שלום :) אני חדש בקהילה :)

• פותח הנושא JG3
  • פורסם בתאריך

JG3

New member
שלום :) אני חדש בקהילה :)

שלום, קוראים לי יונתן. אני בן 13 מת"א. לפני שנתיים בערך התחלתי להתעניין בפוטבול וחקרתי קצת ומאז אני ממש אוהב פוטבול, עוקב אחרי הליגה ורואה משחקים כשזה אפשרי. שיחקתי טיפה אבל לא משהו רציני מאחר והחברים שלי לא יודעים לשחק ומשום מה לא היה להם גם רצון ללמוד. כששיחקתי זה היה סתם שומדבר רציני. לצערי גם אם אני ארצה בינתיים לא אוכל לשחק מאחר ויש לי מחלה שנקראת JRA (דלקת פרקים של הילדות, גורמת לכאבי תופת משתקים לעתים בפרקים). בכל אופן, קבוצה אהודה עדיין אין לי :)

Yo-man

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא יונתן

צר לי על מחלתך. אני מקווה שזה משהו שיכול לעבור עם השנים. כיף לשמוע על מישהו בגיל הזה שמתחיל להתעניין בפוטבול. זה נותן תקווה לענף בישראל. אם בא לך לראות איך זה נראה בפועל, ואם אתה גר קוב - אתה מוזמן להגיע לספורטק בימי שישי החל מ-11 בבוקר, או בשבתות החל מ-15:00 (משחקים משהו כמו שעתיים וחצי-שלוש) לראות איך זה נראה אצלינו. מעבר לזה, עכשיו אין משחקים, כידוע, ואין כאן יותר מידי אקשן, אבל אם בא לך ללמוד על המשחק - אתה במקום הנכון. תרגיש חופשי לשאול שאלות אם בא לך. אני בטוח שיהיה מי שיענה לך מהר ולענין. welcome

JG3

New member
:)

אני ראיתי כבר משחקים (כמובן רק בטלוויזיה), אני מכיר את החוקים :) אני מת על המשחק ואני מנסה לעניין כמה שיותר ילדים לראות וללמוד על הספורט (בעיקר לשכנע ולהראות לילדים שזה משחק שיש בו הרבה הרבה יותר ממכות, אלא המון אסטרטגיה ותכנון). אולי מדי פעם אני אבוא אני אראה בספורטק :) היו פעם ניסונות להקים ליגת פוטבול בארץ?

Yo-man

New member
יש ליגה שנקראת AFI

American Football Israel זו ליגה שמשחקת FLAG פוטבול, שזה שונה מאוד מהפוטבול שאתה מכיר. במקום 11 על 11 משחקים 6 על 6. יש איש אחד שמוציא את הסנאפ (מוסר כדור אחורה ל-QB) ואז נשאר להגן, 4 רסיברים או 3 ורץ אחורי, ולהגנה אסור לעשות יותר בפעם אחת בליץ בכל דרייב (עד שמבקיעים או מעבירים את הכדור לקבוצה השניה). הליגה הזו הוקמה לפני 15 שנה בירושלים ולא עשתה הרבה רעש. השנה, עם הגעתו של רוברט קראפט לחנוך את המגרש בירושלים, פתאום שומעים עליהם יותר. רשומות בליגה הזו קרוב ל-70 קבוצות, בהרבה מהן תמצא סטודנטים אמריקאים שמשוועים לקצת פוטבול. כל קבוצה שרוצה להשתתף במשחקים (שכוללים ליגה, גביע וייצוג באליפות העולם לפלאג-פוטבול) צריכה לשלם דמי רישום שנתיים של כמה מאות $$$, ומשחקים במוצאי שבת בירושלים. קשה להפיץ את המשחק כשיש מגרש אחד בכל הארץ וגם הוא בירושלים (בלי להעליב אף אחד). אני כרגע בקשר על מקים הליגה הזו כדי לראות איך אפשר לשלב אותנו, אלו המשחקים פוטבול כהילכתו, עם הליגה הקיימת, כדי לא ליצור ליגה חדשה שתתחיל מכלום. יכול להיות שנגיע למסקנה שרק ככה אנחנו יכולים לקדם את הפוטבול בצורה נכונה ומהירה, אבל אנחנו עדין מגששים. נשמח אם תבוא לספורטק יום אחד גם אם זה רק כדי להתרשם.

למעלה