שלום,אני חדש פה

farm110100

New member
תודה

אמי נולדה בהיידוהאטהאז ליד דברצן ושם היא גדלה עד נישואיה היא היתה בשואה במטהאוזאן. חיים

עב

New member
גם לי גם לי

היו קרובים במחוז היידו, בכפר TEGLAS שמם היה MANDEL וחלקם הגיע לדברצן בין המלחמות ואח"כ. בסוף הם חלק עלו ארצה וחלק היגרו לקנדה.

agibagi

New member
האם הופתעתם ?

יש להונגרים סימפטיה לטוניסאים ? גם בעלי מוצא טוניסאי. דווקא אני התרשמתי ששני העמים אוהבים אוכל ביתי וטוב. אני עושה טאז'ין בנוסח הונגרי, כנ"ל מפרום בנוסח הונגרי ולא טוניסאי, אבל בתי מצליחה בעוגת סולת של בולו, היא עושה פעם בשנה לצאת יום כיפור, וטוב שכך שלא נשמין . בעלי יודע כמה מילים בהונגרית, אבל הילדים לצערי לא. איך זה אצלכם ? האם הילדים יודעים igen-migen ?

יוליקה

Member
מנהל
כדימונאית לשעבר....

הראשונים שיישבו את דימונה היו התוניסאים (ולא המרוקאים כפי שנוטים לחשוב), במשך שנותי הרבות בדימונה למדתי לבשל אוכל תוניסאי - כמו הממולאים שמכינים ליד הקוסקוס - התוניסאי כמובן!! מה ההבדל? התוניסאים מכינים קוסקוס עדין ואינם מכניסים חומוס במרק.

evike

Well-known member
מנהל
ברכות חמות לכל המצטרפים החדשים

farm110100

New member
בלי לפגוע

שלום בלי לפגוע,אבל מחץ לקוסקוס איזה אוכל סביר יש במטבח הטונסאי? הטביח, שאני אומר לאשתי מתוך נימוס שזה דומה לגולש! אבל איפה הגולש ואיפה הטביח! אני מבין שבטוניס לא היה הרבה אפשרויות אבל אנשים אינטלגטנים כמו רוב הטונסאים יכלו לפתח מטבח יותר הוגן ודימיון! מעט מטבחים מתקרבים לעושר של המטבח ההונגרי! עובדה! והטונסאי אפילו לא המחלקה הראשונה חיים

B T1

New member
farm-למה יש לי הרגשה שהלילה...

תישן מחוץ לדלת.?

farm110100

New member
לא אצלי!

שלום אצלי הנושא הוא ברור וכל אחד יודע את מקומו! מה אמרתי משהו לא נכון?

ברק 188

New member
אני כבר לא מופתע

טומי לשנות את שם הפורום לתרבות הונגריה/טוניס
אצלנו הילדים לא יודעים הונגרית ולא ערבית , מה שמענין אותם זה המזרח הרחוק, אוסטליה, וניו זיילד
הבלו גם
במשפחתי יולקה נהון הקוסקוס בלי חמוס חמות שלי מכינה פעמיים בשבוע בגירסה העתיקה.

farm110100

New member
הבן שלי הגדול

שלום הבן שלי הגדול שהוא היום קצין בגבעתי למד כתה א' בעת השליחות בבודאפשט . והוא למד הונגרית שוטפת. קרוא או כתוב שאני לא בטוח שנשאר הרבה מזה. אבל דיבור הוא יודע חיים

farm110100

New member
אמא שלי ז"ל ממשפחת אופריכטיג

עד נישואיה ואז קליין גם לנו החלק שנשאר ממהמשפחה של אימי רובם בקנדה. אבי נשאר ללא משפחה,כל משפחתו הראשונה הושמדה בשואה(אבא,אמא,8 אחים ואחיות חלקם נשואים,אשתו הראשונה ו-3 ילדיהם). סבא שלי מצד אבי היה בעל הרבה אדמות בשוויץ. חיים

jud1001

New member
לחיים ברוך המצטרף..ואגב..../images/Emo41.gif

טוניס.. שתי הנכדות שלי חצי טוניסאיות.. אין טענות.. תערובת הגזעים מצוינת....

דרדרית

New member
חיים- ברוך הבא

אני דור שני לילידת חונגריה ולמרות שנולדתי בארץ- ישנם מאכלים חונגריים שלדעת משפחתי- אני מבשלת טוב... זה כנראה משהו בגנים. לא?

אוכל הונגרי

בביתי אף אחד לא אוכל אוכל הונגרי הייתי במסעדת בודפשט וזה לא זה היכן יש אוכל הונגרי לא ממוסחר חום מהונגריה

mk018

New member
אגב,עדות ולא גזעים!

אנחנו מאותו הכפר. כולנו שמיים בני אברהם יצחק ויעקב,טעיתי? חיים

Chaya2002

New member
משפחת קליין

אנו הנכדים של מיקלוש ואסתר קליין מגרגאי שחלק מילדיו עברו לושאראש-נומן והתחתנו שם. הילדים הם אולודר ואיזידור שהתחתנו בעירה זו. כל מי שיודע על קשר כלשהו למשפחה זו יעדכן אותנו כאן בפורום . תודה

farm110100

New member
אבי ז"ל

אבי ז"ל ממשפחת קליין מפושפוקלאדאיין. קשר כלשהו? אני לא יודע בקטע הזה כלום חיים

למעלה