שלום,אני חדש פה

Double DU

New member
שלום,אני חדש פה../images/Emo98.gif

אני רוצה לדבר על משהו מוזר שנראה לי מהספר השני "הארי פוטר וחדר הסודות": רון מסביר להארי והרמיוני למה הוא מפחד מעכבישים בפרק "הכתובת על הקיר",עמוד 164:"אם את חייבת לדעת,כשהייתי בן שלוש פרד הפך את - הדובי שלי לעכביש ענק ומגעיל,בגלל ששברתי את מטאטא הצעצוע שלו." עכשיו השאלות שלי הן: 1)האם אין חוק שאוסר על קטינים לבצע קסמים מחוץ לבית הספר? 2)רון מציין שהוא היה בן 3 אז,מה שאומר שפרד המבוגר ממנו בשנתיים היה בן 5.עכשיו איך בן 5 יכול לבצע כזה קסם מסובך?!וראינו בספרים השונים ששיעורי שינויי צורה הם לא בדיוק שיעורים קלים.אז איך ילד קטן שעוד לא התחיל ללמוד בהוגוורטס יכול להפוך צעצוע לעכביש?

ForeverBS

New member
../images/Emo27.gif

1)ממתי פרד וג'ורג מצייתים לחוק כלשהו? :] 2)אין לי שמץ... אבל זה לא חייב להיות בכוחות שלו, כנראה הוא מצא דרך כלשהי כמו תמיד

tamar05

New member
קודם כל ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

אמ... בן כמה אתה, איך קוראים לך ?? כמו שזה שמעליי אמר, פרד וג'ורג' מעולם לא צייתו לחוקים.ובקשר לשאלה השנייה שלך, אתה צודק, זה באמת לא כ"כ הגיוני לבצע כזה קסם בגיל חמש.

ממפ,

פרד וג'ורג' הצליחו לעשות הרבה דברים שנערים בגילם לא היו מסוגלים להם, ועברו על החוקים בלי למצמץ. לכן אני לא חושבת שזו תעלומה גדולה, ביצוע קסם בעוד הם קטינים, ואפילו לבצע קסם כזה בגיל חמש.

yakovf2

New member
קודם כל ברוך הבא !

ועכשיו לשאלתך: 1.הכן יש חוק שאוסר לבצע קסמים.אבל כמו שדמבי הסביר להארי.(נדמה לי שבשישי),שבמשרד הקסמים מקווים שההורים ידאגו לענישה של הקטין.(כפי שגם קרה במקרה הזה),נכון שבמקרה של הארי,משרד הקסמים התערב באופן אישי. כיוון,שהארי גר אצל מוגלגים שאין להם הבנה בקסמים.וגם אצם היותם מוגלגים פותר אותם מאחריות למעשי הקסם של הארי. 2.פרד ככול הנראה מרוב כעס על רון ששבר לו את המטטא,בטח לקח לאימו או לאביו את השרביט. (כיוון שאסור גם לקטינים להחזיק שרביט עד לגיל בית ספר),וכיוון לעבר רון את השרביט ובטעות.(אני לא חושב שפרד התכוון דווקא לעכביש),שיחרר לעברו עכביש ענק. מקווה שהסברי היה לשביעות רצונך. תודה !

../images/Emo24.gif ברוך הבא!

שתהיה לך השתלבות נעימה
1) כמו שאמרו. 2) הארי גם ביצע לפני גיל 11 כמה קסמים כשהוא מאוד כעס/פחד: הוא העלים זכוכית, הצמיח את כל השער מחדש, הופיע איכשהוא פתאום על הגג, הפך את הפאה של המורה שלו לכחולה, הקטין סוודר שהוא לא אהב. (וגפ טום רידל- אם כבר). אולי זה היה משהו מהסוג הזה. פסח כשר ושמח!

אלאסטור

New member
א. ברוך הבא

ב. לגבי השאלה של איסור עשיית קסמים, 1. הם לא יכולים לדעת מי עשה קסם, אלא רק האם נעשה קסם, ואם יש קוסמים מבוגרים, חושבים שהם עשו. 2. לא נראה לי שזה עניין אותו בדיוק האם מותר לו לעשות את זה. לגבי היכולת, אם תתבונן בקסמים שהארי עשה בתור ילד, תראה שהם לא פחות מורכבים, שינוי צבע לפאה של המורה לכחול, העלמת הזכוכית בכלוב של הנחש, הצמחת השערות שלו מחדש. וכפי הנראה, בשעת כעס היכולות של הקוסמים הקטינים משתפרות.

Double DU

New member
מה שאמרת בקשר לשאלה הראשונה

שלי אכן היגיונית,שכחתי מזה לגמרי! גם בשנייה שחושבים על זה:) תודה רבה לכולם!

אלאסטור

New member
א. ברוך הבא

ב. לגבי השאלה של איסור עשיית קסמים, 1. הם לא יכולים לדעת מי עשה קסם, אלא רק האם נעשה קסם, ואם יש קוסמים מבוגרים, חושבים שהם עשו. 2. לא נראה לי שזה עניין אותו בדיוק האם מותר לו לעשות את זה. לגבי היכולת, אם תתבונן בקסמים שהארי עשה בתור ילד, תראה שהם לא פחות מורכבים, שינוי צבע לפאה של המורה לכחול, העלמת הזכוכית בכלוב של הנחש, הצמחת השערות שלו מחדש. וכפי הנראה, בשעת כעס היכולות של הקוסמים הקטינים משתפרות.

J Halliwell

New member
ברוך הבא...זה קודם כל

אני ג'ייק בן 18...תהנה בפורום. לגבי השאלות: אני אענה על שתיהן ביחד טוב... אני לא רואה ממש איך החוק לאיסור עשיית קסמים על ידי קטינים נאכפת על ילדים מתחת לגיל 11. בלי להזכיר את כל הילדים, כמו הארי, שמבצעים קסמים בטעות (ולפעמים קסמים ממש מרשימים ועוד לפני muggles (סליחה פשוט אין לי מושג איך מתרגמים את זה, מוגלים?) ואף אחד לא אומר להם כלום. טום רידל הקטן למד להשתמש בכוחות שלו במכוון ואף אחד לא עצר אותו, למען האמת לפי התגובה של דמבלדור זה לא נראה כאילו הם ידעו. אז אני מניח שזה מסביר את מה שקרה עם פרד וג'ורג' הוא התעצבן על רון, הפך את הדובי שלו לעכביש (בטעות או לא בטעות, זה לא משנה) ואף אחד לא העיר לו על זה כי הם לא מעסיקים את עצמם עם ילדים מתחת לגיל 11 שוב ברוך הבא ושהות נעימה....

hcarmiel

New member
הוספת שאלה

ועוד הוא אמר שכשהוא היה בן 5 או 7 (לא זוכר בדיוק) פרד וג'ורג' ניסו לגרום לו לקחת את הנדר הכובל אבל אבא שלו תפס אותם. איך הם ידעו לעשות את זה כשהם היו בני 7 או 9?

2 Mיכל

New member
כי זה חלק מהחיים שלהם.

הם נולדו לעולם הקסמים וכמו שאצלנו ילד בן 5 או 7 יודע מהו נדר, הם יודעים מהו הנדר הכובל.

yakovf2

New member
אני לא חושב שהם.

התכוונו ברצינות,ואם כן לא בטוח שהיו מצליחים.אבל שוב כפי שכבר נאמר כאן פרד וג'ורג הם קוסמים מאוד יוצאי דופן.כמו קסמי המגננה החזקים שלהם,שגרמו גם למשרד הקסמים להיות לקוחות שלהם.(ולגבי הנדר הכובל שהם ניסו לעשות על רון.טוב הסימנים האדומים על הטוסיק של פרד יגרמו לו לחשוב פעמיים לפני שינסה שוב.אבל כפי שמכירים את פרד,המחשבה השלישית תגרום לו לשכוח את שתי המחשבות הקודמות.
)

Ben kun

New member
עוד שאלה:

איך יש לו שרביט בגיל 5 בכלל? אולי הוא לקח מאהא שלו, או משו? >O<

P a z i T 2

New member
נצל"ש

גם אני חדשה פה. באתי בעקבות דודו. (מעכשיו השרשור כבר לא רק שלך, מוהאהאהא)

Double DU

New member
גנבת!!../images/Emo2.gif

אני אעצור אותך,שכחת שאני שוטר?
בכלל כל הרבעוש הזה התחלתי לעשות מרתון ספרי הארי פוטר.התחלתי בשני ועכשיו אני ברביעי(אחרי שדילגתי על השלישי)

למעלה