שלום אני חדש

אלדד28

New member
אלגוריתמאי כמוך אמור לדעת

שהפער לא ייסגר

eshedr

New member
אבל לתוכנות ברמה נגיד של אופיס

לא מספיק VB? או VB.NET שהוא אמור להיות הרבה יותר טוב ומשופר? למה בעצם אתם קוראים ל-VB מחולל יישומים הוא שפה שפשוט לא נותנת שליטה בכל אבל בעצם לא כל אחד צריך שליטה בכל הדברים.... לא?

Zack DA

New member
לא אמרתי שהוא יסגר,

רק אמרתי שהוא לא משמעותי ברוב המקרים, ובטח זניח ביחס ליתרונות אחרים של JAVA.

אלדד28

New member
ה"יתרונות" של JAVA מתמצים בדבר

אחד בלבד, והוא זמן הפיתוח. אבל מה לעשות שהדרישות של הלקוחות הן תמיד יותר חשובות מזמן הפיתוח של התוכניתנים... השוק דורש X בזמן Y. אז מישהו אחד יכתוב ב-JAVA ויספק בערך X בזמן של קצת פחות מ-Y, ומישהו אחר יכתוב ב-CPP ויספק הרבה יותר מ-X בזמן של קצת יותר מ-Y, ואז ברור מי יירכש יותר טוב. כמו שאמרתי, ביצועים הם מעל לכל. ברגע שהביצועים שלך טובים גם במערכות שמריצות WIN95 על פנטיום 166 או לינוקס רזה מאוד, אתה נגיש ליותר שווקים. כשאתה מרים מפלצת ששוקלת עשרות מגות ביחד עם JVM ואתה דורש מהחומרה הרבה יותר, אתה פחות אטרקטיבי. הרבה פחות.

אלדד28

New member
אה, אתה מדבר על המשחקים

המתוחכמים והמהירים האלו בסלולרי? בעצם, הם לא מתוחכמים ולא מהירים.... מעניין למה

Zack DA

New member
אתה מתעלים מהפרמטר הכי חשוב:

יציבות, אמינות - ויכולת לכתיבה של קוד ברמה מאוד גבוהה למעון פיתוח עתידי מוצלח ומהיר.

אלדד28

New member
אתה מודע לכך שהתוכנות שנחשבות

להכי יציבות היום, כמו מ"ה UNIX-יות ובפרט LINUX; תוכנות כמו Oracle DB; ועוד ועוד ועוד - הן כולן כתובות ב- ++C/C, נכון? לא, כי אני חושד בהאשמה כאילו ++C/C היא לא "יציבה" או לא "אמינה". מי שלא יציב ו/או לא אמין הוא התוכניתן. כשעובדים מסודר, מגיעים לתוצאות יפות. אני לא יודע מה איתך, 100% מהאפליקציות שרצות אצלי על המחשב כתובות ב - ++C/C, והוא לא קורס כל שתי דקות
עכשיו ודאי תגיד שנכון, אפשר לכתוב יציב, אבל קשה לכתוב יציב ב-CPP. ועל כך אומר - אתה צודק. קשה להיות תוכניתן טוב. אבל מצד שני, אף אחד לא אמר שזו משימה שבכלל יכולה להיות קלה. יש משפט חכם שאומר - אין ארוחות חינם. כל מי שמצפה שתבוא איזו שפת תכנות קסומה ותעשה עבורו את העבודה, בלי שהוא יצטרך לשלם על כך מחיר - טועה. אז במקרה של CPP המחיר הוא לשבת וללמוד, וללמוד, וללמוד, ולהתנסות, וללמוד, ולעבוד מסודר. במקרה של JAVA, המחיר הוא חוסר שליטה במתרחש. לפחות ב-CPP אני יודע שהתוצר הסופי יהיה ראוי לשמו.

אלדד28

New member
עוד דבר קטן,

אתה יכול לטעון שאני פרפקציוניסט, וזה נכון, אבל אין מה לעשות. ככה אני רואה את הדברים. אני לא מוכן להתפשר ולכתוב תוכנה ממוצעת. אם אני משקיע את הזמן שלי, אני מצפה לתמורה. ב-CPP התהליך קשה, ארוך ומייגע - אבל התוצאה לא פחות מ-100%. ואגב, אפשר וצריך לעשות אותו הרבה פחות קשה, אם זה בעזרת פיתוח תשתיות הולמות שחוסכות לך עבודה שחורה, אם זה בעזרת - סתם דוגמה - SMART POINTERS למניעת בעיות בזכרון, וכו'.

Zack DA

New member
כמו תמיד, התשובה היא תמיד באמצע.

יש הרבה חסרונות ב- CPP. זה לא רק עניין של עבודה מייגעת, אלא הרבה דברים שאתה לא יכול לעשות בצורה באמת "נכונה", או מתחכמת.

אלדד28

New member
בבקשה, תן דוגמה.

כל דבר שיש ב-JAVA יש גם ב-CPP. ה"בעיה" היא שיש יותר ב-CPP. למשל, multiple inheritance. יש לך דוגמה למשהו שאי אפשר לעשות ב-CPP?

למעלה