שלום , אני חדשה

עדיליי

New member
שלום , אני חדשה

אהממממ ... אני נורא שמחה שמישהי סיפרה לי על הפורום הזה . ממש בתקופה של שינוי שלי שאני מנסה למצוא את הטוב בכל דבר ולהחזיק מעמד . יש לי התקפי חרדה . אני נורא אשמח אם תתנו לי דרכים להרפיה ולהתרגעות . תודה מראש . :)

ברוכה הבאה עדיליי ../images/Emo140.gif

ישנם כמה דברים שאת יכולה לעשות כדי לעבור את השלב הזה, זהו יכול להיות שלב זמני ולפי מה שאת כותבת כבר התחלת בדרך הנכונה לפתרון "שאני מנסה למצוא את הטוב בכל דבר " מחשבה חיובית זהו אחד הדברים שמורידים לחרדה את הראש
אני לא יודעת באיזה רמת חרדה או איפה את מקבלת את ההתקפים אבל תרגיל הנשימה עוזר בכל המקרים.
אחד הדברים שעוזרים מאוד ופותרים את ההתקפים זאת הנשימה - כשאת מרגישה שהיא מתחילה להרים את הראש - שימי יד על הבטן ותנשימי לבטן לא משנה איזה מחשבות עוברות לך בראש באותו השניה תתרכזי ביד שבבטן בתנועת היד שעולה ויורדת תוך כדי נשימה ואם המחשבות חודרות תחזרי את הריכוז שלך ליד/לבטן.
היפרונטילציה - כשיש נשימה מואצת ומקבלים סחרחורת - אפשר לקחת שקית קרטון (כן, כן כמו שרואים בסרטים האמריקאיים) ונושמים לתוך השקית כשאין שקית משתמשים בשתי הידיים ונושמים לתוכם עד שנרגעים.
חבר, חברה, אמא, אבא מישהו שאת סומכת ומרגישה בנוח איתו/ה שתוכלי להתקשר אליו/ה בזמן שאת מרגישה שההתקף מתחיל ותפקידו/ה להרגיע/לדבר איתך תוך כדי כדי שלא תמשיכי "להזין" את החרדה ולהחמיר את ההתקף. ישנם היום הרבה אופציות לטיפולים בניהם דמיון מודרך, פרחי באך, היפנוזה שעוזרים ונותנים גם כלים להתמודדות. וישנם ספרים שמאוד יכולים לעזור במקרים של חרדה שכוללים בתוכו גם תרגילים אני אמליץ לך על שני ספרים הראשון הוא : "בוחרים להרגיש טוב" של ברנס דייויד ד.ד``ר אני בטוחה שתוכלי למצוא את עצמך שם וללמוד גם תרגילים נוספים, הוא עובד שלב אחר שלב ומאוד נוח להבנה. בוא עובד על שיטה של פסיכולוגיה קונגטיבית שהיא שיטה מאוד ייחודית ועוזרת. הספר השני : "לאלף את השדון": - קרסון ריצ`רד ד ספר מעולה להבנה של מה שעובר עליך ומתוך ההבנה גם מגיע הרפוי. דבר נוסף את יכולה ללמוד רייקי זה יכול לעזור לך מאוד לטיפול עצמי. זה על קצה המזלג אני בטוחה שלחברי הפורום יהיו עוד כמה טיפים/וטריקים (ככה אני קוראת לתרגלים) שיכולים לשמש ולעזור לך
בהצלחה חמודה ותרגישי טוב

ברוכה הבאה ../images/Emo23.gif

מה גורם אצלך להתקפי החרדה? ובמה זה מתבטא? מה קורה בהתקפים?

עדיליי

New member
...

1. עצבים . 2. לחץ . 3. הרבה אנשים . 4. רעש חזק \ פתאומי . 5 לפעמים " סתם " ככה . מתבטא ב : רעידות , כאבים בחזה , רעידות , סחרחורות , הרגשה שאני הולכת ליפול \ להתעלף ( היו פעמים שנפלתי ) , הרגשה מוזרה בבטן , חום , הזעה , כאב ראש , קשיי נשימה \ נשימה מהירה ... ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת כרגע .

ממתי זה התחיל?

האם קרה לך משהו לא נעים ובעקבות זה, זה התחיל? הרי זה לא התחיל סתם ככה. מה גרם להופעה של ההתקפים?

עדיליי

New member
היה לי כל הזמן

ובמשך הזמן ההתקפים נהיו יותר ויותר גרועים , עד למצב של עכשיו .

ואוו. והאם קרה לך משהו לא נעים

לפני גיל 6? והאם היית מתארת את אחד מההורים שלך כשתלטן/ית?

המשך עבודה

אני אשאל אותך כל מיני שאלות שיעזרו לראות למה קיימים ההתקפים (אלו שאלות שרק את יכולה לענות עליהם, כי לא נפגשנו אז אני מפנה שאלות שאולי יביאו אותך להבנה טובה יותר): 1. בהתקפים האלו באמת זה בעצם מין סוג של חוסר שליטה. האם קשה לך להיות במצבי אי שליטה? האם את מנסה לשלוט בכל מיני דברים? 2. האם עברת התעללות גופנית והדחקת אותה? 3. האם את מענישה את הגוף שלך על משהו? 4. מה קורה אחרי ההתקפים? האם יש אנשים שמרגיעים אותך? האם יש אנשיםש עוזרים לך? האם את מרוויחה תשומת לב בעקבות ההתקפים האלו? (תשומת לב מעצמך או מאנשים אחרים) 5. מה הגוף שלך רוצה להגיד לך? ההתקפים זה ביטוי פיסי למשהו רגשי/נפשי שיש בגוף. למה הגוף שלך מגיב ככה? ממה הוא רוצה להתנער? מה הוא רוצה להגיד לך ובגלל שאת לא שומעת אותו הוא מגיב בצורה שלא תוכלי להתעלם ממנו? ולסיום, האם את מוכנה להקשיב לגוף שלך?

עדיליי

New member
תשובות

1. בהתקפים האלו באמת זה בעצם מין סוג של חוסר שליטה. האם קשה לך להיות במצבי אי שליטה? האם את מנסה לשלוט בכל מיני דברים? אני עכשיו , מנסה כן לשלוט על מה שקורה לי , בגלל זה ועוד דברים נגיד שאני לא הכי עצמאית . עכשיו אני כן מנסה להיות עצמאית ולשלוט במה שקורה לי . 2. האם עברת התעללות גופנית והדחקת אותה? אני לא זוכרת הרבה מהילדות שלי . את מתכוונת לאלימות פיזית ? זה כן , אבל לא הרבה , יותר מילולית . 3. האם את מענישה את הגוף שלך על משהו? אני מעדיפה לפגוע בעצמי ולא באחרים . יש פעמים שאני מכאיבה ופוגעת בעצמי . משתדלת להפסיק עם זה . 4. מה קורה אחרי ההתקפים? האם יש אנשים שמרגיעים אותך? האם יש אנשיםש עוזרים לך? האם את מרוויחה תשומת לב בעקבות ההתקפים האלו? (תשומת לב מעצמך או מאנשים אחרים) כיום אני חושבת שיש פעמים שזה כן תשומת לב , למרות שאני שונאת שרואים אותי ככה . כיום אני מנסה להתעלם מזה ולהמשיך כרגיל . קשה לי לבקש שיעזרו לי שאני בהתקף , אבל היום אני משתדלת לעשות זאת . למשל אמרתי שבהתקף יש פעמים שאני מרגישה שאני הולכת ליפול , אז אני מבקשת עזרה . 5. מה הגוף שלך רוצה להגיד לך? ההתקפים זה ביטוי פיסי למשהו רגשי/נפשי שיש בגוף. למה הגוף שלך מגיב ככה? ממה הוא רוצה להתנער? מה הוא רוצה להגיד לך ובגלל שאת לא שומעת אותו הוא מגיב בצורה שלא תוכלי להתעלם ממנו? אני לא יודעת מה בדיוק הגוף שלי רוצה להגיד לי . ולסיום, האם את מוכנה להקשיב לגוף שלך? כן , אני מוכנה ורוצה להקשיב לגוף שלי .

הממממ

מכל מה שכתבת, אני אתאר לך מה ראיתי הבנתי (יכול להיות שאני ממש טועה, אבל זה מבוסס על הבנתי ממה שקראתי ממך, ועכשו גם קראתי דברים שכתבת בפורומים אחרים). קודם כל, הבהרה: כשאני כותבת "לשלוט"- אני מתכוונת לרצון לשלוט בדברים מתוך פחד מחוסר שליטה. לא התכוונתי ב"לשלוט" לתכונה טובה של עצמאות וניהול נכון של החיים שלנו. למשל, יש תכונה כזאת של לרצות לשלוט בכל דבר שקורה מבלי להרפות משליטה. התכונה הזאת קיימת בגלל פחד לאבד שליטה, ואז יש אנשים שמנסים לשלוט בכל דבר. והנה מה שרציתי לכתוב: נראה שהתקפות החרדה הן מצבים של חוסר שליטה. מאיים עלייך להיות במצבים שבהם אינך יכולה לשלוט בנעשה. להיות עצמאית ולעצב את החיים ולדעת מה קורה בהם, אז זאת לא שליטה במובן שאליו התכוונתי. זה עצמאות ועיצוב מציאות ועבודה נכונה עם עצמנו. את מנסה לשלוט בחיים, ואת עושה זאת בעזרת הגבלת הגוף לאכול. יכול להיות שאחד מההורים שלך היה שתלטן לגבייך בילדות, ובכלל. את מענישה את הגוף שלך על משהו, או מתעללת בעצמך בעזרת הגוף. המפתח להפסקת התעללות זה לרפא את הכאבים הנפשיים שיש בך מהעבר, ולעבוד על לקבל את עצמך וממש לאהוב את עצמך בכל מצב
הגוף שלך רוצה שתקשיבי לו יותר ושתאהבי אותו. נסי לעשות זאת. נראה לי שאת יכולה להגשים זאת בעזרת עזרה מקצועית. למשל, ההילרית שלי כולה לעזור לך בזה לדעתי. תגידי לי אם את רוצה את הטלפון שלה. היא מדהימה
היא ממש עזרה ועוזרת לי!

למעלה