שלום, אני חדש כאן

שלום, אני חדש כאן

ולא יודע אם מודרני...אולי סתם מוזר ... בכללי, אני גרוש ואב לשני ילדים מקסימים. מקיים יחסים טובים עם הגרושה, רואה כמעט כל יום את הילדים (גר מאוד קרוב). יש איזו שהיא בעיה...כשאני יוצא עם נשים, אני מרגיש כאילו אני פוגע בילדים...לא יודע למה...אולי רגשות מצפון על פירוק המשפחה? אשמח לשמוע את דעתכם, יריב

אש אש

New member
היי, אני ישנה כאן../images/Emo39.gifברוך בואך.

וכשאתה לא יוצא עם אישה ואתה נירדם לבד איך אז המצפון ישן? אם פירקתם משפחה משמע, אתה רשאי לחיות עתיד כן כתבתי פירקתם,אתה לוקח על עצמך יותר מידי כ"שטנגו רוקדים בשניים". יאללה לחייך,הרגש שלם עם כל מעשייך. זה לא שאלה של מודרניות,זו שאלה של שלמות וזמן, יעזור כאן. כולי תיקווה שאתה לא ממהר להפגיש את חברותייך עם ילדייך. בהצלחה.
ושוב ברוך הבא לך יריב.

שילה1

New member
ברוך הנמצא יריב../images/Emo140.gif

מניחה שאתה קרוב מאוד למועד פרוק המשפחה. פרוק משפחה שווה,לא עלינו,לתהליך אבל. משתשלים התהליך,וזה תלוי רק בך,תחוש חופשי יותר ביחס לקשרים אחרים. מאחלת לך הצלחה,וכולי תקווה שאינך ממהר להפגיש ילדיך עם ידידותיך. בוקר טוב חברים!

שילה1

New member
כן אבל בעיצומו של התהליך....

לעיתים התהליך לא בא בד בבד עם הניירת.כל אחד והקצב שלו!

אש אש

New member
יש יש בטח יש../images/Emo6.gif

קראתי פעם בספר פסיכולוגיה על 9 שלבים של אחרי הגירושין לא ספרתי כמה שלבים אני עברתי בטוח גם דילגתי,כהרגלי על כמה:) בהחלט יש את הפחדים מהלבד את הצמיחה מהלבד את חופש למצות לשבוע והנה כבר הגעתי לכמה שאני עברתי.

עז עיוורת ברוך בואך../images/Emo140.gifולגבי שאלתך.

אכן מחשבות שיש בהן מן ההגיון..וזה טוב ונפלא שיחסך עם ילדך וגרושתך טובים,זה דבר מאוד חיובי וחשוב..לדעתי האישית זה תלוי בזמן שעבר מאז שהתגרשת..ייתכן ונפשית נושא הגרושים עוד לא נתפס ועוד לא התרגלת אליו..לדעתי האישי תן לזמן לעשות את שלו ואני חושבת שלא כל מפגש עם כל בחורה צריך להתבצע בנוכחות ילדך,כי אם זה משהו סתמי וחסר משמעות אז בשביל מה לתת להם ולך לחשוב על זה יותר מדי.. לדעתי כשתבוא האחת היחידה שאותה תרצה ותבנה איתה אולי פרק ב', אז מן הסתם רצוי שתפגש ושיהיו יחסים טובים בינה לבין ילדך.. זה גם מאוד תלוי אם גרושתך תמצא בן זוג אחר,אז אולי הם יותר יתרגלו ויבינו שלהורים יש חיים משלהם אבל הם תמיד שם לצידם עם אותה האהבה לילדיהם.

מציץ

New member
בוא יריב,אספר לך משהו...

הייתי שם,היכן שאתה כעת, ועם הזמן הופתעתי מאד מילדי: נכון... קיוו שהוריהם יחזרו להיות יחד באיזהשהוא שלב ועבר להם די מהר. מרגע שהבינו רצו רק שהוריהם ימצאו להם מישהו אחר ויבנו את חייהם מהתחלה. רצו שהוריהם יהיו שמחים ורצו גם בזוגיות אחרת יציבה עבורם אצל כל אחד מההורים בנפרד. המצב "הדרדר " שנשאתי לזוגתי השניה כי....... הילדים לחצו, גם שלי וגם שלה. מוזר??. מקרה פרטי??. ממש אין לי מושג. אז.. קח ת'זמן ,שלך ושלהם, ויהיה טוב. רק היה מודע לאפשרות שמה שאתה חושב שילדיך חושבים... אינו באמת מה שהם חושבים. בהצלחה.

s h o o s h a

New member
להיות שלם עם התהליך

היחסים הטובים עם זוגתך לשעבר והיחסים המצוינים עם ילדיך, שהם ברכה בפני עצמה, יכולים בהחלט להוות אבני נגף ביחסיך העתידיים. (אם תיתן להם לקרות) יכולה להניח שעולות שאלות, מידי פעם, מפי ילדיך, האם קיים סיכוי כי אתה ואמם תשובו להיות יחד. (טבעי...) הענין הוא כיצד אתה עונה להם. כי למעשה, דרך התשובות שלך לילדיך היא המראה לדרך קבלתך את הסטטוס החדש והמציאות החדשה בה אתה חי. אם תדע להפריד בין היחסים הטובים שיש לך עם 'עברך' לבין היחסים הטובים שאתה ראוי ורשאי שיהיו לך בעתידך, הרי שיצליח לך והילדים לא ירגישו פגועים. כי כל ילד רוצה הורה מאושר. בנה את חייך, חייך אל חייך ואל תמהר לשום מקום. כי לכל דבר שקורה בחיינו הזמן והמקום הנכונים לו. בהצלחה

אלמרה

New member
הלואי לו ניתן לשמור על יחסים טובים.

מנסיון זה לא קורה אלא לכאורה. אתה שומר על יחסים טובים עם אקסתך - אישתך הנוכחית רואה בכך איום... אתה לא שומר על יחסים טובים איתה? - הנוכחית שלך לא ממש נרגעת מזה. אתה שומר על יחסים טובים עם שתי גרושותיך?- הן מקמבנות "קליקה" נגדך... אתה מאוד רוצה לשמור על טובת הילדים וטובתך שלך - שמור איתם קשר טוב וצלצל פעם ביום לפחות! הקשרים עם ה-X וה-Y צריכים להיות על בסיס קורקטי וענייני רצוי גם לשמור על נימה אישית טובה בשיחות ובמפגשים אבל לא לטעות באשליה שניתן לשמור על יחסים טובים באמת. הרי בגירושין תמיד ישנו הצד הפגוע שרוצה לנקום ול"הראות לצד השני מה זה"... באשר למה שכתבת שושה: אכן הילדים נוטים בתחילת המצב החדש לראות את עצמם כ"אשמים" בו ואף מנסים "לכפר על עוונם" כל אחד בדרכו אבל ראיתי מצבים של ילדה המצטיינת בלימודים פתאום (כדי למצוא חן בעיני ההורים?). גם מצב של נסיונות של הילדים לקרב את הוריהם בחזרה נצפו בעבר וגם בעתיד כנראה יהיה להם רצון כזה... כן כך בדיוק: "כל ילד רוצה הורים מאושרים"...

Y e d i d

New member
אגלה לך סוד כמוס

כשהייתי במצבך, מיד אחר גרושי, הייתי חצוי לחלוטין. מצד אחד, אושר ענק על סיום מערכת הנישואין הרעה ומצד שני, כאב עז שהאושר המופלג שלי, הוא פועל יוצא של מהלך שפגע בילדי. הפיתרון הוא בקצות אצבעותיך. הייה אב נפלא לילדיך. הקדש להם מזמנך. הרעף עליהם אהבה. אל תחסוך בתשומת לב. היה הורה מעורב בחייהם והעיקר,אף פעם אל תיטע בהם תקוות שוא כי גרושתך ואתה תחזרו לחיות ביחד.

למעלה