שלום אני חדש...

zaquin

New member
שלום אני חדש...

שלום לכולם, אני חדש פה...קצת עלי,קוראים לי טל אני בן 17 מאילת ואוהב קל של ג'אז... בכל מקרה אני לא מכירים שום להקות נגנים וכד' של ג'אז והייתי רוצה קצת לדעת יותר על הגאז "הישן", מודרני ונגנים שמנגנים על סקסופון... חוץ מזה יש בחנוכה איזשהם הופעות טובות? וגם מישהו יודע כמה עולה סקסופון פשוט?

יפתח14

New member
שלום טל...

תן כיוון כללי...איזה סקסופון למשל? סופרן/ אלט/ טנור/בריטון?

dintsur

New member
תשכיר

אני זוכר שלפני שסקסופון הקיים השכרתי סקס מ"חלילית", יעלה לך בטח 100 ש"ח לחודש. עדיף לחכות עם קניה, ולקנות משהו טוב רק כאשר אתה בטוח שאתה רוצה להשאר בתחום. בכל מקרה, סקס עולה בערך 2500+ , סביר, אבל לא שווה את הקניה. כשתחליט שאתה רוצה לקנות משהו רציני יותר, אשמח לעזור.

zaquin

New member
אוקיי תודה...בכל מקרה מה עם...

שאר השאלות? יש הופעות טובות? להקות/נגנים טובים?

tannar

New member
אגב השכרות

יש לך מושג מה יהיה אזור מחירים סביר לחצוצרה?

seafox

New member
אני יודע שכשלמדתי

חצוצרה (זמן ממש קצר לצערי) עלה לי להשכיר חצוצרה רק 30 שקל מהמקום שלמדתי כי זה כלי מאוד לא נפוץ.והחצוצרה הייתה גם די חדשה. אבל השאלה איך זה בצפון (מרכז) באמת.

יפתח14

New member
2500?!

אני קניתי סקסופון אלט של חברת ווינסטו-בוסטון ב6000 שקל... האמת שזה אחלה סקסופון....צליל מדהים...

seafox

New member
2500 זה האלה שאם היית קונה חצוצרה

כזאת היית קונה ג'ופיטר.החברה הכי זולה. בגיטרות זה מתבטא בסקוויר או אפיפון או האמר וסלאשר. לא יודע מה קורה עם סקסופון אבל אני יודע המחירים ממש גבוהים וגם 6000 זה עוד נחשב כלום.

דוייק

New member
כן

באמת איזה טל..? אני ו SEAFOX שנינו אילתים.. אנו מכירים? בכל מקרה, כדאי להכיר מישהו שאוהב ג'אז באילת... הם מעטים עד כדי כאב:/

zaquin

New member
יש עוד אילתים שאוהבים ג'אז?

לא נכון...בחיים לא שמעתי על הזן הזה...כל מי שאני מכיר אוהב טכנו ופתאום משנה שנתיים אוהבים גם היפ הופ...

דוייק

New member
חחח

אתה בטח חדש באילת... רוב הילתים שחוובים ג'אז מתכנסים פעם בשנה, בסביבות סוף החופש הגדול תנחש איפה..

seafox

New member
לא ממש מדוייק ונכון.

כי הרבה הולכים בשביל האווירה ולא בשביל הג'אז. הרבה הולכים בשביל ללכת ולהגיד:הייתי בפסטיבל ג'אז. והרבה שמגיעים לא מאילת.

דוייק

New member
עדיין

לא אמרתי שכל מי ששם אוהב ג'אז אמרתי שרוב האנשים מאילת שאוהבים ג'אז הולכים לשם. תפסיק להיות חמור קופץ בראש!

StagaDish

New member
היי טל.. ברוך הבא!

גם אני אילתי, בנוסף לשניים האחרים שציינו כבר את עצמם... למען האמת, לא מזמן היה בפורום שירשורון של מישהו שהסתקרן בנוגע למנגינות סקסופון - אז תנסה לפשפש כאן. תוכל למצוא שם כמה שמות של הסקסופוניסטים הגדולים הקלאסיים. מעבר לזה, אתה מוזמן לבדוק להקות מעט יותר מודרניות, שבהן יש סקסופון כמו: Yellow Jackets Weather Report Brecker Brothers *יש לציין שהסקסופון אינו בהכרח הכלי העיקרי בלהקות הללו. בג'אז הישראלי תוכל למצוא את אלון אולארצ'יק בשני דיסקים נחמדים עם אלי דג'יברי, שהוא סקסופוניסט ישראלי בין המובילים בעולם המוסיקה הבינלאומי היום. תוכל למצוא דיסקים בשמות אולארצ'יק ג'אז ו-פעם בגליל (אני לא בטוח אם אכן דג'יברי מנגן בדיסק השני, אבל הוא בכל זאת שווה בדיקה). זה בנתיים מה שעולה לי בראש. מאחל לך בהצלחה בתוכניותך ומחקריך בעולם הג'אז!

StagaDish

New member
אה כן! כמובן! ../images/Emo163.gif

יש גם את אלברט בגר, שגם הוא סקסופוניסט מוביל מישראל! הופיע בפסטיבל הג'אז, בים האדום לפני שלוש שנים - אם אני זוכר נכון.. גם הוא שווה בדיקה (דיסקים יותר מוקדמים שלו מומלצים יותר). ותוספת, על כך שאנחנו מדברים על הפסטיבל.. קורטני פיין - שהיה לפני שנה בפסטיבל - סקסופוניסט ורטואוז מופרע ומדהים.. ג'אז מודרני! בהצלחה!

למעלה