רגע אחד
תחזור למה שאמרתי בהתחלה: "קרוב משפחה אחד שלי, משום מה, בניגוד לכל כך הרבה אחרים, דווקא אומר שהוא הכי אהב את אימת הפאנטום." כלומר, ציינתי את העובדה שהרבה אנשים לא אוהבים במיוחד את אימת הפאנטום. עובדה יבשה, כמו זאת שהרבה אנשים לא אוהבים במיוחד את שיבת הג'דיי. באשר אליי - אני דווקא די אוהב את אימת הפאנטום, אף כי לא כמו שאת נקמת הסית' (שאותו אני הכי אוהב, כאמור) או האימפריה מכה שנית. אני מאוד אוהב את זה שאימת הפאנטום מספק לנו מבט קדום יותר של העניינים, כמו אובי-ואן בהיותו פדוואן ומורו קוויי-גון ג'ין. אני חושב שמכל הג'דיי אני מתחבר הכי חזק אל קוויי-גון ג'ין, בגלל משנתו שצריך להתרכז ברגע במקום לשקוע בספקולציות היסטוריות או עתידיות, ובגלל שהוא הצליח לגלות את סוד החיים לאחר המוות. וכמובן, הקרב עם דארת' מול אדיר. אבל אני אומר לך שג'אר-ג'אר מקלקל. זה לא השניא עליי את אימת הפאנטום, שהרי יש את כל הדברים האחרים שבגללם אני אוהב את הסרט הזה, אבל זה עשה טעם לא טוב; קל וחומר לגבי אנשים אחרים, אנשים שלא מצאו את הדברים שאני מצאתי להתחבר אליהם באימת הפאנטום - ג'אר-ג'אר הוא הקש ששבר את גב הבאנת'ה לגבי דידם.