שלום אני חדש...

שלום אני חדש...

אני לא מבין כלום בקטנועים ואופנועים יש לי רשיון לרכב כבר שנה, הגעתי למסקנה שקטנוע יהיה פתרון יותר טוב קראתי כבר מאמר שהביאו באחד האשכולות תחתיי ואני רק רוצה לשאול ולברר ולהיות בטוח תאוריה- אני לא צריך לעשות בדיקות רפואיות- לא צריך בדיקת עיניים- צריך שוב? A2 זה הרשיון לקטנועים עד 125 סמ"ק והטסט הוא רק מבחן שליטה, אין נסיעה על הכביש למי שיש רשיון רכב? כמה שעורים בערך צריך בשביל המבחן שליטה הזה? (גם בהתחשב שיש לי רשיון רכב שנה) תודה על הכל

bj58

New member
שלום חדש

אתה בטוח שאתה לט מבין כלום בקטנועים ואופנועים??? סתם... מכיוון שיש לך ר.נ. על רכב פרטי רק שנה אחת ולא 3 שנים, הפורצדורה עבורך היא כזאת: פטור מתאוריה. בדיקת עיניים. אישור רופא משפחה. מינימום 15 שיעורים וטסט מלא !! מה שהזכרת מבחן שליטה זה למי שיש ר.נ. לפרטי מעל 3 שנים. A2 זה עד 125 סמ"ק ו14.7 כ"ס A1 עד 33 כ"ס A לא מוגבל הייתי ממליץ לך כבר לעשות באותו מחיר A1 אשמח לתת לך פרטים נוספים, כרצונך

nirbo

New member
תשובה

שלום ניר, אני שאלתי שאלה דומה מוקדם יותר היום וקיבלתי תשובה: על מנת שתוכל לגשת למבחן השליטה, אתה צריך לפחות 3 שנים ברצף רשיון לרכב רגיל. מכיוון שזה לא רלוונטי במקרה שלך - ישנו מינימום של 15 שיעורים + טסט כדי להוציא רשיון A2. אתה עדיין פטור מבדיקות רפואיות ומתיאוריה, אך צריך את הטופס הירוק וכל שאר הטרטור של הוצאת רשיון חדש. בהצלחה.

bj58

New member
פטור מבדיקות רפואיות??

על איזה בדיקות רפואיות אתה מדבר??? אם כוונתך לאישור בריאות מרופא המשפחה - הוא חייב גם חייב!! בדיקות רפואיות צריך בדרך כלל לר.נ. על רכב ציבורי או פול טריילר וכדו' או בלשכת גיוס.....

eli551

New member
על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון

תוציא טופס על הטופס אישור וחתימת רופא המשפחה אישור וחתימת אופטומטריסט תיאוריה לא צריך אךצריך פטור ממשרד הרישוי שזה אומר חתימה על הטופס a2 זה עד 125 סמק לומדים גם במגרש וגם בדרך למגרש הטסט רק במגרש כך שיעורים עד שתרגיש טוב על הכלי כי המבחן בחיים הוא לא במגרש אלא בכביש ושם יש צרות לא מעט

תודה רבה על התשובות המהירות

אז 15 שיעורים וטסט שכולל כביש.. אחלה לא כזה ביג דיל טפסים זה שטויות, העיקר לא עוד תאוריה

bj58

New member
המשך תשובה

זה מינימום 15 שיעור (יש דיל ב900 ש"ח בכמה בי"ס). ויתכן שכבר כדאי לעשות באותו המחיר A1 עד 33 כ"ס

יש לי קטע נגד כבדים

בכלל כי יש לי פחד מדו"ג... עד לפני חודשיים שקיבלתי טרמפ מחבר ששכנע ובאמת לא היה נורא התלהבתי קצת אני מעדיך להתחיל מקטן

אין בעיה שתעשה רשיון

גבוה יותר ותתחיל בקטן. חבל פשוט להגביל את עצמך בעתיד ולעבור את כל פרוצדורת הרשיון שוב.

bj58

New member
כפי שממליצים כאן האחרים

כדאי לעשות A1 באותו המחיר... ולרכב על 125 סמ"ק, ועם הזמן יבוא החשק. באמת חבל להגביל את עצמך

למעלה