שלום אני חדש פה

CosmikDebris

New member
שלום אני חדש פה

שומע הרבה פרוג, פיוז´ן ו פרוגרסיב מטאל (בין השאר) המלצות לניו פרוג טוב בבקשה ולא להגיד להקות מוכרות מדי תודה...

DaniZisserman

New member
המלצות NEOPROG...

1. Spock´s Beard: "Beware of Darkness: 2. Spock´s Beard: "V" 3. IQ: "Subterranea" 4. Ayreon: "Into the Electric Castle" 5. Flower Kings: "Welcome to the World of Adventures" 6. Flower Kings: "Alive on Planet Earth" (Live) 7. Arena: "Songs from the Lions Cage" 8. Arena: "Immortal" דני

CosmikDebris

New member
תודה

ספוקס בירד מכיר, יש לי את DAY FOR NIGHT שהוא מעולה, למרות שבהתחלה שלו, הם נשמעים כאילו הם לא בטוחים מה הם רוצים וזה נשמע הרבה כמו דרים טיאתר או סתם קטעים משעממם - אבל בשמיעה שנייה ושלישית שאתה לומד להתעלם מהדברים הדפוקים זה אחלה דיסק. IQ מכיר אבל לא שמעתי יותר מדי, אותו דבר בקשר ל FLOWER KINGS AYREON אני מכיר את הדיסק הזה - בהחלט מעולה אבל אני הייתי קורא לזה פרוגרסיב מטאל לא?. ARENA לא שמעתי עליהם למרות שהשם מוכר לי מאיפשהו - אני רוצה כמה דברים פחות מוכרים...

אם אתה בעניין של פרוג ופיוז´ן

ומחפש דברים חדשים (אני כשלעצמי חושב שהיישנים הם עדיין יותר חדשים מרוב החדשים, אבל זה עניין של טעם) נסה את האלבום החדש של להקה די ותיקה בשם Dixie Dregs, שיצא בשנת 2000 ונקרא California screaming. פרוג-פיוז´ן מהדרגה העליונה ביותר ועם זאת עכשווי ומרענן. יקי

the use

New member
מה זה ניאו-פרוג?

הכוונה פשוט לפרוגרסיב שנעשה בשנים האחרונות או שזה עוד צד של הפרוגרסיב הישן? או שזה חלק של פרוגרסיב-מטאל?

seafox

New member
אמממ... מישהו יכול בבקשה

להסביר לי מה זה הפרוג הזה? כנראה מאוד שזה לקוח מרוק כי אחרת לא היו כותבים על זה בפורום הזה אבל אלו להקות ניגנו את הסגנון הזה.

seafox

New member
אז תגידו שזה פאקינג קיצור.

אתם שיגעתם אותי.פרוג פרוג פרוג פרוג פרוג.... טוב,מה לעשות שבאתי מאוחר.

begone

New member
אז אמרנו ../images/Emo13.gif

דרך אגב, הצרפתים מכנים את הרוק המתקדם הצרפתי - פרוג-פרוג Frog-Prog

פרוגיא

New member
ההגדרה שלך קצת בעיתית

יש נטייה להרבה אנשים לקרוא לכל מה שיצא אחרי שנות השבעים נאו-פרוג ולפי דעתי לא כך הוא. נאו-פרוג בפשטות הוא הגרסה הפופית של הפרוג ולכן אני מסכים עם החלק הגדול של מה שכתוב באתר שלך אבל להכניס לדוגמאות את אגלגרד ואנקדוטן ? המרחק ביניהן ובין IQ הוא אדיר מבחינה סגנונית ורעיונית.

begone

New member
זה לא בדיוק כך

הניאו-פרוג זו האמירה "בוא נעשה פרוג כמו בשנות השבעים". העובדה שבשנות השמונים היה קשה מאוד לעשות פרוג לא-פופי לא משנה את העובדה שהניאו-פרוגרים של שנות השמונים ניסו לשחזר את שנות השבעים. אנגלגארד בעצמם אמרו שהם רוצים ´להחיות סגנון מוסיקלי ישן´, דהיינו זה בול המנטליות של הניאו. המהות הבסיסית של הניאו-פרוג היא "להמשיך את מה שעשו אז". לכן המושג ´ניאו´ הוא כל כך מדויק מבחינה מושגית. להקת Verdun הישראלית, למשל, לא עושה ´כמו אז´, ומכניסה אלמנטים חדשים למוסיקה שלהם. בגלל זה הם לא ´ניאו´ אלא יותר ´ריו´.

פרוגיא

New member
אני חולק עליך

אבל זה ויכוח ארוך. אם אומן אומר "אני אעשה רוק מתקדם כמו בשנות השבעים" זה אולי מגדיר את הגישה שלו אבל לא בהכרח את הסגנון. הסיבה לקיטלוגים היא על מנת שאנשים יוכלו לדעת איך להקה מסוימת נשמעת. לפי ההגדרה שלך המושג נאו פרוג הוא רחב מאוד ולא מגדיר צליל של סגנון. אני חושב שנכון להגדיר להקות בסגנון של מריליון וIQ כמייצגות של הנאו פרוג וכל מה שנשמע כמוהם שייך גם הוא לסגנון. אבל אני מוחה על השיוך של אנגלגרד. אין כמעט שום קו דמיון ביניהם למריליון - הם לא מנסים לעשות מוסיקה פופולרית, הם לא מייצרים שירים בכלל והדמיון שלהם ללהקות משנות השבעים מפעפע פה ושם אבל אי אפשר לומר שהם חיקוי של להקה מסוימת משנות השבעים.

begone

New member
שים לב למשהו

אני מדבר על ´רוח כללית´ של הסגנון, ואתה ´נופל´ בעצמך למלכודת הצפוייה ומקשר בין מריליון לבין הניאו-פרוג. מריליון איננה מייצגת את הניאו-פרוג יותר מאשר אנגלגארד. לכן הזיהוי שאתה עושה בין הניאו-פרוג לבין מריליון הוא הכשל הלוגי. מריליון מייצגת פן אחד (חיקוי ג´נסיס) של הניאו-פרוג, בעוד אנגלגארד מייצגת פן אחר של הניאו-פרוג (חיקוי של איילנד, קרימזון ובובו). אגב, מריליון בחיים לא היתה הופכת פופולרית ללא האמרגן הכריזמטי שלהם, וגם בזכות תקשורת אוהדת ומועדון תומך. לאנגלגארד לא היה אמרגן ובגלל זה הם היו קטנים מאוד.

אפשר לנסות לפשט קצת?

לפי הדיון הנוכחי אפשר להבחין בעובדה הבאה : עבור אורי, הקטלוג נועד להגדיר את הסיבה. עבור גיא, הקטלוג נועד להגדיר את התוצאה. אני, במקרה הזה, מרגיש כמו גיא. אך אפשר פשוט להסתכל על הנושא בשתי גישות שונות בו-זמנית. אם רוצים למצוא הגדרה כדי ליישב מחלוקות הסטוריות ולא לעשות בלאגן בספרי ההסטוריה של הרוק, הרי שזה הגיוני להגדיר לפי הגישה של אורי, שכן כל מה שנעשה לאחר שנות השבעים תמיד יקבל איזשהו גימור כזה של "פרוגרסיב 2". הכל ייעשה "בצל הסצנה האחות הגדולה" אלא אם מישהו יצליח באמת להתנתק מזה (למשל - ריו, זרם שזנח הרבה מהמהות של ה"פרוגרסיב המקורי" של שנות השבעים). אך אם אנו רוצים לבחון את זה בגישה שיווקית יותר - ההגדרה של אורי לא שווה הרבה. מה שאנשים מחפשים תחת אותה הגדרה - זו אותה מוסיקה. לקטלג את מריליון ואת אנגלגארד באותה קטגוריה זה מבלבל ותו לא. זה לא עוזר לאף אחד. המוסיקה שונה לחלוטין. העובדה ששתי הלהקות באות באותה גישה של "לעשות שוב פרוגרסיב" לא משנה שום דבר בתוצאה, שהיא שונה לחלוטין, וזה מה שהאוזן שומעת. מריליון עושים משהו אחד, ואנגלגארד עושים משהו אחר לגמרי. אין שום הגיון שיווקי בלקטלג אותם תחת אותה קטגוריה.

begone

New member
מעניין, אבל לא מדויק

´ניאו פרוג´ זה פרוג שנעשה מתוך מודעות לעשות פרוג, משנות השמונים והלאה. הקיטלוג הוא תוצאתי, מוסיקלי ושיווקי גם יחד. עובדה שמי שאוהב את מריליון, לא יאהב בהכרח את מיריודור או ורדון, אבל יאהב (רוב הסיכויים) את אנגלגארד, שעושים פרוג דומה למה שלהקות אחרות עשו. ההבדל בין אנגלגארד ומריליון איננו גדול יותר מן ההבדל בין ג´נסיס לקרימזון. לא כל מי שאוהב את קרימזון יאהב את ג´נסיס ולהיפך. אנגלגארד זו להקה שעשתה מוסיקה מאוד קרימזונית, ומריליון זו להקה שעשתה מוסיקה מאוד ג´נסיסאית. יש התאמה מושלמת בין חובבי קרימזון ובין חובבי אנגלגארד, כמו שלפעמים יש התאמה בין חובבי ג´נסיס וחובבי מריליון. הניאופרוג מתייחס גם לסיבה וגם לתוצאה, שהרי ברור שלהקת ´מיריודור´ לא הולכת אחרי הפרוג של שנות השבעים אלא מנסה לעשות משהו חדש, וזה ניכר במוסיקה שלהם, שהיא פשוט לא דומה לפרוג קלאסי בשום דרך. לדעתי אם אתה רוצה להתייחס למוסיקה באופן רציני, אתה צריך להתייחס *גם* לכוונת המוסיקאים ו*גם* לתוצאה המוקלטת/המבוצעת. בכל מקרה, מי שמזהה את הניאו-פרוג באופן בלעדי עם מריליון עושה את אותה הטעות של מי שמזהה את הפרוג באופן בלעדי עם ELP למשל.

למעלה