שלום,אני חדשה כאן,

כוהנת

New member
אכן כן,

בעלי כבר שנים עוסק במחקר של הכתובים לאורך הדורות, הוא כתב כמה קונטרסים, אט אט בנינו יחד תפיסת עולם שונה שהיא ניגזרת מהלימוד שלו ושל חבריו ל-"חבורה", הוא קיבל אישורים שאכן הדברים נכונים מבחינה תלמודית מרבנים חשובים וגדולים.

טוב

New member
קודם כל ברוכה הבאה

אם תשאלי את החברים פה על כישורי במטבח, תביני יפה מאד למה אני לא מציאה לך אפילו כוס קפה (שלא לדבר על עוגה). בכל מקרה, ברוכה את בבואך , ועוד יותר בצאתך (בשאלה). ועכשיו קצת סקרנות: מה זה ה"חבורה" הזאת? (לא משהו של אניד בלייטון אני מניחה). והאם בעלך הוא הרב הזה שכתבת עליו לפני כמה שורות (שהמציא שו"ע חדש?). ומה זאת אומרת קיבל אישור לדבריו מרבנים, כאילו הם באו ואמרו לו "אתה צודק, אין אלוהים, יש לחזור בשאלה"? בכל מקרה, תמיד כייף לפגוש פה פנים חדשות, וכל-הכבוד על צעד אמיץ כזה בגיל 30, כשיש לך משפחה וילדים. אני מאמינה שיהיה לך הרבה מה לספר לנו (לא תתחמקי....) שלך, טוב.

כוהנת

New member
הסברים,הסברים....

אז ככה: "חבורה"-HABURA-הינה קבוצת אברכים שלומדים יחד סוגיא,כשכל אחד בתורו מרצה על הסוגיא ומפתח נקודות חדשות. והרב אהרון מילר הוא ודאי לא בעלי,בעלי לא עד כדי כך נועז. ובנוגע לאישורים מרבנים,על הקונטרסים בסוגיות תלמודיות שבעלי כתב הוא קיבל אישור והסכמה שהדברים נכונים, לאו דווקא בנושאי אמונה (אמנם גם בתחום זה נגעו הקונטרסים) ובכל מקרה תודה לכולכם, האהדה והאהבה שלכם חביבה כל כך.

"חבורה" - שייך למסגרת

זה בדרך כלל חלק ממסגרת לימוד כלשהיא, כוילל או ישיבה (גבוהה). האם זה כך גם אצלכם? זאת אומרת, הוא בכוילל? הוא בטח גם מלמד, לא? בני כמה הילדים? מישהוא מההורים/אחים/אחיות יודע על השינוי? והחברים? החברות? שלך? שלו? >אתאיסט קצת מקנא... אבל זה מאהבה.<

דידית

New member
אני עדין לא מבינה.

אוקיי הם לומדים בצורה שונה אבל מה שונה באורח החיים של הקבוצה הזאת(לפחות באידיאל?) זאת שיטה שבאה להנהיג הקלות ודת חדשה על הבסיס של הדת היהודית? זאת שיטה שדוגלת בלימוד הגמרא? שמעתי שיש איזה רב אחד שבעצם מאמין רק בתורה שבכתב שזה אומר קראי. זה קשור לזה? וואו כמה שאלות! אני אשמח אם תסבירי לי (ואולי לעוד כמה) דידית.

כוהנת

New member
הסברים 2

חבורה היא למעשה חבורת לומדים בתוך מתחם הכולל והלימוד הוא חלק מהמסכת שנלמדת אצל שאר האברכים. ישנם סוגים שונים של "חבורות" (כאלה שלומדים יותר על הפן ההלכתי של המסכת או הפן העמוק-עיוני יותר,כאלה שלומדים במסלול הכשרתי לדיינות וכ"ו). בעלי לומד בכולל "חזון-איש" בבני ברק, ואני לא מכירה רב שדוגל רק בתורה שבכתב. אורח החיים שלנו הינו חרדי-ליטאי למרות שיש לנו קרובים בחסידות סוכוצ´וב, קרלין-סטולין ועוד. אף אחד חוץ מחברה טובה שלי עוד מ-"בייס יענקעב" שהיא יודעת הסוד שמור עימנו נכון לעכשיו. הזהות הפנימית השתנתה, החיצונית לא.

פששששששששש../images/Emo167.gif

ברוכה הבאה בצל פורומינו! התבלבלתי מהדיבורים על חבורהפה, חבורהשם, לא שזה לא מעניין אותי מה קורה שם [האמת, זה לא מעניין אותי] אבל אני רוצה לדעת משהו יותר קונקרטי: נוצר רושם בימים האחרונים שיש גל של מתחלנים חדשים. אברכים בני 20+ עוזבים את נשותיהם ואת ילדיהם או רק את נשותיהם ויוצאים לחופש. האם קיים גל כזה ? ויותר חשוב: האם את בתוך הגל הזה או האם הזכירו אותך בראשי-התיבות בנצצו במסכינו בימים האחרונים. מעניייייייין ושוב, זייער איַיַנגענעם.....

טוב

New member
חכי חכי את עוד תקבלי ממני

מי שמדברת!!!! את לא יודעת אפילו להזמין פיצה!

לכוהנת - אז מסתבר שדברים קורים

בציבור החרדי, ואנוכי לא ידעתי (למרות שכבר זמן רב אני מספר לכל מי שרוצה לשמוע שלדת במתכונתה האורתודוקסית אין עתיד). האם תוכלי את או בעלך לספר קצת יותר אודות המחקרים הללו ומסקנותיהם? האם ניתן לקרוא קונטרסים אלו והיכן? ומה טיבו של הרב אהרן מילר? ומי זו החבורה של גרינהויז? ובכל אופן, ברוכה הבאה בצל פורומנו אלישע בן-אבויה שאיננו אחר (הוא ולא אחר)

שלום לךך כוהנת!../images/Emo140.gif

אפשר לשאול מדוע קראת לעצמך כך? +ספרי על עצמך קצת. <מיכלי מסוחררת מרוב חברים חדשים בפורום,כן ירבו>

../images/Emo41.gif הצוות מתעורר ומאחל ../images/Emo41.gif

כוהנת (גדולה
), ברוכה הבאה למעוננו הדל והצנוע אך העשיר באנשים נפלאים. אין טעם שנציע לך שוב כוס קפה (בסוף עוד תקבלי בגללנו הרעלת קפאין) אבל את מוזמנת לחסל את העוגה שנשארה מאתמול... שיהיה רק טוב!
הצוות

למעלה