שלום... אני חדש....

benysh

New member
שלום... אני חדש....

קוראים לי בן, בחופש אני בן 18 ואני כנראה הולך על קורס הAFF בפרדייב בחוף הבונים (אני גר בזכרון אז זה דיי קרוב...) רציתי לשאול כמה דברים... יש עוד צונחים בגיל שלי? או שזה נדיר? בקשר לציוד, אם אחרי אני ארצה לקנות מצנח, אמרו לי שזה כנף מלבנית... השאלה שלי אם עם כזאת כנף אפשר לבצע גם דאיה? אותו ספורט שנשארים באוויר למשך שעות... זה שווה את זה? אני מניח שאני יודע את התשובה לזה... וכל דבר שיהיה טוב שאני אדע אני אשמח שתגידו ספנק יו...

FalxOri

New member
תשובות

מזל טוב. יש בגיל שלך וגם אנחנו הזקנים יותר נהיה נחמדים. לגבי הכנף. כן ולא. אפשר לדאות קצת אבל לא כמו מצנח רחיפה. ההבדל זה שאחד זה כנף מושלמת (וגדולה) והשני צריך להתקפל לתיק קטן ולהפתח בנפילה חפשית. חוץ מזה, למה לדאות? תנחת תקפל ותעלה עוד פעם. שווה? לא אבל אנחנו מכורים O

benysh

New member
וואלה נשמע שווה

גם עוד דבר קטן שכשהתקשרתי לפרדייב לא נראה שממש ידעו להסביר לי... היא אמרה שאחרי שמסיימים את הקורס אפשר לצנוח בכל מקום אחר בעולם, אבל צריך להשלים עוד 12 קפיצות כדי לקבל רשיון A, וכשיש אותו, אפשר לצנוח בכל מקום אחר בעולם! זה מה שאני הבנתי ממנה... קיצר, איך זה הולך?

noamk

New member
בדיוק כמו שהסבירו לך.

כשאתה מסיים את הקורס - אתה "בוגר קורס" אם תשלים עוד 12 קפיצות לסך של 20 - תקבל רשיון A. עם רשיון A אפשר לצנוח בכל מקום בעולם. (אפשר גם לפניו - אבל רב הסיכויים שיערימו עליך קצת קשיים). בקשר לגילאים - אם אני לא טועה מסתובבים במועדון כמה דרדקים בגילך, ואם יש לך רשיון נהיגה, ואתה מוכן לעשות הסעות לראשון לציון - אז יש לנו את הילה בשבילך.

benysh

New member
כן יש לי רשיון

רק שאני גר בזכרון (בערך רבע שעה מהבונים....) למרות שתכלס יש לי חברים בראשון ככה שיהיה אפשר לקמבן משהו פה ושם... אבל קודם צריך לעשות את הקורס... מישהו יודע כל כמה זמן בערך מתחיל קורס?

adam777

New member
מצטרף לשאלה

כל כמה זמן בערך נפתח קורס בפרדייב?

oferbar

New member
בערך כל שבועיים

היה אמור להפתח אחד אתמול (17.6) הכי פשוט להרים טלפון ולברר לפני בהצלחה

FalxOri

New member
מספסרים את הילה?

היום לא מספיק רשיון נהיגה. צריך גם טיס... לגבי מתי מתחיל קורס באתר כתוב 24.6 אבל הכי טוב להתקשר. O

noamk

New member
חס וחלילה.

פשוט ראיתי ש- chen go (פה למטה) כבר מתכנן תוכניות, אז כדאי לו שיזדרז.....

s hila

New member
לנועם- רק לידיעתך:

chen go זו בת...ואין לי ולה שום תוכניות שאתה בטח חושב עליהן. אבל אהבתי את הפרסום שאני מקבלת....

למעלה