שלום..אני חדש כאן

קליל 1

New member
שלום..אני חדש כאן

אני לא מוגדר.. האם גבר שילדיו בחזקת גרושתו נחשב חד הורי גם?

s h o o s h a

New member
חד הורי

שאלה: האם אני זכאי להקלות מס בעקבות גירושי (ילדינו המשותפים נמצאים אצל גרושתי, ואני משלם מזונות)? תשובה: גרוש שילדיו נמצאים אצל גרושתו אינו נחשב להורה יחיד, אך ניתנת לו הקלת מס מסוימת. בגין המזונות שאתה משלם לגידול ילדיך אתה זכאי לנקודת זיכוי אחת, ללא תלות במספר הילדים. אם אתה משלם מזונות גם לגרושתך ותתחתן שנית, תהיה זכאי לנקודת זיכוי נוספת.

עצה קטנה

אל תתעסק בהגדרות פשוט תהיה... ברוך הבא ומקווה שיהיה לך כיף איתנו

נצל''ש,אני חדשה כאן ויש לי שאלה../images/Emo13.gif

אני בת 17,אמי ואבי התגרשו לפני 10 שנים. יש לי אחות תאומה ושתינו מתגייסות באוגוסט השנה. האם אמי עדיין תקבל מזונות לאחר שימלאו לי ולאחותי 18
האם יש חוק או הסכם שכשהילד עובר את גיל 18 האב איך להגיד,"חייב לו" משהו
אבי לא יהיה חייב לראות יותר אחת לשבועיים
יש לי חבר שגם הוריו גרושים והוא בצבא,הוא בן 19,האבא ממשיך לראותו אחת לשבויים כשהוא חוזר שבת ונותן לו כול חודש סכום של כ-אלף שקלים.האם זה משהו שהאב עצמו בחר לעשות או שיש לזה קשר לחוק
כאשר אהיה בצבא אני ואחותי נמשיך אחת בשבועיים לבקר את אבי

a44

New member
הי, בת 17 אבודה...

את מספיק בוגרת להבין מס' דברים ולהחליט בעצמך: האם את רוצה קשר עם אביך? אם כן, שמרי עליו. אם אינך רוצה בקשר עימו, וסיבותייך עימך, זכותך להחליט בעצמך על תדירות הקשר עימו. מגיל 18 את כבר אינך נחשבת קטינה, וזה כולל הפסקת תשלום מזונות לאימך עבורך ועבור אחותך. אלא אם כן ישנו סעיף בהסכם גרושין בין הורייך שמורה לאביך להמשיך לשלם שליש מזונות עד גיל 21. (שאלי את אמך) מדברייך, אני מוצאת בין השורות שהקשר בינך לבין אביך לא משהו, ואת מנסה להתחמק באלגנטיות. זה בסדר גמור, כל עוד תזכרי שאביך הוא מולידך, ולעולם לא יהיה לך אב אחר... לגבי החבר שהזכרת, יתכן שהאב נותן לו מרצונו דמי כיס, ויתכן שהוא מחויב לכך מתוקף בית המשפט... מקוה שסייעת לך! שיהיו לך החלטות קלות בהמשך...

s h o o s h a

New member
חוקים וחוקים של הלב

באשר לדמי המזונות, הרי שהחוק קובע שעל האב לשלם מזונות הילדים עד הגיעם לגיל 18. אחרי הגיל הזה, עד כמה שידוע לי, יש לאם אפשרות להגיש תביעה לביטוח הלאומי ובהתאם להשתכרותה ישולם לה סכום נוסף עד הגיע הילדים לגיל 21. נושא זה כדאי מאד לברר בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריכם ורצוי שאמך תעשה זאת. באשר ל'הסדרי הראיה' אתן כבר בנות גדולות ואחראיות לעצמכן. איך הקשר עם האב היום? כתבה לפני a ואני בהחלט מצטרפת לדבריה. הכל תלוי בכן וברצונכן. כפי שלא ניתן לחייב אותו לשלם, כך אי אפשר לחייב אתכן להתראות עמו. כך גם לגבי רצונכן לראותו (אם תרצו) יותר מאחת לשבועיים, או פחות. 'כמות' הפעמים שתבלו עם אביכן תלויה אך ורק בכן. מאחר ואין רקע לשאלה קשה לתת עיצות והתשובות הן לשיקולכן בלבד. באשר לחבר שנפגש עם אביו- כמו קודמתי a, ייתכן ומדובר ב'דמי כיס' שהאב נותן לבנו אלא אם קיים איזשהו הסדר בין הוריו והתשלום הזה מעוגן בו.

קליל 1

New member
שאלה קשה..

ואני מתיחס לעניין הגבר בתמונה. התחתנת..ונולדו לך ילדים.. מגיע זמן ודכם נפרדות.. על פי חוק..הילדים נמצאים בחזקת אם(למעט מקרים מיוחדים) האם..אחראית לחינוך וגידול הילדים. אתה כאב.. נדרש כמובן לשלם מזונות לילדים..ולפעמים גם לאישה(כן..יש גם מקרים כאלה) והשאלה שלי..מתייחסת לחינוך הילדים. נניח ואינך רואה בעיין אחת את החינוך של האם. סתם לדוגמא.. נניח שהבן רוצה לעשות פירסינג.. האם לא מתנגדת..ואתה כאב..לא רוצה שהבן שלך יעשה פירסינג. מה אתה כאב יכול לעשות? האם אתה יכול להטיל ווטו?...לא. האם אתה יכול להכנס לוויכוח עם הילד?..לא אתה כאב..הופך להיות חסר יכולת להטיל משמעת על הילד.. כנ"ל לגבי אם הילד לא משקיע בלימודים.. והציונים שלו נמוכים מאד.. אין לך כאב את הכוח שיש לאם שאצלה הילד גר.. אז במה מסתכם תפקידך כאב? להיות מממן את גידול ילדיך.. להנחות ולייעץ..ולא בהכרח שיקבלו את עצתך.. אני מכיר אב.. שמצבי חינוך מהסוג שציינתי..הובילו לנתק מוחלט בינו לבין הילדים..מיוזמתם. והיום..הוא בן 53 ויש לו 3 ילדים.. ואין לו שום קשר איתם. אל תמליצו לי לשוחח עם הילדים..ולכבוש את ליבם..ולשכנע..ולדבר.. כי כל זה טוב..כשאתה מקבל גיבוי מהאם. כל זה טוב כשאתה וגרושתך רואים עיין בעיין את הנושא. אין בנאמר לעיל..מן החיים הפרטיים שלי.

m i c h a l i

New member
ראשית אין לי מושג

מה הקשר של ההודעה הזו להודעה המקורית... אבל אנסה לענות לעניין: "אז במה מסתכם תפקידך כאב?" האם ניסית לענות על השאלה הזו? האם אתה זה שרואה את עצמו כמקור לכסף בלבד? הקשר בינך לבין ילדיך תלוי רק בך ואין זה משנה מהם היחסים שלך עם הגרושה להזכירך, התגרשת מאשתך אבל לא מילדיך. ביום שבו אתה תהיה מוכן להשקיע מזמנך ולא רק מכספך ותהיה שם בשבילם דעתך תהיה חשובה להם לא פחות מדעתה של אמם.

Bavmorda

New member
../images/Emo9.gif אמממ....

האמת שגמני קצת חדשה.... קוראת בשקט... מנסה להתחבר... אפשר גם להצטרף, נכון
, BAV.

למעלה