שלום, אני חדש כאן...

שלום, אני חדש כאן...

אפשר אולי להסביר לי מה זה הפורום הזה? מי האנשים? באיזה גילאים? מה הסגנון?

דסדס

New member
ברוך הבא

תקרא קצת.... תדפדף גם לעמודים היותר ישנים... יש פה מכל הגילאים. מוזמן לספר על עצמך <ולזכור לא להיסחף עם הפרטים כי יש אוזניים לפורום>

מתלבט13

New member
פרטים אישיים

לכתוב למדתי בישיבה פלונית בעיר פלונית צבע שיער ג'ינג'י (אני יודע מי אתה, אל תילחץ). גובה מטר 73 ואני יוםהולדת בכ"א חשוון היארצייט של אברהם אימנו. היו מקרים של אנשים שזהותם היתה ידועה והיה מי שזיהה אותם. תוצאות: ציטוטים לאבא/אמא פעילויות שונות מזן ההחזרה בתשובה, איומים, לחצים, ועוד ירקות. אבל מישהו כותב בספר שלו שלפעמים מנסים להחזיר בתשובה ע"י בחורה שמשתפת פעולה עם המחזירים בתשובה. מומלץ ביותר!

מתלבט13

New member
אסביר - הפעם בלי בדיחות לא מובנות

הפורום הזה פתוח לעיני כל. יש חרדים שגולשים כאן כדי "להציל נפשות". תביא בחשבון שאם אתה כותב כאן בצורה שמזהה אותך, "אנשים טובים" יכולים לדעת עליך דברים שאולי אתה לא רוצה שידעו. זה די תלוי בעד כמה אתה קשור לציבור החרדי, וכמה נזק יכול הליגרם לך אם תיחשף.

free2

New member
כן אבל אתה לא רוצה שנשמה טובה תספר להורים

don't you ?

מXיר

New member
דע לך ילדי

למרות שכל השכונה, ההורים, רבנים והישיבה יודעים על מצבך הרוחני אתה עתיד לפגוש הרבה דילמות התלבטויות בלבולים ותסבוכים בשנים הקרובות. אל תחסום דלתות בציבור החדרי ע``י יציאה גלויה בשאלה כל עוד זה לא דרך חיים ברור אצלך. פור אקזמפל יצאתי בשאלה בגיל 15 אך עד הגיוס לצבא לא הכרזתי על זאת בגלוי. חברי ששבו איתי בשאלה ביחד ניסו לחזור בתשובה כעבור כמה שנים ולשוב לישיבותיהם עד היום לא עלה בידם והם נידחים מישיבה לישיבה ולא מצאו שידוכים עד עצם היום הזה. לסיכום תמתין עוד קצת עם ההכרזה החשובה תמשיך לחיות כחילוני אך הישאר כאלמונימי. בהצלחה בכל אשר תפנה

סבבה

אבל זה לא בדיוק תמיד טוב לשמוע מה יש להציע אחר כך אני כבר יחליט אם זה עצה טובה אבל תמיד טוב לשמוע...

almog4

New member
ברוך הבא

ברוך אתה בבואך. יש ברכה מיוחדת מן שמייא בכניסה ראשונה לפורום בשבת. אתה מוזמן לשבת, עם כוס קפה ועוגה, ולהתחיל ליהנות. בתשובה לשאלתך, מה שמאפיין את האנשים בפורום זה שהם יצאו בשאלה. חוץ מזה, האנשים כאן הם בגילאים שונים ומכל המינים. (אבל הדת שממנה באו - היא אותה דת). מתוך האנשים והנשים כאן, בערך חצי היו פעם חרדים, ובערך חצי היו פעם דתיים לאומיים. חלק מהכותבים בפורום פעילים כיום או נעזרו בעבר בעמותת הל"ל. אם אתה בא ממקור חרדי - אתה מוזמן ליצור קשר עם הל"ל. מדובר בעמותה נפלאה שמורכבת מאנשים טובים. עכשיו שב עם הקפה, קרא את השיחות והשירשורים בף הראשון וקצת בדפים שאחריו. ואז תדע מה הולך פה ואם זה מתאים. אח"כ - כתוב כמה דברים על עצמך כדי שנכיר אותך (מאיפה באת, לאן אתה הולך, בפני מי אתה עומד ליתן דין וחשבון, וכו' - או בפחות פירוט. מה שבא לך) בכל מקרה - בהצלחה ביציאה מעבדות לחירות.
דני

חחח אהבתי, אוקי אבל אני יתחיל...

אני בחור בן 16 וחצי, למדתי כמו כולם בהתחלה באיזה ישיבה שחורה עד שהחלטי לעבור ישיבה, ושמה כבר עפתי לבד אחרי חודש, ואחרי זה עוד ישיבה שגם ממנה עפתי אחרי כמה חודשים, עד שהגעתי למצבי היום... ואיך אני יוצא קשר עם הלל? ובמה הם יכולים לעזור?

מתלבט13

New member
יש את הטלפון למעלה בטאג ליינס

אם לא מצאת לך ל hillel.org.il אני רואה שאתה כותב בשבת. עדיין לא ברור לי איפה אתה עומד מבחינת היחס שלך לדת וכו'. הקשר שלך לחברה החרדית ועוד. זו שאלה לא קלה.

למעלה