שלום אני חדש בפורום

nirp232

New member
שלום אני חדש בפורום

שלום אני ניר ואני כבר סמוי כאן איזה חודשיים קראתי את הספרים של הארי פוטר לפני הרבה זמן (את חמשת הראשונים באופן מעמיק ואת שני האחרונים באופן מחופף (הם יצאו כשהייתי בצבא, כן אני חאטייר) ולאחרונה חזרתי אליהם (אני כרגע קורא מחדש את ספר 6).
הנקודה ששמטרידה אותי היא סלית'רין הבית של ה"רעים" 1) ממה שמצטייר נראה שמודובר בבית שכולו צרה צרורה להוציא חריגים וגם הם "גואלים" את עצמם יותר ממה שהם גואלים את סלית'רין(סנייפ הוא דוגמה נהדרת לזה וזה עוד בא ממי שסנייפ הוא אחד ששני הדמיות האהובות אליו לאורך כול הדרך גם אחרי הספר הששי).
שנית לאור העובדה שרוב אוכלי המוות הם מסלית'רין כלומר על הנייר הם אמורים להיות ערמומים ושאפתנים לכן הגיוני לי שיהיו בניהם חתרנים בלתי נלאים. כלומר אוכלי מוות חזקים ושאפתנים מספיק כדי לרצות לחסל את וולדי כדי לתפוס את מקומו בהנהגה (ומכיוון שהם ערמומים הם מין הסתם יעדיפו לחתור למטרה הזאת דרך מניפולציות ותככים ולא בפעולה ישירה). היסטוריה מלמדת שזה בדרך כלל בסביבות של אנשים שאפתנים כמו עולם העסקים, הפוליטיקה, צמרת הצבא ולהבדיל אלף הבדלות המאפיה. כן זה הגיוני שיהיו הרבה אוכלי מוות נאמנים עם מפחד ועם מאידואולגיה אבל עדיין.

Ayelet 363

New member
ברוך הבא!

היי! אני איילת. נעים להכיר!

אף פעם לא חשבתי על זה.

ד"א- מזה חאטייר?

timetraveler900

New member
ברוך הבא

רק לזכור שהעובדה שהם התמיינו לסלית'רין לא אומרת שהם ערמומיים ושאפתנים באופן בלעדי וזה עובד גם להפך (ראה ערך: זנב תולע
)... אוכלי המוות לדעתי הם פחדנים שמנצלים מעמד של מישהו אחר כדי להנות מהתהילה שלו... הם לא אלו שאשכרה יקומו ויזמו משהו בעצמם כי זה מה שהם חושבים שנכון לעשות. הם עושים את מה שלדעתם כדאי להם לעשות ואיך להיות בצד הבטוח יותר ולהנות מהפירות של אחרים.

המיון לא אומר הרבה..

nirp232

New member
כמובן

אני לא מצפה מרוב אוכלי המוות לבגוד בטח לא מאלה שבעלי מעמד נמוך. כן אבל אני כן מצפה שיהיו כאלה בקרב אוכלי מוות בכירים חזקים ובעלי בטחון עצמי גבוה, אני מניח שישנה התנגשות חזקה בין הנטייה שלשימור עצמי לשאפתנות. כי שאפתנות גורמת לאנשים לקחת סיכונים ונטייה לשימור עצמי מפחיתה את הנטייה הזאת. ומעבר לזה הגיוני שיהיה טוען לכתר מישהו שיערער על מנהיגתו של וולדמרוט מבפנים כי זה תהליך טבעי שקורה בטח ובטח כאשר יש אנשים שאפתנים.

HassiD

New member
ברוך הבא!!

אני מקווה שתהנה כאן.

לדעתי, הסיבה העקרית שהם לא חתרו למהפך שילטוני, זה מפני שהלורד השכיל לשלוט בהם ביד רמה, ולא רק זה, אלא להשאיר את כולם ברמה מספיק "נמוכה" ככה שהם לא ירגישו מספיק חזקים כדי להתמודד כולו. בדיוק כמו שהעוד הפשוט לא ינסה לקבל את המקום של המנכ"ל, אבל סגן המנכ"ל אולי כן ינסה, ככה אני חושב שגם כאן הלורד לא נתן למספיק אנשים עמדות כח כאלה שיגרמו להם לחשוב שהם מספיק קרובים לשלטון כדי "לכבוש" אותו.
בנוסך, יש לזכור שהבחור היה מבאר הכרה נהדר (לפחות כפי שטען פרופ' סנייפ), ככה שסביר להניח שאת אלה שהוא כן הכניס לעמדות מפתח הוא בחן די לעומק כדי לוודא שאין להם כוונות שאינן ראויות...

hollypop girl

New member
ברוך הבא!

אני אליסה.

אבל זה שאצל וולמדורט רובם מסלית'רין לא אומר שרוב הסלית'רינים "רעים"-בגדול.....

לא חשבתי על זה... לא נראה לי שמישהו יעז ללכת נגד וולדמורט מהסיבות שאייל נתן. חוץ מזה, לפי ברטי
קראוץ' במלחמה הראשונה הוא בכלל השאיר אותם באפלה, הם הכירו רק את האנשים שהם עבדו איתם ישירות
(קצת קשה לנסות להפיל "מנהיג" כשאתה יודע כלכך קצת עליו, על הנתינים שלו ולך עצמך אין יותר מידי תומכים)

אבל היה אחד שניסה שאנחנו יודעים עליו

רגולוס בלק ניסה למרוד בוולדמורט וכמעט הצליח אלא שהוא נהרג בדרך.
ואני מסכימה עם אייל לגבי העניין של ביאור הכרה.

hollypop girl

New member
את חושבת שמה שהוא עשה נקרא

"מרידה"?
כי אף פעם לא ממש הבנתי מה קרה שם... אני בספק אם הוא פשוט החליט "וולדמורט אדם רע, צריך
לפטור אותנו מנוכחותו"

כן בדיוק

אנחנו יודעים שהוא גילה על ההורקרוקסים ז"א שהוא ידע שצריך להשמיד אותם כדי להרוג את וולדמורט.
לפי המכתב שלו הוא ניסה להשמיד את וולדמורט אפילו שהוא ידע שהוא ימות מזה.
זה חתיכת מרד רציני במי ששלט שם באותה תקופה

hollypop girl

New member
אבל אני לא חושבת שהוא ניסה

להתנגד לאידיאולוגיה שלו\להפיל אותו מהשלטון. אני חושבת שהוא פשוט נבהל במנהיג האהוב
שלו משתמש בכאלה דרכים לשימור עצמי והתגברות על המוות. הוא פשוט חשב שזה לא בסדר להשתמש
באמצעים כאלה, לא?
האמת שאני בכלל לא מבינה את רגולוס, אולי נפתח דיון?

היי שלום :)

וואלה בחיים לא חשבתי על זה!!
תכלס היחידה שהייתה יכולה להיות מנהיגה תחתיו - במקרה, או שלא במקרה, התאהבה בו.. :S וכן אפשר לראות אצלה כישורים מנהיגותיים מובהקים במיוחד בסצנת אחוזת מאלפוי בספר 7.
גם לאלה שהיו תכונות שיכלו לגרום להם לבוא תחתיו.. פשוט לא רצו לעשות את זה, הוא משחק בהם, מניפולטיבי, הוא לא רק מנהיג "רע" כמו שרואים כל הזמן בספר 7 וב5 וב6 כשהוא מעניש את כולם.. מלא פעמים זכור לי שהוא אומר "הלרוד וולדמורט רחום" בלהבלה, כמובן תמיד אנחנו חושבים איזה שטויות.. אבל תכלס כשטוב לו ונחמד לו הוא יכול להיות מנהיג די טוב לצבא שלו (למה ענקים גויסו לשורותיהם? וזנב תולע שקיבל את היד המגניבה ההיא..)

קיצר גם אם יש שם אנשים מנהיגים ברוחם אין להם שום רצון לחתור תחתיו אלא רק להיות משרתיו הנאמנים ביותר.

ברוך הבא

בקשר לנקודה השנייה, לא חשבתי על זה. אני משערת שזה קשור לפחד. וולדמורט היה חכם מספיק בשביל ליצור מצב שבו הניסיון לתפוס את מקומות של וולדמורט הוא בעצם ניסיון התאבדות. וגם מה שעוד אנשים אמרו כאן... בכל מקרה, נקודה מעניינת.

ברוך הבא :)

באיחור מה אבל..

אהלן! אני ספיר ואני אחת המנהלות של הפורום.
אתה מוזמן לשלוח "מסר למנהלים" בכל מה שתצטרך, אתה מוזמן גם לקרוא את התקנון כי הוא באמת מועיל להבנה מה קורה פה.

בגדול אני מאמינה שענו לך אבל לדעתי שאפתנות היא לא עד כדי כך, יש גבול כמה אדם רוצה להיות בראש וכל אחד יודע את הגבולות שלו, לכן הם לא ממש זוממים להיפטר מוולדי.
חוץ מזה שכל אחד מהם מיצה את עצמו היטב בזמן העדרותו של וולדי והגיע לשיא של מה שהוא יכול.
חוץ מזה הם ראו כמה וולדמורט חדש וטיפשים הם לא ממש.

למעלה