תוספת על עצמי
ייתכן שאני עדיין קצת צעיר ואופטימי. אבל אני חושב שכתבתי שאני מוכן לשתי דרכים. לנסות לשנות את הנטיה. ואם לא אז לנסות למצוא דרכים להתמודד עם כך. אבל אני עדיין מנסה למצוא דרך לשינוי. בטווח הרחוק יותר נראה אם נצליח מה טוב. וגם אם לא אני עדיין מקווה למצוא מישהי להתחתן איתה. ונראה לי שלא אסתיר ממנה את עובדת היותי מי שאני. למרות שאולי זה יהיה קצת יותר קשה מקשר רגיל שהוא מספיק מסובך גם ככה. אבל לזה יש עוד זמן. מאחר ואני מתגייס עוד מעט. חשבתי לנסות בעניין זה ללכת לפסיכולוג. למרות שיש לי רתיעה מסוימת מכך. אני הולך על זה. וכרגע אני מברר כרגע אפשרויות שונות עם רבנים שמכירים פסיכולוגים. או אישית, או דרך אלו שהלכו אליהם. באופן כללי אני לא רואה בעיין שלילית מי שהולך לפסיכולוג. שהרי ייתכן שלפעמים צריך מישהו שיעזור. אבל את העבודה אני אצטרך לעשות בעצמי ממילא. ואולי זה יעזור לי גם להכיר קצת יותר את עצמי, דווקא על ידי גורם חיצוני. גם אם לא אשנה את מי שאני עכשיו אוכל לפתח כיוון חדש לעתיד. וכמו כן צריך שיהיה פסיכולוג ירא שמיים. ככה שלפחות הוא יתחיל להבין אותי ולנסות לעזור לי. בנוסף לכך נרשמתי לאחרונה לתפוז. על מנת שאוכל להיות בקשר עם חברים בפורום שאוכל לדבר על כך איתם. מאחר ולא מצאתי אתרים דיים שעוסקים בכך. דבר נוסף שלא פרסמתי הוא שיש לי (אבל לא באותה רמה שהייתה בישיבה התיכונית ) גם כן בעיה של הוצאת זרע לבטלה. אמנם בישיבה המצב הרבה יותר טוב. (אני מחזיק מעמד במשך הרוב המוחלט של הזמן) כשאני חוזר הביתה ההתמודדות היא כמעט בלתי נסבלת, למרות שעם הזמן הצלחתי לשפר את ההתמודדות שלי. ובמקום רק להדחיק, ולהתרחק מכל מה שקשור לאינטרנט, לנסות לעסוק בדברים חיוביים, ולטפל בשורש הבעיה. ובבין הזמנים הארחון המצב היה ממש טוב יחסית. אך עם כל זאת אני תמיד נמצא עם יד על הדופק בעניין הזה. למרות שעברתי דרך ארוכה בכך. ומצאתי רב שאני יכול לדבר איתו על עניינים כאלו. ומנסה לא להתעלם מכך. וגם לא לחשוב על זה יותר מדאי. יכול להיות שלא לכולם כאן יש את הבעיה הזו. אני בעצמי מנסה לעשות קצת הפרדת רשויות בין הנטיה ההפוכה להוצאת זרע לבטלה. אבל מבחינתי יש קשר ביניהם, במובן הקיומי. בקיצור זו בעיה שצריך לטפל בה בלי קשר לנטיה. אחרי הכל אני צריך לשלוט בעצמי. וישנה השפעה כלשהי של הנטיה על צורת ההתמודדות. באופן כללי עיקר ההתמודדות שלי היא כלפי העתיד. והייתי רוצה גם לנסות מעט לתקן את העבר. כדי שאוכל לחיות בהווה. לברר ולהפנים את השאיפות שלי ולעבוד על פיהן.