה. ניסיתי למצוא תעודת נישואין של סבי וסבתי בטומשוב לובלסקי ובבילגוראי ולא מצאתי. שם נאמר לי שמתקופת מלחמת העולם הראשונה וקצת אחריה,שזו התקופה בה הם נישאו, לדוגמא, לא נותר דבר. על מציאת הכתובה גם אין מה לדבר כי גם זה נעלם. מדינת ישראל חופרת לעומקן של כל מיני קהילות בהודו, באמריקה הלטינית ועוד, מכריזה עליהן כקהילות יהודיות, ובמקביל מסרבת להכיר ביהדותם של אנשים אלה.

Sadetsky

New member
"חופרת לעומקן של כל מיני...

...קהילות בהודו, באמריקה הלטינית ועוד, מכריזה עליהן כקהילות יהודיות, ובמקביל מסרבת להכיר ביהדותם של אנשים אלה." כך כתבת. זו הערה שקשה לי להתמודד איתה. עלה פה סיפור של אנשים שהתכחשו ליהדותם במשך 3 דורות. אבל הקהילות מהודו ואמריקה הלטינית מעולם לא התכחשו ליהדותן. הזהות היהודית שלהם חזקה מאד מזה דורות, ולעיקשות ההתמדה והנחרצות שלהם היה משקל גדול בקבלה שלהם. ליהודים מאתיופיה זה לקח יותר מ-20 שנה. גם לשבט בני המנשה. הדבקות שלהם עזרה להם להתגבר על כל מיני השפלות ותיסכולים בדרך לא קלה. (אח"כ הם עולים ארצה ופה קשה להם לא פחות בגלל שהקהילה הישראלית לא יודעת איך לקלוט אותם.) בעצם הם ספינת הדגל - הם ההוכחה שאפשר להשיג הכרה של הרבנות. מגישים בקשה פורמלית, מספרים את כל הסיפור, מחפשים קרובי משפחה, חופרים (גם הרבנות חופרת), ונאבקים. זה מתאים רק למי שהזהות היהודית שלו (ואורח חייו) יהודים ללא ספק. כשיש ספק, אין מאבק...

Ohle74

New member
יעוץ....

אתרים שיכולים לסייע: בתי קברות בברלין: http://www.jewishgen.org/cemetery/w-europe/germanyb.html The Berlin address books database: http://adressbuch.zlb.de/index.htm The Centrum judaicum: http://mysql.snafu.de/cjudaicum/index.html אתר יד ושם יחסית למקומות אחרים הסיכוי למצוא מידע על יהודים בברלין הוא די טוב (עם קצת מאמץ). עוד קישורים בכתובת אינטרנט נלוות:

raananh

New member
למה שלא תתגייר?

אם אפשר לשאול, האם המטרה שלך היא חקר שורשים כדי להוכיח שאותו אדם הוא ממוצא יהודי, או האם את פשוט מנסה למצוא דרך להפוך מישהו ליהודי "בצורה רישמית" כדי לקדם איזה שהוא עניין של "לשוב אל העם היהודי"? תסלחי לי על התגובה שלי, אבל הייתי רוצה להתייחס אליה מבחינה פילוסופית. אתחיל בסיפור מהמישפחה שלי: אח של סבא שלי התנצר בגיל 14. אני עד היום לא מאמין שאביו (היינו הסבא-רבה שלי) היה עד כדי כך ליברל שהוא הירשה לבן שלו להתנצר בגיל כל כך צעיר. כל שאר המישפחה, 8 אחים ואחיות לא התנצרו, ואחד מהם, סבא שלי, למשל היה ציוני ומראשי אירגון בני-ברית בצ'כיה. כדי לקצר את הסיפור, אותו ילד שהתנצר, המשיך והתחתן עם נוצריה, נלחם בעד הגרמנים במילחמת העולם הראשונה והשנייה, אם כי במילחמה העולם השנייה גילו שהוא יהודי והוא נאלץ להתסתתר וניצל ממוות ע"י אישתו הנוצריה שממש סיכנה את חייה פעמיים(!) כדי להגן עליו ולהציל אותו. עכשיו, הנכד שלו, החליט שהוא מרגיש יהודי יותר מכל דבר אחר. הוא רק שלוש-רבעים יהודי כי אביו יהודי ואמו חצי-יהודיה (אבל לא יהודיה לגמרי לפי היהדות, כי אמא שלה נוצריה). אז הוא התגייר, התחתן עם יהודיה ומגדלים את המישפחה שלהם היום כיהודים בפראג, צ'כיה. אני בטוח שהמיקרה שלך הוא שונה לגמרי. אבל מה שאני רוצה להגיד זה שאם מישהו רוצה לחזור ליהדות, אחרי שלוש דורות של מכחישי יהדות, אפילו אם הוא יהודי "מבחינה טכנית", אז כדאי לשקול גיור. גיור זה לא עינוי או עלבון או פגיעה בכבוד של מישהו, אפילו אם הוא חושב שהוא כן יהודי מבחינת ההלכה ושגיור הוא לא נחוץ. גיור כפי הנראה יהיה יותר מהיר מאשר לחפש ניירות והוכחות אבודות מלפני שלוש או ארבעה דורות. וגיור גם ילמד את אותו אדם על היהדות ויבחן באופן אישי את נכונותו וכוונתו של אותו אדם להיות יהודי. אני פשוט מציע דרך קצרה יותר ומעניינת יותר "לשוב את העם היהודי" מאשר לחטט ולחפש נייר ישן מלפני 3 או 4 דורות. אני לגמרי לא דתי!!! אבל אני חושב שיהדות של אדם אחרי דורות של חוסר עניין ביהדות ואולי גם התבוללות, זה לא צריך להיות רק עניין טכני של להוכיח שהאמא-של-האמא-של-האמא הייתה יהודיה.... אם נחזור בחזרה לנכד של האח של הסבא שלי, הוא לדעתי יותר יהודי מאשר הרבה אנשים אחרים שהם "יהודים מבחינה טכנית" אבל לא יודעים ולא רוצים לשמוע על יהדות במשך דורות. ויש לי גם כאלו הרבה במישפחה (ואין לי שום דבר נגדם). רענן

למעלה