שלום אני מחפשת עזרה

שלום אני מחפשת עזרה

שלום אני אורטל והחלטתי שאני מחפשת משפחה מצד אמי רובם נספו בשואה אבל החלטתי בכל זאת לחפש כי אולי יש נצול אחד או שתיים או יותר שאנחנו לא יודעים עליהם אבל הבעיה היא...מאיפה מתחילים?? יש לי שמות של נספים ושמות של קהילה.(פילץ ודומברוביצה) אבל מפה לאן?? תודה...

friend9

New member
מאיפה מתחילים?

מתחילים מכאן: צעדים ראשונים - בצד שמאל במסך זה. תמצאי הרבה כלים שיאפשרו לך להגיע למידע בעצמך אם בפורום או באתרים רלבנטיים. וכן פרטים, איזה מידע שכבר ידוע לך, מומלץ לצרף לשאלה שלך.

שלום....

ידוע לי שיש נצול בשם זיגלמן אברהם שגר בחיפה שעמו נותק הקשר לפני מספר שנים. אני מעוניינת לברר מה עלה בגורלו. משפחת זיגלמן הייתה משפחה מרובת אנשים מעיירת פילץ בפולין לא ידוע באיזה אזור. מרביתם נספו בטרבלניקה.

אני מחפשת גם מידע

על 2 הקהילות שרשמתי בהודעה שידוע לי שיש לאמי משפחה מישם פילץ ודומבוביצה שנמצאת ברוסיה הלבנה. תודה לכל העוזרים

talia olav

New member
בהמשך להצעתו הטובה של friend9

כדאי שתפרטי מהם המקורות בהם כבר חיפשת מידע, כדי שלא נטרח לשוא. פילץ נקראת Pilica ונמצאת בדרום פולין, באזור קרקוב - קטוביץ. אם יום אחד תתענייני גם בדורות קדומים - יש בידי מעט מידע על כמה בני זיגלמן מפיליצה, מהמאה ה-19 (למשל שמואל זיגלמן שנולד ב-1858 או מספר שנים קודם). המידע אינו מתייחס למשפחה במאה ה-20.

אז ככה

את רוב המיגע מצאתי דרך דפי עד. עד לפני כמה שנים ספרו לי שהם נספו באושוויץ ואחרי חיפוש בדפי עד מצאתי שהם נספו כמט רוב המשפחה מפילץ בטרבלינקה. המקורות שלי מאד קטנים מכיוום שרק התחלתי לחקור . ידוע לי שמשפחת זגלמן הייתה בין המשחות המרבות בפילץ ורובם נספו. למעט 2 שידוע לי 1 . חיים זגלמן שנפטר לפני מספר שנים 2. אברהם זגלמן שעליו ידוע לי שהוא חיי בחיפה ועמו נותק הקשר כאשר עברנו דירה. יש לי כמה מספרי טלפון של אברהם זגלמן אך זה מספר ישן מהתקופה שהיו 6 ספרות. לכן חשוב לי למצוא אותו או אם יש אפשרות לדעת אם הוא חיי או נפטר . משרד הפנים יכול לעזור לי אולי? בכל אופן תודה רבה לכל העוזרים בו. מצטערת על האורך

נינה 18

New member
אם ניסית ב 144?

ומה בדיוק את מחפשת ?את אברהם ? או אינפורמציה? האם לחיים היו ילדים ? אולי שם תוכלי למצוא אינפורמציה. יש ביד ושם דפי עד עם השם זגלמן מאותם ערים - מחוזות שהזכרת, האם ראית אותם ? אולי אם תוכלי לענות על שאלותי ה"מרגיזות" נוכל לדעת איך ומה באמת לחפש. חג שמח .

אוקיי אז ככה

דבר ראשון השאלות שלך ממש לא מרגיזות . אני בטוחה שהם יעזרו לי. אז הנה כמה תשובות: כן אני מחפשת את אברהם זיגלמן אני מחפשת את האדם עצמו שחיי בחיפה. הוא לא הקים משפחה. הוא היה נשוי כ 30 שנים. יש ומצאתי דפי עד שבהם אברהם זיגלמן הצהיר על משפתו שנספתה. ב 144 נתנו לי מספר של אברהם זיגלמן שגר בנהריה ביום ראשון אחרי החג ננסה ליצור איתו קשר. לי יש מספר טלפון שלו אבל מספר יש מהתקופה שהיו 6 ספרות.

נינה 18

New member
אם איני טועה בחיפה

למרבית מספרי הטלפון בחיפה הוסיפו את הסיפרה 8 בהתחלה, תנסי אולי זה יעבוד. ואולי אחרי יום ראשון נהיה יותר חכמות וחכמים

למעלה