שלום אני חדש !

שלום אני חדש !

שלום אני מוחמד ואני בן 16.5 גר ולומד בטייבה. שמעתי על מפלגת "השינוי" מההורים שלי ורציתי לדעת איך אני יכול להצטרף אליה. תודה רבה מוחמד !

רימסיף

New member
חוצפן !!!!

זו גזענות !!!! איך לעזאזל אתה קובע שהוא לא ציוני ???!!! למה אתה לא שואל את היהודים אם הם ציונים ודווקא את הערבים ??? זכותו להצטרף לתנועה כמו של כל אחד וזה לא בסדר שאתה מפלה אותו על זה שהוא מגזע אחר ! זו גזענות !!!

tapr

New member
הגזמה

הוא שלח אותו לאתר הנוער כדי למצוא טופס התפקדות... קצת רצינות.

רימסיף

New member
כל בן אדם שרוצה להכנס

לתנועה מקבל תזכורת ש"מפלגת שינוי היא מפלגה ציונות" ורק "אם אתה ציוני" אז .... נכון ?! זו גזענות ואני מקווה שיטפלו בה !!! אני מקום לגזענים !!!

tapr

New member
מותר להטיל ספק

ולא על בסיס גזע, אלא על בסיס השתייכות לאומית, שהרי הציונות היא התנועה הלאומית היהודית... אני בהחלט הטלתי ספק, גם בחברים קיימים, שהם במקרה... יהודיים. יש זרמים שונים, ומי שלא מאמין באחד מעמודי התווך המרכזיים של תנועת שינוי ושל נוער שינוי, אין לו מקום בתנועה לדעתי. זה לא עניין של טוב או רע, זה עניין של התאמה אידאולוגית. אנחנו תנועה פוליטית, לא ארגון צדקה. אקבל בשמחה כל אדם שתומך באידאולוגיה להיות חבר בנוער.

תמיר1991

New member
טל -

אני לא ידוע בימניות יתר, אבל לאחרונה אני מגדיר את עצמי כציוני. בכל מקרה, אני חושב שכל מי שקפיטליסט ומתנגד לכפייה הדתית יש לו מקום בתנועה, כי שניהם לדעתי מעל הציונות אצלנו, למרות שגם היא תופסת מקום גדול. מכל מקום, לא היה במקום להמטיר ככה על מוחמד שאלות כאלה - אני לא ראיתי את פבל ממטיר שאלות כאלה על הצד השמאלי יותר בנוער שלנו כשביקשנו להצטרף... תמיר.

tapr

New member
מסכים חלקית

לדעתי הבירור צריך להיעשות, וכמו שאמרתי, יש אנשים שהסבירות שאינם מתאימים אידאולוגית אצלם, גדולה יותר. אולי היה כדאי לפנות בדרך אחרת, בצורה יותר דיסקרטית או רשמית, אבל אין ספק שקיים ספק שלא הוסר. ספציפית אליך, הדעה שלך לא מוגדרת יותר מדי... יום אחד אתה פוסט ציוני, יום אחד אתה ציוני, ואתה אומר שאתה שמאל אבל תומך בסיפוח רוב הגדה. שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מחזיק את זה נגדך, זכותך להתלבט בדעותיך. אבל, אתה משליך מזה על הקריטריונים האידאולוגיים המספיקים לקבלה לתנועה, וצר לי, אבל שינוי היא מפלגה ציונית באופן מובהק. ראה שירשור נוסף שפתחתי.

תמיר1991

New member
בוודאי שהיא ציונית,

לא טענתי אחרת - אבל אם אדם לא מסכים לציונות ולכל השאר כן, זכותו להצטרף. ובכל מקרה, כל מה שאני סגור עליו פוליטית זה שאני שמאלני, בעד ההתנתקות ובעד הקו הציוני. לא יותר מזה
ואגב... מי אמר שסיפוח רוב הגדה במסגרת הסכם סותר את היותי שמאלני?
תמיר.

FuxPavel

New member
אז להלחם בחרדי יותר חשוב מציונות

הבנתי, עכשיו הדעות שלך מתבהרות לי.

תמיר1991

New member
כן,

להילחם בגזל והעושק החרדי חשוב לי יותר מציונות. אסור לי?
תמיר.

tapr

New member
וכי למה?

כי ציונות זה פאסה? מדובר בחלק מרכזי שמנחה את שינוי בהחלטות רבות ובטיבה. אולי יוכל להצטרף אדם שלא מסכים בכלל לנושאי דת ומדינה אבל מסכים לכל השאר? אין דבר כזה, אדם שלא מסכים עם חלק כל כך חשוב מהאידאולוגיה של התנועה, לא יכול להיות חבר בה מבחינה מוסרית, מבחינתי באופן אישי ומבחינת המפלגה באופן חוקי... במסגרת הסכם

תמיר1991

New member
תראה,

לא אמרתי שאני לא ציוני אבל אני גם לא ציוני ברמ"ח איברי. בעניין הזה אני לא סגור על עצמי
תמיר.

tapr

New member
כל עוד

אתה רואה את עצמך כחלק מהמחנה הציוני ודעותיך שפויות, לפחות מבחינתי אתה עומד ב"קריטריון". מבחינה אחת אני יודע שאני לא גזען - אני לא נותן הנחות יתר אידאולוגיות בגלל סיבות היסטוריות או פוליטיות למיניהן. מבחינתי בתנועה ציונית אין מקום ללא-ציוניים, כמו שבבל"ד אין מקום לטרנספריסטים.

תמיר1991

New member
אני לא רואה את עצמי לא במחנה

הפוסט-ציוני ולא במחנה הציוני. אני במחנה שהסיטואציה יותר מתאימה לו ברגע נתון, ובנושא הזה אין לי אידיאולוגיה. בכל מקרה, לא טענתי שאתה גזען, אבל בתנועה ציונית יש מקום ללא-ציוניים כל עוד הם מאמינים בשאר ערכיה, שהציונות הוא אחד מהם אבל הוא לא מרכזם. תמיר.

tapr

New member
פרשנות נוחה ל"לא-ציוניים"../images/Emo13.gif

תגיד את זה לחבר'ה במצודת זאב.

FuxPavel

New member
רק שאלתי אם הוא ציוני

ואני שמח להצטרף למועדון הגזענים של רימה ביחד עם אסף

למעלה