שלום אני חדש כאן

שלום אני חדש כאן

אני גבר בן 30 נשוי פלוס יש לציין שאני בן לחברה דתית ועד כה מתנהל על פי חוקיה אף שאין ההדעה שלי קשורה לפורום זה במישרין אבל באופן בהול אני זקוק לעצה מנסיונם של אחרים אודה לכם אם תשקיעו כמה דקות לקריאה והתיחסות. התחתנתי מלחץ חברתי משפחתי, וגם כי האמנתי שאוכל להצליח בזה ולרצות את ה' ואת המשפחה, פחדתי להיות לבד בגיל מבוגר, ובאשר לזוגיות גברית היא לא מחזיקה מעמד באושר ואושר במקרים רבים. אבל כיום אני מתחיל להבין שאולי טעיתי, אני חי "לבד" כיום בתוך מסגרת הנישואין והמסגרת לוחצת עלי עוד ועוד, אשתי לא מסופקת מבחינות רבות, מעבר לנושא המיני. המתח המיני גורם לי לריחוק מסוים ממנה, דבר זה מצער אותה, והיא התוודתה בפני שהיא לא בטוחה שיהיה לה כח למשוך זמן רב. לא סיפרתי לה על הנטייה שלי, אבל אני ממש לא אתפלא אם היא יודעת...... אני נשוי כארבע שנים, ובמשך שנים אלו ידענו עליות ומורדות אבל בסיכום כללי אי אפשר להתכחש לעובדה שהמגמה השולטת היא ירידה במוטיבציה הן שלי והן שלה. מספר בעיות עומדות לפני *. הספק מה לעשות, האם שווה לי לפרק את החבילה או לחילופין להביא אותה להיות היוזמת מכח ההסתגרות שלי. האם שם אמצא את האושר. למישהו מבינכם יש נסיון כזה. *. אני מאד חושש מביקורת המשפחה שלי, ברור לי שאצטרך לפתוח בחיים חדשים בעיר אחרת יחסי קרירות וטינה יתפתחו ביני ובין הורי -משום שלא זו בלבד שהפסקתי את המלחמה הפרטית שלי שהייתי אמור להמשיך ולהלחם בה - לדעתם. גם גזלתי מהם את הנכדים שלהם, ותא משפחתי נורמלי על פי גדרי הסביבה שלנו. *. אני מאד חושש מעול כלכלי שלא הורגלתי אליו, אני כאדם דתי שמקבל מלגת לימודי קודש מצומצמת ולא ניתנה לי שום השכלה רשמית, לא חונכתי לחיים שבחוץ רק לחיים בחיק "מסגרת" שעל פי חוקיה אני רשאי לסיוע וכעת שאני שוקל לצאת מן המסגרת הזו אני חש שאין בידי שום דבר בכדי לפתוח בחדשה. כיצד אוכל לממן גם את חיי בניפרד וגם לתמוך בילדי בתשלומי מזונות? (האם לאדם שלא עבד כל חייו יש הקלה בנושא המזונות?) *. אני שוקל לימודים אקדמאים, כפתרון זמני למצוקה הכללית היינו היציאה מן הבועה, חיכוך עם אינטלקט ואתגר יצירתי, אבל אני חש וחושש שהמתח בחיי משתק אותי ולא יתן לי לסיים את התחייבות הלימודים שלי. *. ובאופן כללי ללא קשר עם תוכניות לימודים ספציפיות החיים בצילו של מיסטר הייד החיים הכפולים ההדחקה העצומה הצפיות שעומדות לפני ואין לי את המשאבים לספק אותם הרגשת הכישלון שחוויתי במשך המסע הזה של חיי גרמו לי לנחיתות וחוסר ביטחון אין לי את האומץ להציע את עצמי לעבודה או להציג את מרכולתי על פי כשרונתי המועטים והמסוימים בפני אחרים כאדם שעובר מסע לא ברור ומבלבל אני חש מאד בודד ומקווה למצוא איזו חברה ממשית תומכת ומקבלת (אני לא מתכוון לוירטואלית) גוף עבודה שלא אצטרך להיות בו בארון שאוכל דרכו או ממנו לפרות ולפרוח בשפה רהוטה ככל שיכולתי הגשתי בפניכם תמצית מסוימת של חיי כרגע אשמח לכל הצעה כיוון או טיפ שישפרו את חיי (ואולי גם את חיי התלויים בי)

מריוס זכריה

Member
מנהל
שלום לך

הסיפור שלך הוא לא רק שלך, הוא גם של אלפים ורבבות כמוך. להיוולד הומוסקסואל בחברה הדתית, בעיקר החרדית, זה באמת קשה. וגם אם לא היית כזה, החברה הזאת שומרת אותך בתור "תלמיד ישיבה" כבן ערובה, כזה שאין לו ידע ויכולת להתפרנס ועל כן תלוי בחברה. אתה עומד לפני צומת בחייך. אני רואה שלוש אפשרויות עיקריות (יש עוד הרבה גוונים באמצע): 1. או להישאר במסגרת הקיימת, עם חוסר הסיפוק והבעיות הזוגיות, אבל לשמור על קירבה לילדים, שלמות כלשהי של המשפחה המורחבת וכל החברים. אשתך תקבל אותך כמו שאתה, בלית ברירה ובחריקת שיניים, אבל אין הרבה שהיא תוכל לעשות - לכל היותר להתגרש, אבל גם זה יהיה לה קשה. 2. או להתגרש מיוזמתך, ולהמשיך לחיות בחברה החרדית כגרוש, ולספק את צרכיך הרגשיים והגופניים "בגניבה" כזאת או אחרת. היתרון כאן הוא שאתה משחרר את אשתך לנהל את חייה ואולי להינשא שנית, ואתה משתחרר מדרישותיה שאתה לא יכול לספק, אבל אינך שובר את כל הכלים. 3. יציאה מוחלטת מהחברה בה אתה חי, ובניה שלך מחדש בתוך החברה החילונית, שלמרות כל מה שחושבים עליה במגזר שלך, היא חברה מאוד מגוונת ולא אחידה. זאת ללא ספק האופציה הקשה ביותר, אבל גם זו שלטווח הארוך נותנת את הסיכוי הטוב ביותר לחיים שלמים ובעלי משמעות. לשאלותיך: * לדעתי, בתוך הנשיאוין תוכל למצוא שלווה בתנאי אחד: שאשתך תדע בצורה מפורשת מי אתה ומה אתה, ותקבל את זה, ותאפשר לך לחיותאת חייך. מה הסיכוי שהיא תגיב כך? אינני יודע. אולי לא גדול, אבל יש סיכוי כזה. אחרת - שניכם תהיו אומללים. * משפחתך קרוב לוודאי תצא נגדך, אם לא כולה, וודאי חלקה. עדיין יש מקרים שבהם משפחות קיבלו בנים יוצאים בשאלה, גם כשאלו הומסקוסאליים. שוב, רוב הסיכויים נגד, אבל זה אפשרי. זה תלוי גם בך, כמה תעשה זאת בחוכמה * עול כלכלי: בוודאי שיהיה. בקשר למזונותבמגזר שלך אינני מבין, אבל באופן כללי, ילדים צריכים לאכול, לא משנה מה אביהם עושה או לא עושה, כך שלא הייתי בונה על הקלות גדולות. * לימודים אקדמאיים לא נראים לי כרגע פתרון מעשי, מסיבות רבות (1) תצטרך השלמת בגרות שלוקחת זמן וכסף (2) מקצוע אקדמי יכול להתחיל להשתלם אחרי שנים רבות (3) אתה לא יודע מה אתה אוהב ובמה אתה טוב. בקיצור, הפתרון בשבילך הוא להתחיל לעבוד בעבודה שתהיה לך נעימה ויחסית משתלמת. אין בושה בהתחלה לעבוד בנקיון או בניין או נגרות או שמירה, ובהמשך, למצוא עבודות יותר טובות. יכול גם להיות שיש לך כשרון להקמת עסק עצמאי. תדע זאת עם הזמן. * בקשר לחברה תומכת - ישנו כמובן ארגון ה.ל.ל, שיש לו יתרונות וחסרונות משלו, אבל לפחות לא תהיה שם לבד. מעבר לזה, אם תעבוד בסביבה חילונית תיצור חברים חדשים, ועם הזמן תהיה פחות בודד. לסיכום, המים שאליהם אתה שוקל לקפוץ קשים וקרים, אבל מי שקופץ בסופו של דבר שוחה ומגיע לחוף. זה לא קל, ואין טעם שתשלה את עצמך, אבל לדעתי האישית, חיים כאדם חופשי שווים הכל. יחד עם זאת, תוכל למצוא דרגות של חופש יחסי גם בעולם שבו אתה עכשיו, בלי לשבור את הכלים. מה שלא תחליט: בהצלחה!

../images/Emo45.gif בהמשך לתשובה מפורטת ודי ממצה

רק רוצה להוסיף על המכלול שבתוכו אתה חי. אתה מתלבט ומתייסר בעיקר בשל הלחץ וחוסר הקבלה החברתית בסביבתך ומשפחתך ומה שמונח על כף המוזניים זה האושר והשלמות שלך עם עצמך מול סטטוס חברתי של המשפחה "כולה". כרגע אתה מקריב את הראשון למען השני, ואכן הדילמה היא לא רק אישית. מה שקורה אבל בינתיים זה שיש קורבן נוסף, או יותר נכון בת ערובה למצב הזה - אישתך. היא לא "אשמה" בנטייתך המינית. לא מדובר במצב שבו יש לה חלק בדינמיקה. כרגע אתה "מעניש" אותה בריחוק על חוסר היכולת שלך להחליט לחיות את חייך כרצונך. ויש בכך חוסר הגינות כלפיה. אתה טרוד בכל הנוגע לחוסר האושר שלך, מקריב "קורבן" אישי למען שלמות המשפחה המורחבת, וסטטוס הילדים, אבל לאמלל אותה בשל כך זה פשוט לא פר. אז פשוט אל. להתגרש נראית לי האופציה הכי אנושית כלפיה (וגם כלפיך, כשחושבים על זה, וגם כלפי הילדים - ככל אישתך ואתה תהיו במתח וחוסר שביעות רצון מתמידים שלא ניתנים לסילוק במסגרת הקשר, אתם תהיו הורים פחות טובים). מילית את "חובתך" כלפי המשפחה המורכבת, הבאת להם נכדים. תן לגברת לשקם את חייה, תן לה אפשרות לזכות לסיפוק מחיי משפחה מלאים.

שילה1

New member
../images/Emo45.gifבתוספת לדבריה של המפלצת.כרגע אתה מאוד

מבולבל,וזה טבעי,ומונע ,ובצדק רב,על ידי פחד. לא קל לבצע שינוים כל כך מהותים,שהפסדם הברור בצידם. קח לך שבוע שבועיים לחשוב ולהחליט,במהלכם,אסוף את התשובות שקבלת כאן ושם,ברר במקומות שהציעו לך,ורק אז תחליט. מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחר.

czar

New member
הערה - לימודים אקדמיים

מעבר לגיל 30 לא צריך בגרות באוניברסיטה ואם הוא הולך לפתוחה או למכללות עין לא שום דרישות מקדמיות.

m a y a n a

New member
לדעתי

1. תתגרש מאישתך ותעבור לעיר אחרת. 2. תמצא עבודה שלא דורשת נסיון קודם - מלצרות, שמירה, לעבוד כזבן בחנות, לעבוד עם הידים, לעבוד עם אנשים - זקנים, ילדים, לטייל כלבים, לנקות, לעבוד במטבח ויש עוד הרבה. עבודה כזו תניב לך במשרה מלאה משכורת מינימום של בערך 4000 - אם תעבוד בערך 9 שעות ביום. 3. עכשיו, תשכור דירה, עדיף עם שותפים באיזור לא יקר (נניח שעברת למרכז, אז בדרום ת"א תוכל למצוא דירת שותפים ב-עד 1000 ש"ח לשותף). 4. כעת נשאר לך 3000 ש"ח - תאכל, תבלה ונסה לחסוך. 5. בקשר למזונות - כן יתחשבו במי שמרוויח שכר מינימום - חוץ מזה תוכל לדבר עם אישתך ואולי למצוא סידור טוב יותר מאשר דרך בית משפט 6. לאחר שעבדת ככה שנתיים - וחסכת - תוכל להשלים מה שצריך כדי להכנס למכללה/אוניברסיטה ולקבל השכלה אקדמאית. 7. ואולי זה צריך להיות מוקדם יותר - תמצא אהבה - תומכת, בריאה, אוהבת. תמצא זוגיות גברית - כי זה כן עובד. ואתה לא חייב למנוע מהמשפחה נכדים כי גם זה אפשרי. ידיד שלי חושב למשל על אם פונדקאית יחד עם בן זוגו ויש את האופציה הברורה יותר של אימוץ. בריצור - ברוך הבא לחייך החדשים, קל זה לא, אבל זה כיף לא נורמאלי!!

I C E M A N 7

New member
אימוץ?

עד כמה שידוע לי, כיום בישראל הומוסקסואלים לא יכולים לאמץ.

m a y a n a

New member
אני מכירה זוגות ויחידים שאימצו

לא יודעת האם הם סיפרו שהם הומוסקסואלים או לא - אבל בפועל הם יש להם ילדים מאומצים. ואם חושבים על זה משפטית, לא נראה לי הגיוני להפלות זוגות הומו-לסבים ע"ב נטיה מינית. אם זה נכון זה תיק בג"צי קלאסי.

chenby

New member
בואי נגיד

שהוא אכן מוציא 1000 שח שכירות (אין לי מושג איפה בתל אביב זה יכול להיות אבל נגיד) ובואי נגיד שנשאר לו 3000 שח - מתוך ה3000 מזונות, כלכלה, חשבונות... אולי ישאר לו 500 שח לחסוך... ואולי גם זה לא יספיק.. בכל מקרה - לאביר- יש חברה בשם סטרייב ישראל, שזו חברה מדהימה ששייכת לסוכנות היהודית (אפשר לבדוק בגוגל) שהם לוקחים אנשים בוגרים ללא תואר (לעניות דעתי מעל גיל 40 אבל תבדוק בכל זאת כי יתכן שאני טועה) והם עושים במשך חודש אימון אישי לכל מי שמתקבל לפרוייקט (הפרוייקט חינם) מכינים לעבודה ולדעתי יותר מ80% הצלחה בהשמה לאחר מכן. תברר על זה. ותבדוק גם בחברות כוח אדם , אולי מכירות, אולי שיווק.. לא חסרים רעיונות יצירתיים - רק קודם תבדוק- מה באמת אתה רוצה. אולי תשב עם עצמך תעשה רשימה של כל מה שאתה לא רוצה, וליד כל משפט - תרשום את ההפך שלו (לא רוצה להיות נשוי - רוצה להתגרש) וכך תוכל לראות בבירור מול העיניים, ליד כל מה שאתה לא רוצה- כל מה שאתה כן רוצה. והנה יש לך רשימת פעולות, או רשימת כיוון. תמיד תלך על מה שאתה כן רוצה.

תמיכה

ראשית חשוב לציין שיש עוד אנשים כמוך ואתה לא כלכך יוצא דופן כפי שנדמה לך, לפני מספר חודשים הקרינו תכנית על הנושא של הומואים מהציבור הדתי שם הם דברו על התהליך של היציאה מהארון יש להם מה שנקרא בית חם והם עוזרים ותומכים בתהליך שאנשים עוברים, שהוא תהליך ארוך ולא פשוט, כדאי לבקש תמיכה מאנשים שעברו את מה שאתה עובר. אני חושבת שגם באינטרנט אתה יכול למצוא כתבות וכתובות בנושא. וללמוד באוניברסיטה תמיד מומלץ. כמו כן לפני שאתה שוקל להתגרש כדאי לך לשוחח שיחה אמיתית עם אשתך אולי תצליחו להגיע לאיזו הסכמה ביחסים ביניכם. בהצלחה

את לא חושבת שהלכת קצת רחוק עם האימוץ?

האיש עדיין לא טבל את קצה הבוהן במים ואת כבר עשית לו "צליחת ים סוף"... ולך אביר, נראה שהכי נכון כרגע זה להתחיל לחיות את החיים החדשים בתוך הקהילה שלך כדי שלא תצא קרח מכאן ומכאן. להתחיל לעבוד, אולי במקביל ללמוד בערבים מקצוע ואז כשיהיה לך קצת יותר ביטחון וידע לגבי מה שקורה בחוץ, לבחור את הצעד הבא.

אייבורי

New member
המלצה

יש מספר פורומים בתפוז בנושא גאווה יש למיטב זכרוני גם גאווה דתית (או משהו דומה) בוודאי שתוכל להתייעץ עם אנשים הנמצאים במצב דומה. בכל מקרה לא הייתי נחפז לעשות מהפכות כן כדאי שתתחיל לבנות לעצמך קריירה שתפרנס אותך ואת ילדיך כן אולי שווה שתתנסה במיניות מתאימה אולי תחליט בסוף לחיות חלק פה חלק שם. בכל מקרה מקווה שתמצא מרגוע

למעלה