שלום ,אני חדש

• פותח הנושא adia
  • פורסם בתאריך

adia

New member
שלום ,אני חדש../images/Emo39.gif

איך יודעים אם צמח מקבל יותר מדי מים? ושאלה נוספת,פיזרתי בדשא דיזיקטול נגד מעופפים קטנים מאוד ואין תגובה,מה עושים? מתי הכסוח האחרון של הדשא(קוקויה) ומתי מומלץ לבצע דילול? תודה

ברוך הבא בצל פורומנו ...

לכל צמח יש את דרישות ההשקיה שלו אך בדרך כלל צריך לבדוק את האדמה סביבו או את אדמת העציץ. האדמה צריכה להיות לחה רוב הזמן. אם נוגעים באדמה והיא יבשה אז אפשר להשקות. חשוב לזכור שצמחים מצליחים להסתדר עם תקופת יובש יותר טוב מאשר עם תקופת הצפה ולכן אם לא בטוחים כדאי לחכות עוד יום או יומיים ואז להשקות. כמובן שזה בהכללה גדולה ויש לברר לכל צמח את העדפותיו האישיות. דיזיקטול עובד רק לאחר השקיה והורג את מה שיש באותו זמן על הדשא. לאחר תקופת מה הוא מפסיק להשפיע. צריך לחשוב אם בכלל יש צורך בהדברת המעופפים בדשא או שאין להם השפעה משמעותית עליו. לדעתי בדרך כלל אין צורך בהדברה. הכיסוח האחרון נעשה כאשר הדשא מפסיק לצמוח ונכנס לתרדמת חורף. אין תאריך מדויק וזה תלוי בטמפרטורה. פשוט המשך לכסח עד שתראה שאין צורך. לגבי הדילול אני לא יודע אם בכלל צריך, אלא אם הדשא כבר קיים הרבה שנים ומראה סימני מצוקה כמו התיבשויות בקטעים שונים. אורי

adia

New member
אורי,ערב טוב

אני גר בי-ם בבית פרטי,ואין ספק שהניסיון עשה את שלו. חשבתי שהמעופפים הקטנטנים הם זן חדש ומוגן מחומרי הדברה של העש. בתחילת הקיץ היתה לי התקפה של פרודניה,וכמעט שלא נשאר לי דשא! יצאתי חמוש למתקפת נגד והנה חששתי ש"הם" חוזרים. אז לפי מה שראיתי פרחי הטייס נמצאים באיזור מסוים בדשא,וניסיתי לראות אם יש "מטרה" באיזור ולא הבחנתי. אז אני ימשיך לעקוב ולראות מה קורה. לגבי מערכת ההשקיה(קניתי והתקנתי הכל לבד)
ויש לי שלוש פתיחות: 1.לדשא-שלוש פעמים בשבוע 1/4 שעה בכל פעם. 2.טפטפות שמתחלקות גם לאדניות חיצוניות-כל יום,פעמים ביום שמונה דקות בכל פעם. 3.מערכת שלישית לגינה אחורית-לא רלוונטית כרגע. השאלה,או יותר נכון האם זה בסדר/נכון/הגיוני וכ"ו,כי כיוונתי אותם לפי מעקב/יובש,וגם התיעצתי עם חבר בעל גינה. בשבועיים האחרונים הורדתי את המינון כי שמתי
שהצמחים מגיעים מהר מאוד לרוויה. אני מאמין שבעזרת תשובה/ות אני יצליח להצליח. ושוב תודה.

בוקר טוב, אתה משקה הרבה מידי ...

דשא רצוי להשקות לעיתים רחוקות ככל האפשר (פעם בשבוע עד 10 ימים עפ"י מצב היובש). במקרה כזה הדשא יצמיח שורשים לעומק ויהיה עמיד יותר לתנאי יובש פתאומיים. צריך פשוט ל"שחק" עם ההשקיה עד שרואים מצד אחד שהדשא לא נובל ומצד שני יש מרווחי השקיה גדולים. עדיף להשקות חצי שעה או קצת יותר, פעם בשבוע מאשר מספר דקות כל יום. גם לאדניות אין צורך בכל כך הרבה מים. אם יש להן תחתיות אז מספיקה השקיה כל יומיים שלושה ולעיתים גם יותר. צריך לעקוב אחרי הצמחים ולראות. חשוב לציין שאת המעבר להשקיה מרווחת יותר יש לעשות בהדרגה. כדאי לנתק את המחשב ולהפעילו ידנית תקופה מסוימת (כדי שלא תצטרך לכוון אותו כל יומיים). דבר נוסף, אנחנו מתקרבים לחורף ואז כמובן שכל עינין ההשקיה משתנה. בהצלחה אורי

sjarjar

New member
איני מסכים איתך בקשר להשקיית הדשא

בקשא לשואל: אתה משקה הרבה מידי ולא נכון. לתשובה של אורי: איני מסכים איתך בעניין השקיית הדשא. קודם כל צריך לבדוק את מיקום הדשא (שמש, צל) ולבדוק את סוג האדמה וכמה היא מסוגלת לשמור על לחות. אצלי הדשא נמצא בשמש בכל שעות היום והאדמה נוטה להתייבש מהר יחסית. הדשא היה מושקה (מחשב) אחת לשבוע למשך שעה ומצבו היה רע מאד. בדקתי את האדמה לעומק והיא היתה יבשה לחלוטין. הרוותי את האדמה (ע"י השקיה מרובה לתקופה קצרה) ואח"כ עברתי להשקיה של חצי שעה פעמיים בשבוע והדשא מגיב טוב מאד. הרעיון הוא שהדשא לא צריך לעבור בין מצבים קיצוניים: יובש מצד אחד (לאחר אי השקייה של שבוע ויותר ובשמש) לעודף מים מצד שני (לאחר השקיה מרוכזת). מה גם שהשקייה מרוכזת יכולה לגרום לבזבוז מים כיוון שיש כמות מסויימת שהאדמה מסוגלת לספוג וכל כמות מעבר לכך ילך לאיבוד.

rosee

New member
השקייה גם שוטפת

השקייה בעודף אינה דבר רע. ההיפך: כאשר כמות המים היא בדיוק בהתאם לכושר ספיגת האדמה, אזי מהשקייה להשקייה יש צבירת מליחות שגורמת בהמשך לעצירה בגידול. בקיצור : אין מה לעשות, כדי לקבל צימוח ירוק מתמיד יש להשקות בקצת עודף. תמיד. והכוונה לכמות המים בכל השקייה ובהחלט לא למרווחים קצרים בין ההשקיות.

השקיית דשא

נכון שצריך לבדוק גם את תנאי השטח אבל כאשר משקים דשא כל יום, השורשים נשארים נמוכים ולא צומחים לעומק. כמובן שאם משקים דשא כזה כל יום הוא יראה ירוק אך אם יש שרב או שהמחשב מתקלקל ולא עובד מספר ימים, הדשא עלול למות. לעומת זאת כאשר משקים במרווחי זמן גדולים יותר, השורשים מעמיקים ומצב זה ישמור על הדשא בחיים במקרה של יובש או חום לא צפויים. לגבי השקיה מרוכזת, האדמה מסוגלת לספוג הרבה יותר מים ממה שהדשא צריך. בזבוז מים נעשה כאשר משקים מעט לעיתים תכופות כיוון שרוב המים כלל לא נקלטים ע"י הצמח אלא מתאדים. כאשר משקים כמות גדולה, המים מחלחלים ונשארים בעומק.

adia

New member
../images/Emo4.gifאז לא הבנתי ויצאתי מבולבל

אחד אומר לעיתים רחוקות,והשני לעיתים קרובות. ולשניהם ממה שאני מבין ישנם תוצאות טובות? פספסתי משהו? דבר נוסף אודה להתיחסות לשאלותי הקודמות. תודה

הדשא יסתדר בשתי השיטות אבל

כאשר משקים לעיתים רחוקות יותר הדשא יצמיח שורשים לעומק וזה עדיף למקרה של יובש פתאומי. לגבי שאר השאלות, אם תוכל לחזור עליהן אנסה לעזור

sjarjar

New member
לאחר עיון ובדיקה מחודשת אני מסכים

עם אורי, רק בהסתייגות שצריך לבדוק את סוג האדמה, המיקום וכו´ כדי לא לגרום לתקופות יובש ארוכות מידי בין השקיה להשקיה.

למעלה