שלום! אני חדש כאן...

Flopi Popi

New member
אבל למה אתה חושב שבמוו

צורך יותר דלק?... הרי אם האוטו טוב יותר משמע שהוא אמור לצרוך פחות דלק... אני לא יכול לקבוע בוודאות שהוא צורך פחות, אבל גם אתה לא יכול לקבוע בוודאות שהוא צורך יותר.

costaet

New member
אוטו טוב יותר צורך פחות דלק???

מה זה השטויות האלו?

Flopi Popi

New member
תלוי במנוע כמובן.

והמנועים של במוו מאז ומתמיד היו ידועים כחסכוניים בדלק.

costaet

New member
לא...

במוו עושים מנועים טובים, אבל לאו דווקא חסכוניים, דוקא המכוניות הפשוטות והקטנות ברוב המקרים (לא בכל המקרים) חסכוניות יותר... אין שום קשר לעד כמה האוטו טוב לצריכת הדלק, אלה עם כן איכות הרכב נמדדת על ידי צריכת הדלק. בדוגמה שנתת מקודם, M5 - רכב מצויין, אבל צריכת הדלק תהיה "קצת" פחות טובה משל VW לופו למשל...

Flopi Popi

New member
נו, ברור...

הרי ברור שרכב עם 10 צילינדרים ישרוף יותר מרכב עם 4 צילידנרים. (צילינדר = גלילים במנוע שאליהם מוזרק הדלק).

costaet

New member
תודה על ההסבר של צילינדר

באמת לא הייתי בטוח מה זה
. תלוי בהרבה יותר ממספר הצילינדרים. וללופו יש 3 לא 4...

costaet

New member
תיקון קטן

ללופו דיזל יש 3 צלינדרים ולא 4... יש גם גירסאות עם 4 צלינדרים, אבל הם פחות נפוצות.

Mr Fender17

New member
אתה יודע מה החלום שלי?

שיהיה לי ב.מ.וו M5 .. ואז אני אגיד: "אוף כמה דלק האוטו הזה זולל!" אמן שזאת תיהיה הצרה של כולנו...

M o l

New member
פעם היה מורה בחולון שלימד על

אימפרזה GT. יותר טוב.

פרטנר

New member
מכונית ללימוד

אימפרזה GT (טורבו) , איסוזו טרופר, ניסאן טראנו (ג'יפים מגודלים) הם לאוו דווקא הדבר המתאים ביותר להימצא בו בשלבי הנהיגה הראשונים. גודל הרכב, שדה הראיה המוגבל (לעיתים) , מצמד נקודתי בעל קפיץ הדורש מאמץ, ועוד אינם ידידותיים לתלמיד הממוצע. דווקא מכוניות פשוטות כגון סובארו DL משנות השמונים בעלות שדה ראיה מצויין, פינות חדות וקצוות רכב הניראים ממושב הנהג הן הקלות יותר לנהיגה . אבל יש לזכור שניתן להתרגל גם לרכב הפחות מתאים וידידותי ויש לזכור שלצד החסרונות ישנן גם לעיתים יתרונות (לדוגמה בג'יפים -ישיבה גבוהה ותצפית טובה מעל לגגות המכוניות, וכן מראות צד מרשימות). מורה הנהיגה רוכש את רכבו במחיר מלא (בקיזוז המע"מ) וזה משמש אותו גם כרכב פרטי. יש המעדיפים רכב תכליתי ובסיסי למטרת לימוד בלבד וישנם מורים המגשימים גם את ההעדפה האישית שלהם. כתלמיד חשוב לבחור את המורה הנכון ופחות להתרשם מהרכב . אני אישית מלמד על רכב שהוא קצת שונה בנוף המקומי.

Mr Fender17

New member
פורשה 911 GT ?

אם כן, דבר איתי! (אפילו שיש כבר רישיון..) סתאאם.... באיזה רכב אתה מלמד?

wil

New member
לא נשמע לי הגיוני עם מחיר הדלק של

היום ללמד נהיגה באימפרזה טורבו. גם עם מחיר הקלאץ' של האוטו הזה יש בעייה מסויימת. לפחות האוטו 4 דלתות, הכי מוזר לדעתי זה רכבי לימוד נהיגה בעלי 3 דלתות, נראה לי מאוד לא נוח כל הטקס של קיפול המושב פעמיים כל 45 דקות.

פרטנר

New member
40 דקות...

למורי נהיגה מסויימים זהו הספורט היחידי שבו הם מפעילים את גופם (הייתי מנהיג חובת 3 דלתות..)

lsd500

New member
אצלנו בלוד (ורמלה) יש 8 מורים בדיוק

שמלמדים באימפרזה....

dance of life

New member
אגב, בחולון גם יש מורה עם AUDI TT

אדומה עוצרת נשימה אבל הוא לוקח בערך 180 ש"ח על כל שיעור אז לא ממש הולך לו.

למעלה