שלום אני חדשה

שלום אני חדשה

כתבתי פה לפני הרבה זמן.יש לי שאלה: אני מכירה כמה פתיחות. במיוחד זאת שאומרת (דוגמא) האם אני אצליח בעבודה תשובה כלף אחרי כלף האם זאת הפתיחה המקובלת בפורום לפני שאני פונה אליכם? תודה

אין פריסה "מקובלת" ../images/Emo13.gif

אבל אכן פריסת השאלה היא פריסה מוכרת ברבים אז סביר שרבים יוכלו לסייע בפירושה. לגבי השאלה שרשמת, היא מאוד "נבואית" מטבעה, ועדיף לשאול משהו מסוג: מה / הפוטנציאל / שלי / להצליח / בעבודה ? + קלף מסכם (אל תתייחסי אליו כ"קלף תשובה", המסכם רק מוסיף עוד פן לקחת בחשבון) זכרי כי זהו פורום לימודי ועל כך עלייך לנסות לפרש את הפריסה בעצמך לפני שנוכל לסייע....

ברור,תודה

אני למדתי טארות. פשוט רציתי לבדוק אפשרות אםמדי פעם אחרי שאני מפרשת האם אני יכולה להתיעץ. תודה רבה

נתנאל וכולם - אני אבקש עזרה בפריסת שאלה:

בקורס לא למדנו את הפריסה הזו, ולכן נראה לי שכדאי לי להתאמן עליה יותר. אני אנסה שאלה אחת, ואודה על כל עזרה בהמשך התהליך. ובכן: השאלה היא: מה עלי להבין בשיעור עם ... מה ... יצא קלף ארבע מוטות = ארבע מוטות בהקשר ל"מה" , ושוב אני אומרתאני מנסה אני לא כל כךיודעת מה לעשות עם המה הזה. כאן. ובכן מה קורה? לפי התמונה בחוץ בחלון יש שתיים שתי נשים אחת גדולה ואחת קטנההאם מה שקורה שם בחוץ ? הוא זה שמסמל את הקשר בינינו ? גדול קטן, יחסיות? מה צריך לעשות - האם לקחת מנוחה להניח להכל מבחוץ ולהגיע למצב של שלווה אמיתית? ריפוי מלא ומאוזן? השאלה שלי היא יותר איך אני מתייחסת וממקמת את ה"מה" לגבי הקלף ? עלי - "יצא תשע חרבות" = עלי להפסיק לדאוג? להיות בזמן לילה במצב היחסים הזה? כל הזמן דאגנות יתר על לא דבר? האם זהנכון יהיה לאמר למישמגיע לפריסה בהקשר הזה :"עלייך ל....." לא לדאוג בקשר ליחסים ? להבין = שבע חרבות = יושרה. ההבנה מהשיעור הזה היא לבדוק ולבחון את היושרה הפנימית שלי עם אותה דמות. מה אני רוצה ממנה? מה היא רוצה ממני ? מה אני מוכנה לתת ? מה מוכנה לקבל? האם בכלל מעוניינת בסוג היחסים הזה? בשיעור - העולם. כאן אני לא מבינה מה השיעור... ובעצם כן לאחר שכתבתי אנימבינה שהשיעור הוא לסיים את הקשר ? קלף העולם מצביע על סיום. עיני קלטה את האות 'תיו' סיום והתחלה חדשה? האם זה אומר שלא הבנתי שההיתי צריכה לסיים דברים ומצבים ונתתי להם להימשך בקשרעם אותה דמות? עם - קלף חמש חרבות - ואיי וואי, כמה מאבקים בקשר הזה. וזה נכון. והשם של הדמות. לקחתי קלף ויצא אביר החרבות. האם זה בא לאמר כי פעלתי באימפולסיביות? האם בא לאמר כי זו הדרך הנכונה לחתוך דברים עכשיו ? האם הקלף מדבר על הדמות ? או עלי ? והאם בכלל צריך לקחת קלף על האדם ? או קלף סיכום ? אני אודה לכל אחד שיתרום מהבנותיו. ....

הבה נראה

השאלה היא: מה עלי להבין בשיעור עם X? מה - ארבע מוטות << ובכן מה קורה? לפי התמונה בחוץ בחלון יש שתיים שתי נשים אחת גדולה ואחת קטנה האם מה שקורה שם בחוץ ? הוא זה שמסמל את הקשר בינינו ? גדול קטן, יחסיות? מה צריך לעשות - האם לקחת מנוחה להניח להכל מבחוץ ולהגיע למצב של שלווה אמיתית? ריפוי מלא ומאוזן? השאלה שלי היא יותר איך אני מתייחסת וממקמת את ה"מה" לגבי הקלף ? >> קלף ה"מה" לא כל כך קריטי. הרבה פעמים אני מוותר עליו. הוא מתאר את האווירה שבה נשאלת השאלה. לפי הקלף לא נראה לי שהמצב כל כך נוראי... אם כי חסר לי הקלף המסכם בשביל לשים את זה בקונטקסט. נראה שבסופו של דבר הדברים מתקתקים ויש התקדמות... עלי - תשע חרבות << עלי להפסיק לדאוג? להיות בזמן לילה במצב היחסים הזה? כל הזמן דאגנות יתר על לא דבר? האם זהנכון יהיה לאמר למישמגיע לפריסה בהקשר הזה :"עלייך ל....." לא לדאוג בקשר ליחסים ? >> אכן, נראה שאת דואגת יותר מדי, אבל מצד שני גם אין הרבה שאת יכולה לעשות בשביל לשנות את הדברים שמפריעים לך. את יכולה רק לקבל את זה, ללמוד להתמודד ולהתחזק מזה רוחנית. להבין - שבע חרבות << יושרה. ההבנה מהשיעור הזה היא לבדוק ולבחון את היושרה הפנימית שלי עם אותה דמות. מה אני רוצה ממנה? מה היא רוצה ממני ? מה אני מוכנה לתת ? מה מוכנה לקבל? האם בכלל מעוניינת בסוג היחסים הזה? >> מה שאת צריכה להבין שהעסק בנוי על יסודות לא ממש בריאים ולא ממש שלמים. בשיעור - העולם << כאן אני לא מבינה מה השיעור... ובעצם כן לאחר שכתבתי אנימבינה שהשיעור הוא לסיים את הקשר ? קלף העולם מצביע על סיום. עיני קלטה את האות 'תיו' סיום והתחלה חדשה? האם זה אומר שלא הבנתי שההיתי צריכה לסיים דברים ומצבים ונתתי להם להימשך בקשר עם אותה דמות? >> צריך פשוט להכיר את המסר של הקלף דרך ניסיון. השיעור הוא מבחן רוחני חשוב שבא לבדוק את הבגרות שלך והיכולת להתמודד עם הדברים בעזרת הבנה רוחנית. עם - חמש חרבות << איי וואי, כמה מאבקים בקשר הזה. וזה נכון. >> בדרך כלל לא מוציאים קלף על מילות חיבור. בכלל לא בהכרח מוציאים על כל מילה, למשל יכולה להיות עמדה אחת לשילוב "שיעור רוחני". במקרה זה הייתי מחבר אותו לעמדה הבאה לשם נוחות ("עם X"). "עם" מדבר על החיבור ביניכם, על הביחד שלכם, על היכולת לעבוד "עם". החיבור מושתת על אגרסיביות של אביר החרבות (הבא) ועל החולשות וחוסר הביטחון שלך (9 חרבות). X - אביר החרבות << האם זה בא לאמר כי פעלתי באימפולסיביות? האם בא לאמר כי זו הדרך הנכונה לחתוך דברים עכשיו ? האם הקלף מדבר על הדמות ? או עלי ? >> הקלף בעמדה זו מתאר את האדם השני. X הוא אדם אובססיבי, "פושר" רציני שלא מוכן להתפשר עם הצורה שהוא רואה את הדברים. הוא נוטה "להכנס עם הראש בקיר", שכן הוא אינו ממש דיפלומטי והוא נוטה למשוך אליו מלחמות. << והאם בכלל צריך לקחת קלף על האדם ? או קלף סיכום ? >> בדרך כלל לוקחים גם קלף סיכום בשביל להשלים את התמונה ולכסות על דברים שאולי נפלו בין העמדות. אישית הרבה פעמים אני גם מוציא שילוב של שני קלפים על העמדות החשובות יותר (כמו עמדת "להבין" בשאלתך). זה מאוד מחזק לי את הקריאות....

sagie.m

New member
לדעתי הבעיה היא שהשאלה פסיבית...

לדעתי אין כל-כך בעיה עם שאלות "נבואיות", כמו שיש בעיה הגדולה עם שאלות פסיביות, כיוון שמאחורי כל שאלה פסיבית נמצאת שאלה אקטיבית המחכה להישאל. כך למשל מאחורי השאלה האם אצליח בעבודה מסתתרות שאלות אחרות כגון: "האם אצליח להשתלב מבחינה חברתית?" "האם אני מוערכת על-ידי הבוסית שלי?" "האם עלי להתאמץ יותר? להתבלט יותר?" ועוד ועוד... החכמה היא לבדוק מה הבעיה שלנו ולמקד את השאלה. כך, נוכל לתת תשובות מחכימות גם לשאלות נבואיות. שגיא

למעלה