שלום אני חדש כאן

שלמה23

New member
שלום אני חדש כאן

עוד לא הגשתי תביעה. רציתי לדעת האם ארוע פורסט-טראומה חייבים להביא חוו"ד של פסיכיטאטר או שאפשר פסיכולוג. הובחנתי כבעל הפרעת אישיות לפני 20 שנה ואני חושב שזה לא נכון. לא שאלו אותי האם קרה משהו בצבא (למרות שאושפזתי במח' פסיכיאטרית בתקופת הצבא) הם לא שאלו ואני לא סיפרתי. כל השנים פחדתי לדבר על זה ולא ידעתי שאפשר לתבוע את הצבא. ועכשיו אני פוחד פחות, אז אני רוצה לתבוע. העו"ד שלי הציג את זה כאילו כמעט אין בעיה. ואילו הפסיכיאטר אומר שהתיק חלש. מה דעתכם ? האם אני צריך לרדת מזה ?
 

AVI359

New member
הענין פשוט מאוד

שלמה שלום רב אם נפגעת בזמן השרות הצבאי ועקב השרות הצבאי,אין בעיות.רכז את כל המסמכים הרפואיים שברשותך מזמן הצבא וגם לאחר מכן והגש בקשה לועדה רפואית.מתי העסק מסתבך?אם היו לך בעיות נפשיות לפני השרות הצבאי או במידה ומי מבני משפחתך חלה בנושא נפשי,וכן אם כלל לא בטוח האם פגיעתך הינה עקב השרות הצבאי או מסיבה אחרת.אתה יודע היטב מה מצבך.תמיד אפשר להגיש תביעה לאגף השיקום אין מה לפחוד. בברכה אבי
 

עָנת

New member
שלמה שלום../images/Emo39.gif

בשביל לקבל הכרה ממשרד הביטחון,חייבים להוכיח כי קיים קשר בין הנכות והשירות הצבאי
ז"א עקב השירות הצבאי
התפרצה מחלה מסוימת. לכן:ע"מ להוכיח זאת,עליך להצטייד באישורים רפואיים הנוגעים להתפרצות מחלתך.(במידה ואין לך אישורים,אתה יכול לנסות לחפשם בחר"פ) לתשומת ליבך:מחלות כגון:הפרעת אישיות יכולים להיות תורשתיים,לכן, אם התגייסת בריא לחלוטין,ואין במשפחתך רקע של מחלות מסוג זה,סיכויך בהחלט טובים
. תכול להסביר מדוע/למה מתכוון הפסיכיאטר באומרו שהתיק חלש
מצרפת לך 2 לינקים: 1.שרשור מתוך השאלות הנפוצות,על בקשה להגיש תביעה אחרי 30 שנה. 2.כתבה מYNET,על נכה שהוכר נכה צה"ל לאחר 54 שנים
כך שבהחלט לא מאוחר להגיש תביעה.
 

שלמה23

New member
תודה על תשובתך

ראשית בביהח"ש אובחנתי כבעל אישיות סכיזואידית ולכן הרופא אומר שקשה יהיה להוכיח שזה קשור לצבא. חוץ מזה אין לו לטענתו מספיק חומר.אני חושב שגם אם היתה לי אישיות כזו לא היו צריכים לגייס אותי ואם התפרצה אישיותי ככזו בזמן הצבא אז צריכים להכיר בי .לא כתוב במסמכים שזו היתה תסמונת פוסט טראומטית אלא דיכאון. אז גם אם זה דכאון שהתפרץ בזמן הצבא לא מגיע לי פיצוי ? האם אני חייב פסיכיאטר לשם כך או שאפשר חוות דעת של פסיכולוג. הרי תמיד הפסיכיאטרים ימצאו מחלות זה מה שהם מחפשים.ושוב אני שואל האם לרדת מזה ? האם צריך עו"ד בשביל זה ?
 

עָנת

New member
שלמה הי:אענה מהסוף,כן לדעתי כדאי

מאוד שתעזר בעו"ד. במיוחד לאור העובדה שהארוע היה לפני 20 שנה. שלמה, מרבית מהעו"ד נותנים שיחת יעוץ בחינם. בנוסף,מצרפת לך את רשימת עו"ד שבקישורי הפורום. ואת הקישור הזה.
לדעתי שווה לנסות!
ונשמח לשמוע על התפתחויות.
 
למעלה