שלום, אני חדש כאן

kick ass70

New member
שלום, אני חדש כאן

קראתי חלק מההסבר על משחקי תפקידים והבנתי בערך מה הרעיון.. אבל לא הבנתי עם מי משחקים? כלומר אני בטוח שאם אני אגיד לחברים שלי משהו כמו בוא נעשה משחק תפקידים הם יצחקו..

ננסק

New member
יש דרכים לעשות את זה

משחקי תפקידים, ממש כמעט בלי יוצאי דופן, אפשר לשחק רק בקבוצה, ועדיף כמובן עם החברים הקרובים שלך. כדי לגרום להם לשחק צריך לחשוב קצת לפני שמדברים איתם על העניין, כדי לגרות אותם להיכנס לזה. למשל: 1. אנשים נרתעים ממה שהם לא מכירים. תדגיש כמה שזה דומה לסרט או ספר, רק יותר טוב, כי אפשר לשנות את העלילה ולשלוט ממש בעצמך בדמות. 2. אנשים לא אוהבים שמנחיתים עליהם מטלות גדולות. אז תגיד "שמעו, בואו ננסה פעם אחת ונראה איך זה, בלי התחייבות גדולה או משהו". כמו כן, כדאי שתשיג איזו שיטת משחק ותקרא חלק מהחוקים, אבל תיישם רק חלק קטן מהם - אנשים מיד נרתעים לאחור כשהם צריכים ללמוד חוקים חדשים, אז תתמקד בחוק בסיסי אחד או שניים, וזהו (בפגישות עתידיות תלמדו חוקים נוספים ותיישמו אותם עם הזמן). במבוכים ודרקונים לדוגמה, העיקרון הבסיסי פשוט מאוד: מגלגלים קוביה של 20 פאות, מוסיפים את היכולת של הדמות בפעולה שהיא מנסה לעשות, ומשווים את התוצאה לדרגת הקושי של הפעולה. אפשר לשחק פגישת היכרות שלמה בלי ללמוד אף חוק מעבר לזה. רוב השיטות משתמשות ברעיון דומה. בגדול, שיטות משחקי תפקידים אינן דבר מסובך, הן פשוט מציעות הרבה אפשרויות הרחבה. לכן אני מציע שתארגן פגישת היכרות. תבוא אליה מוכן, אחרי שכבר קראת קצת על השיטה שבה תשחק, כי שתוכל לענות על השאלות של החברים (אנשים מאבדים עניין מאוד מהר אם הם לא מקבלים תשובה מיד). תציע לשחקנים שלך ליצור דמויות בסגנון גיבורים ידועים, ותתן דוגמאות. בוא כבר עם רעיון להרפתקה מוכנה, משהו פשוט- אפילו סתם מפגש בפונדק, בזמן לילה גשום וסוער, יכול להתפתח לסיפור מתח ארוך ומעניין. תוסיף אקשן, כדי לא לשעמם, אך אל תעשה אותו דומיננטי, כדי שלא תתרגלו לחשוב על המשחק כקרבי מדי. ואל תפחד להתעלם לגמרי מהחוקים ולהמציא מה שנראה הגיוני באותו הרגע. החוקים הם רק עזר, *אסור שהם יעכבו את המשחק*. אוקי, זה יצא ארוך יותר ממה שחשבתי..

למעלה