שלום...אני חדשה פה...ו...

peter_pan

New member
הפרטה וישראל..

הפרטה היא העברת חברות והון ממשלתי למקורבים שממנפים (לוקחים הלוואות) לרכישת הנכסים ותך פרק זמן קצר....בד"כ שנים בודדות מושכים דיבידנדים ענקיים מהחברות ומכסים את ההלוואה ואח"כ...הנכס והרווחים שלהם לדורי דורות... ראה אריה גנגר וחיפה כימיכלים...דנקנר וים המלח+ בנק הפועלים ועוד ועוד....

elad2040

New member
אני מניח

שכדאי גם (למען התחרות בין חברות החשמל השונות שיווצרו) לבנות עוד תחנות חשמל! אחרת איך תהיה תחרות?

LostInTheSky

New member
שלום...אני חדשה פה...ו...

ורציתי לשאול אם... מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה הפרטה?

zooey

New member
הפרטה היא תהליך

שבו הממשלה מוכרת חברות שנמצאות בשליטה של המדינה לידי חברות פרטיות ועל ידי כך ליצור שוק שבו יש יותר מחברה אחת וישנה תחרות. למשל הפרטה של חברת חשמל היא מכירת חברת החשמל לידים פרטיות ובנוסף יצירת אפשרות לחברות אחרות לספק חשמל בארץ. ההפרטה נובעת מהשקפת העולם הקפיטליסטית הטוענת שתחרות בין עסקים ושיוויון הזדמניות בכלכלה הם ערכים עליונים. במדינות סוציאליסטיות נהוב שהממשלה מחזיקה שליטה על חלק או כל חברות הנותנות שרותים לציבור על מנת שלאזרחים תהייה גישה שווה לכ השרותים הללו. שרותי בריאות, טלפוניה ובו.. תהליך הפוך להפרטה הוא הלאמה - כאשר המדינה לוקחת את השליטה על חברה פרטית.

guruyaya

New member
זה ברמה המוצהרת

כאשר בוצעה הפרטת מפעלי ים המלח, במחיר מגוכך (בפועל, המפעלים נמכרו בעשירית מערכם), הם לא נעשו בשם התחרות החופשית. המטרה היחידה הייתה למכור אותם בחלקיק מערכם האמיתי לקידום ענייניו הפרטיים של דן פרופר. הפרטת חברת החשמל, לא תביא עוד מתחרים לשוק, היא פשוט תוציא את חברת החשמל מפיקוחו של השלטון, ותגרום למחירו להרקיע שחקים. אני יכול לתת עוד עשרות דוגמאות, אבל כולי תקווה שהרעיון ברור: הפרטה במשק הישראלי (ההקשר האמריקאי שונה בגלל גודלו של המשק), היא פשוט העברת רכוש הממשלה, בעשירית משוויו האמיתי לידיים פרטיות.

למעלה