שלום אני חדשה פה!

who be me

New member
שלום אני חדשה פה!

היי מישהו פה שמע במיקרה על אליסטר קראולי?אם כן מישהו יכול לספר לי עליו?

"אליסטר קראולי"

אליסטר קראולי היה מכשף אנגלי שחי בין השנים 1875-1947. יחסית לתקופה האנגלית הוויקטוריאנית קראולי הצטיין בלזעזע אנשים בדעותיו ובמעשיו הפרובוקטיבים כביכול והלא קונבינציונלים! משפחתו השתייכה לדת פרוטסטנטית ופורטנית קיצונית. קראולי כינה את עצמו בשם "החיה הגדולה" (שם תנ"כי אשר מבחינתו סימל חושניות ומיניות). קראולי היה חלק ניכבד מהמסדר ההרמטי "מסדר שחר הזהב". ואז עזב לאחר חילוקי דעות הקים מסדר אחר וגם הוא התפרק לאחר זמן לא רב. אנשים היו אומרים עליו שהוא האיש הכי נורא שקיים הוא הקים את "המינזר הקדוש של תלמה בסיציליה". יש אומרים שמעשיו של קראולי ושאר חברי המיסדר היו גורמים לאי נעימות אצל אנשים כמו הקיסר הרומי. הוא נדד במקומות רבים וכתב מספר ספרים וביניהם: "ספר החוק","מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה" וכו´ לאחר זמן רב חזר לאנגליה ארץ מולדתו,שם ניפטר יש האומרים שסיבת המוות הייתה סמים. ניל.

L e s t a t

New member
להלן קישור של מאמר בעברית עליו

המאמר נמצא באתר של ד"ר יואב בן-דוב. מקווה שזה יספיק לך בינתיים

who be me

New member
תודה רבה לשניכם..

ואולי מישהו יודע איפה אני יכולה להשיג את הספרים האלו?

L e s t a t

New member
נראה לך?

יש שם רק ספר מתורגם אחד שלו (ספר החוק, התרגום רק הורס אותו) וספר שהוא בעצם קובץ מאמרים שלו (מתורגמים כמובן). לא תמצאי שם את "מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה" או את "ספר תחות" או "ספר השקרים"...

רק אמאזון,

ומצאתי אתר של המסדר o.t.o , ויש שם את כל התורה של קראולי ומסדר שחר הזהב.

...

היא שאלה איפה היא יכולה להשיג ספרים שלו ואני השגתי את "ספר החוק" מסטימצקי אז זה כבר מקום אחד והיא לא הזכירה ספרים ספציפיים.. ומדוע ניראה לך שהתרגום של "ספר החוק" הורס אותו?

who be me

New member
אוקיי אוקיי...

תרגיעו את הרוחות אני במילא לא כ"כ טובה באנגלית ולפי מה שהבנתי אין את מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה באנגלית אז אני פשוט אשיג את ספר החוק.....אבל רגע לפני שאני קונה משהו עדיף לי לדעת על מה הוא...אז על מה הספר?

"ספר החוק"

הספר עצמו ניכתב בקהיר במשך 3 ימים בחודש אפריל ב-1904. קראולי היה זה שכתב את הספר והוא כתב זאת בדרך של כתיבה אוטומטית ע"י תיקשור עם יישות הקראה לעצמה בשם "אייאס", הטענה כי היא שליח של ה"הור-פר-קראת", שליח של הכוחות המושלים בארץ כיום. בספר כתובים 75 "חוקים" אשר שימשו את יסוד חיו ואת דרך חייו של קראולי שטען שדרך זאת צריכה להתבטא אצל כולם. אני אישית לא ממליצה לך לקנות ספר זה לפני שאת מעשירה את הידע שלך יותר כי זה ספר שלאנשים מסויימים אשר לא מבינים על מה הבסיס המדובר קשה מאוד לקרוא ולהבין וברגע שתיקראי את זה סביר להניח שלא תביני כלום, מה גם שאפילו בגב הספר עצמו ניכתבה אזהרה אשר "אוסרת" על לימוד הספר שנית ולכן עדיף שקודם לכן תירכשי קצת ידע בסיסי אבל זוהי המלצה אישית שלי.. את יכולה לעשות כרצונך אבל אפילו כיום אנשים בעלי השכלה מרובה מתקשים להבין את מטרת החוקים ופירושם. שלך ניל.

L e s t a t

New member
טעות קטנה (או שלא?)

אשתו של קראולי הייתה זו שהייתה נכנסת לטראנסים ומכתיבה לו תקשורים. ספר החוק אינו ספר חוקים.

...

אתה צודק אני טעיתי, אישתו של קראולי אכן הייתה בעלת הקישורים להיכנס לטראנס והיא זו שהכתיבה לו. וכוונתי לא הייתה לכך שספר החוק הוא ספר חוקים פשוטו כמשמעו, התכוונתי לכך שה""חוקים"" הכתובים בספר היו דרכי חיים שקראולי חיי את חייו על פי חוקים אלו, יש שם מספר משפטים הנחשבים לאמונות, מספר טענות ועוד דברים הנבעו מ"קולו" של אייאס, דרכים אשר קראולי האמין בהם והאמין שכולם צריכם ללכת על פי דרכים אלו. תקן אותי אם אני טועה. ניל.

L e s t a t

New member
אכן טעות

ספר החוק אינו ספר חוקים, יש לקרוא אותו עד לסופו כדי להבין.

למעלה