עניין "כול"/"כל" אכן אינו ברור לי כשמש, כי לעתים נדמה לי ש"כל" מופיעה בצורות שאינני מזהה אותן כסמיכות (זה מה שקורה כשמאפשרים לטועים ללמד אחרים, הם מטעים את כל השאר, כולל את אנוכי, שרוצה לדעת מה נכון). אני מודע לטעות האפשרית שלי בנושא הזה, ואני אעשה על-מנת להשתפר.
אז גם אל תכתוב "כולל את אנוכי", אלא "כולל אותי" אם כבר. ולעניין כול /כל-, פשוט מאוד: אם בא משהו צירופִי אחרי המילה "כל" אז היא תהיה ללא ו', ואם היא בודדה במערכה (הכול, כול, כולם, לכול, מכול וכו') היא תיכתב ב-ו'.
לקבוצת התמיכה והשיקום של וגו', כיוון שאני עומדת או-טו-טו לתקן את שגיאותיך בהודעתך זו: בכל מה שנוגע... עריכת לשון... מאחר שאני מקבלת בברכה כל תיקון שמתקנים אותי - אני גם מרשה לעצמי לתקן אחרים, ובמיוחד מי שמצהירים שהלשון העברית היא בדמם... ומובן שזכותם להתעלם מתיקוניי לחלוטין... דור, עוד אחת שהפכה את תחביבה לעיסוקה...
אם את מקבלת בברכה הערות, ודאי לא תכעסי שאשאל אותך לשם מה לך כל כך הרבה שלוש-נקודות. כמעט כל משפט בהודעה שכתבת נגמר בשלוש נקודות: האם את מוצאת הצדקה סגנונית לשימוש מופרז כזה בסימן ניקוד שנועד או למשפט שאינו מושלם, או להבעת קריצה? האם כעורכת-לשון לא היית מתקנת את הפיסוק בהודעה ההיא?
קיבלתי בברכה רבה. תגובתי: לשמחתי בפורומים אני מרשה לעצמי חירות שאיני נוקטת בטקסטים אחרים... מובן שתפקיד השלשות במקרה ההוא ובמקרה זה הוא הבעת קריצה ולא משפטים שהם פחות ממושלמים... דור