שלום אני לקוית למידה..

שלום אני לקוית למידה..

התחלתי לטפל בבעיה שלי מהרגע שנולדתי כמובן ההורים שלי הייתי במוזיר גם ביסודי בערך עד כיתה ה'(ואני לא זוכרת למה סיימתי עם זה) לא ממש השקעתי לא עשיתי כלום, ועכשיו התגייסתי ויש לי לילות והכל ונורא קשה לי להתרכז וקשה לי הכל. השאלה שלי עם אפשר לטפל בזה במסגרת הצבא? ולאן פונים.. כי למשל יש גם בעיה שאני בולעת מילים והצלחתי לברר, וכבר יש לי תור לאבחון דיבור בצריפין ואז יראו שאני צריכה, ואני התחיל בטיפול.. יש גם משהו שאפשר לעשות בקשר ללקוי? אבחון לקות בצבא? וכו'? אולי טיפולים מתמשכים שאפשר לעשות במהלך הצבא
 

zivadina

New member
השאלה היא מהן הלקויות שלך.

בכל לקות צריך לטפל אחרת. כאן אנחנו מתמקדים בטיפול בהפרעת קשב ורכוז, ומפנים את בעלי הלקויות האחרות לפורום לקויות למידה. נשמח לעזור.
 

FOR THE LD

New member
גם אני הייתי מציעה לך לשאול

בפורום לקויות למידה שאלות בענייני לקות למידה וצבא. בפורום ניתן להתייעץ עם פסיכולוגית מומחית ללקות למידה בצבא, בשם (ד"ר?) דבי שני. צייני במפורש שאת רוצה לקבל את תגובתה ("שאלה לדבי שני"). בהצלחה!
 

zivadina

New member
אפשר לעשות אבחון של ADHD בצבא

לפחות, אני מכירה חייל שאובחן עם הפרעת קשב בצבא. בהפרעת קשב נהוג לטפל קודם כל בעזרת תרופה שעוזרת להתרכז. לא ידוע לי אם הצבא מטפל בלקויות למידה אחרות.
 

levyyehudit

New member
שלום ל"לקוית למידה"

אם היגעת לשירות בצהל, סימן שיש בך כוחות להתמודדות גם במצבים מורכבים. עדיין אין זה אומר שהכל ברור לך. זכותך המלאה לבקש התייעצויות במסגרת שירותך הצבאי. יתכן שהרופא בבסיס יכול לעזור, או שתבקשי הפנייה להתיעצות עם נוירולוג או קב"ן (קצין בריאות הנפש). תאספי את כל האיבחונים שעברת בעבר ותנסי להגיע למישהו שמבין בהפרעות קשב וריכוז. קב"ן או פסיכולוג צבאי עשוי לעזור אם הוא מכיר את הנושא. ישנה מרפאה נוירופסיכולוגית באסף הרופא,אפשר לבקש הפנייה אליהם.לעיתים התייעצות עם מעבדת השינה (כן, אפשר גם תוך כדי השירות הצבאי) מאפשרת את בירור הקשיים עם הלילות והשינה. בכל אופן כדאי לא להפסיק את הבירור כך שתוכלי למצוא את אותו קב"ן שילווה אותך בלהתחבר לכוחות ולהקלות שיאפשרו לך להמשיך בהצלחה את השירות הצבאי.
 
למעלה