שלום אני חדשה פה..

tslil sabag

New member
שלום אני חדשה פה..

נראה לי פורום נחמד.. רציתי לשמוע מה דעתם של אלו שקראו את הספר הכובען המטורף ואייזיק ניוטון על הספר ...

היי! תתחדשי!../images/Emo24.gif

קראתי את הספר הנ"ל הספר מאד מעניין מאד נגיש לכל קורא ונותן טעם של עוד! קראתי גם את "האיש שחשב שאישתו היא כובע" גם הוא ספר מעניין מאד אבל קצת יותר מדעי אני אהבתי!

tslil sabag

New member
בדר"כ מטרה של ספר היא דבר

נורא חשוב בעיני. רציתי לדעת מהי מטרת הספר?

התופעות המוזרות של המוח!

מאז שאני זוכרת את עצמי מאד מענין אותי מה מניע אנשים, איך פועל המוח ותופעות מוזרות תמיד סיקרנו אותי, הספר הזה הוסיף לי לתובנה! כשקראתי אותו חשבתי לעצמי: הלוואי שכל העולם יקרא אותו!

tslil sabag

New member
צודקת..

כשקראתי את התקציר כבר חשבתי על מה יקרה אם כל העולם יקרא את הספר הזה.. באמת ספר מעניין, אבל האמת הוא קצת הפחיד אותי. אני רגילה לקרוא רומנים וספרות צעירה. וופתאום לקרוא ספר כזה , הלחיץ אותי. נרגשתי שאני נכנסת לפסיכולוגיה. מה שלא כל כך רציתי.. רציתי לשמוע תגובות של אנשים על הספר הזה אולי כדי לגבש את השדעה שלי על הספר (זה נורא עוזר לי)

מפחיד אולי בגלל ההשלכות..

הרבה אנשים כשהם קוראים ספרי פסיכולוגיה וכד' עושים השלכות לגבי עצמם ולפעמים גוברים אצליהם נטיות והם עלולים אך להדביק לעצמם מחלות תופעות וכיו"ב זה בגלל הגברת המודעות לניואנסים של תופעות עליהם קוראים והרצון להזדהות עם הכתוב, לחוות את הספר, לחוש את החוויה, אבל אח"כ זה עובר וגם עם מודעות לענין אפשר להמנע מהשלכות כאלו ודרך ההגיון ומודעות עצמית אפשר להיות חסינים מכך

ILet

New member
האיש שחשב שאשתו היא כובע

אהבתי מאד את הספר. המחבר עצמו [נוירולוג במקצועו], עומד משתאה מול נפלאות המוח. הוא אינו מתנשא על הפציינטים שלו, יש בו חמלה כנה והוא גם לומד מהם. את זוכרת את הסיפור על התאומים המפגרים והמספרים הראשוניים? מדהים בעיני.

Rivendell

New member
"האיש שחשב" - ספר נהדר.

כתוב להפליא, ופשוט מעניין. אני גם אוהבת את תיאורי הטיפולים של יאלום, בעיקר את "תליין האהבה". מומלץ בחום.

arandiera

New member
יאלום - ארוין ד. יאלום?

אודה על האמת, קראתי רק את על הספה, אמרו לי שכשניטשה בכה טוב יותר. בכל אופן על הספה היה אכזבה, יצירה קלושה בעיני, ציפיתי ליותר מדי כנראה, בתור רומן - בנאלי ושטחי עד כאב. כספר פסיכולוגיה - פופוליסטי ולא מעמיק. כספר היסטוריה - (???) אפילךו ברמה הפיקטיבית. לעומת זאת האיש שחשב שאשתו היא כובע הוא ספר שגורם לך להתסכל על החיים אחרת ולהעריך את עצם המחשבה שאתה מאמין שהרגל שלך היא שלך ושאשתך לא כובע. אחת הדרכים המתוחכות והמוצלחות ביותר שפגשתי להפגיש את אדם מהשורה עם חריגויות נוירולוגיות, מדעי במידה הנכונה מעניין ומשעשע בו זמנית. מומלץ בחום

Rivendell

New member
היאלום הזה ולא אחר.

לא קראתי עדיין את "על הספה", ו"כנטישה בכה" לא הפיל אותי. יאלום לא צריך היה לנסות להיות סופר, הוא היה מצויין כשהוא כתב ניתוחי טיפול. דווקא ל"תליין האהבה" יש המון ערך בעיני. ליאלום יש המון אמפתיה למטופלים שלו, ויש לו גם אינטגריטי אדיר, שנדיר להתקל בו. הוא באמת מעביר את התחושות שלו כמטפל לגבי המטופלים שלו ואת ההעברה הנגדית שלו איתם. חוץ מזה שהסיפורים מרתקים אחד אחד. מין הצצה לחיים הפרטיים של אנשים (ובשביל זה הרי יש ספרות). בקיצור - מאוד מאוד מומלץ. "האיש שחשב" עוסק יותר בצד הנוירולוגי של הדברים. בכל מיני תופעות. "תלויין האהבה" הוא פחות מיוחד מהבחינה שהתופעות בו הן בד"כ סטודנרטיות. מה שיפה בו הוא באמת הכנות שבה יאלום מצליח להראות את צד המטפל בכל העניין.

תנסו את "מחשבות על מחשבות"

של ג'ונתן מילר. דיונים שונים על פסיכולוגיה מהבטים שונים ומגוונים. יש שם גם דיון על התופעות המוזרות של המח. דיונים אחרים כוללים את הקשר בין פסיכולוגיה לפילוסופיה (למרות שאני יודעת שיש אנשים מהתחום של פילוסופיה שמסתייגים מאוד מהקשר הזה) למשל לויטגנשטיין, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה חברתית, קצת פרויד. והכל בצורה קריאה וזורמת מאוד. ויש כמובן את "סערת הנפש" של יורם יובל שגם הוא מציץ לחיים של אנשים ומציג את דרכי הטיפול כולל רקע תיאורטי על קצה המזלג.

עופר D

New member
מצטרף בחדווה

"האיש שחשב שאישתו היא כובע" וספר ההמשך "אנטרופולוג על המאדים" מאגדים סיפורים שונים אותם ליקט אוליבר סאקס, לאורך השנים כנוירולוג. המקרים הקיצוניים אותם הוא מביא מאירים זוויות מעניינות ויחודיות הקשורות למוח האדם. עוד סיפורים נפלאים שבהם נזכרתי(לא בשמותיהם המקוריים): המנתח שסבל מטורט, תופעות ההיזכרות המדהימות, סיפורי עיוורון הצבעים, האוטיסטית שהתמחתה בשחיטה "הומנית" ועוד. כמה חמלה, חום, וחיוך (גם באירועים הקשים) שזורמים ממנו. תענוג של ספרים. עוד תוספת למומלצים בתחום המדע הפופולארי עופר

כן באמת סיפור מופלא הזכיר לי את

"איש הגשם" אבל את הסיפור הראשון אני לא אשכח! קראתי אותו בשעה שהייתי ממוטטת מעיפות ולא יכולתי להניח אותו כשסיימתי את הסיפור נרדמתי וחלמתי שאני רואה את הדברים כמותו זו היתה חוויה כל כך מציאותית שהתעוררתי ממש בבהלה ונרגשת אחרכך מצאתי את עצמי חושבת על הסיפור הזה המון

בלגאנים

New member
איך זה לא מוזכר ב"בקבוק"? הספר שאתם

מדברים עליו- "האיש שחשב שאשתו כובע"?

siv30

New member
קראתי גם את יקיצות ואת אנתרופולוג

על המאדים שלו ושניהם היו מעולים ומעוררי נפש.

למעלה