שלום אני חדש...

sarelz

New member
שלום אני חדש...

אני עומד לקבל דרכון רומני, רציתי לדעת מה זה אומר לגבי אישתי שאין לה דרכון רומני או אירופאי בכלל? וגם אם מישהו יודע מה הזכויות שלי בברצלונה? אנחנו מתכוונים לעבור לשם, אני רוצה ללמוד שם, ושנינו בכלל מתכוונים להשתקע שם אז מי שיכול ורצה לעזור אנחנו נהיה אסירי תודה, אנחנו מאו חדשים בנושא (וגם נשואים טריים) שנינו בני 28.

TrigATUSA

New member
בעיקרון, בן זוג של אזרח אירופאי

יכול לקבל את אותו סטטוס שמקבל האזרח (מבחינת אישור שהייה ורשות לעבוד) כל עוד הם גרים ביחד הבעייה היא שדרכון רומני, מאפשר רק שהייה בארצות מערב אירופה (כולל ספרד) אבל לא מאפשר עבודה כשכיר

Nobilis

New member
מחדד קצת

לטובת הפונה: בעיקרון, אזרח אירופי רשאי להתגורר ולעבוד ללא הגבלה (בצירוף משפחתו הקרובה) ברחבי האיחוד. אבל, יש התניה - כשמדינות הצטרפו לאיחוד בשנת 2004 ו-2007 הוסיפו לאמנת ההצטרפות שלהן תנאי לפיו למדינות שכבר חברות באיחוד מותר (אך לא חובה) להגביל את הגישה של המצטרפים החדשים לשוק העבודה למשך עד 7 שנים מיום ההצטרפות. במילים אחרות - שוק העבודה הספרדי יפתח לחלוטין לרומנים לא יאוחר מ-2014. האם הוא פתוח כבר כעת? בזמנו שר העבודה הספרדי הצהיר על כך שהשוק יפתח לרומנים כבר בשנת 2009. ומכאן שלדעתי הוא עדיין אינו פתוח לחלוטין. האם הוא באמת יפתח ב-2009? זה תלוי בספרדים. זכותם לשנות את דעתם בנושא הזה (עד שנת 2014). אם אתה רציני לגבי המעבר, הייתי פונה בשאלה הזאת לרשויות בספרד על מנת לקבל תשובה מסומכת. כאן תוכל למצוא עוד מידע (בשפה יבשה משהו): http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?...O&accessing=0&content=1&restrictions=1&step=2 ואגב, לאור שאלה אחרת ששאלת כאן - ראשית כדאי שתסדיר את אזרחותך הרומנית. זה תהליך שלוקח לעיתים זמן רב מאד (יכול להיות גם שנים ארוכות).

למעלה