למה שלא תתגייר?
אם אפשר לשאול, האם המטרה שלך היא חקר שורשים כדי להוכיח שאותו אדם הוא ממוצא יהודי, או האם את פשוט מנסה למצוא דרך להפוך מישהו ליהודי "בצורה רישמית" כדי לקדם איזה שהוא עניין של "לשוב אל העם היהודי"? תסלחי לי על התגובה שלי, אבל הייתי רוצה להתייחס אליה מבחינה פילוסופית. אתחיל בסיפור מהמישפחה שלי: אח של סבא שלי התנצר בגיל 14. אני עד היום לא מאמין שאביו (היינו הסבא-רבה שלי) היה עד כדי כך ליברל שהוא הירשה לבן שלו להתנצר בגיל כל כך צעיר. כל שאר המישפחה, 8 אחים ואחיות לא התנצרו, ואחד מהם, סבא שלי, למשל היה ציוני ומראשי אירגון בני-ברית בצ'כיה. כדי לקצר את הסיפור, אותו ילד שהתנצר, המשיך והתחתן עם נוצריה, נלחם בעד הגרמנים במילחמת העולם הראשונה והשנייה, אם כי במילחמה העולם השנייה גילו שהוא יהודי והוא נאלץ להתסתתר וניצל ממוות ע"י אישתו הנוצריה שממש סיכנה את חייה פעמיים(!) כדי להגן עליו ולהציל אותו. עכשיו, הנכד שלו, החליט שהוא מרגיש יהודי יותר מכל דבר אחר. הוא רק שלוש-רבעים יהודי כי אביו יהודי ואמו חצי-יהודיה (אבל לא יהודיה לגמרי לפי היהדות, כי אמא שלה נוצריה). אז הוא התגייר, התחתן עם יהודיה ומגדלים את המישפחה שלהם היום כיהודים בפראג, צ'כיה. אני בטוח שהמיקרה שלך הוא שונה לגמרי. אבל מה שאני רוצה להגיד זה שאם מישהו רוצה לחזור ליהדות, אחרי שלוש דורות של מכחישי יהדות, אפילו אם הוא יהודי "מבחינה טכנית", אז כדאי לשקול גיור. גיור זה לא עינוי או עלבון או פגיעה בכבוד של מישהו, אפילו אם הוא חושב שהוא כן יהודי מבחינת ההלכה ושגיור הוא לא נחוץ. גיור כפי הנראה יהיה יותר מהיר מאשר לחפש ניירות והוכחות אבודות מלפני שלוש או ארבעה דורות. וגיור גם ילמד את אותו אדם על היהדות ויבחן באופן אישי את נכונותו וכוונתו של אותו אדם להיות יהודי. אני פשוט מציע דרך קצרה יותר ומעניינת יותר "לשוב את העם היהודי" מאשר לחטט ולחפש נייר ישן מלפני 3 או 4 דורות. אני לגמרי לא דתי!!! אבל אני חושב שיהדות של אדם אחרי דורות של חוסר עניין ביהדות ואולי גם התבוללות, זה לא צריך להיות רק עניין טכני של להוכיח שהאמא-של-האמא-של-האמא הייתה יהודיה.... אם נחזור בחזרה לנכד של האח של הסבא שלי, הוא לדעתי יותר יהודי מאשר הרבה אנשים אחרים שהם "יהודים מבחינה טכנית" אבל לא יודעים ולא רוצים לשמוע על יהדות במשך דורות. ויש לי גם כאלו הרבה במישפחה (ואין לי שום דבר נגדם). רענן