שלום, אני חדשה כאן...

שלום, אני חדשה כאן...

לא יודעת מאיפה להתחיל... אולי מההתחלה? בתי עברה בדיקת טובה לפני כיומיים וכעת אנו ממתינים לתשובה. בתום החלק הראשון של הבדיקה המאבחנת ציינה שהמבחן היה מצויין, אבל... כדאי לתת לה רטלין על מנת לבדוק את רמת הריכוז שלה בחלק השני. שאלתי, מדוע? והיא ציינה את העובדה שגם אם יש חשש ולו הקטן ביותר, הם נותנים. הפערים בין החלק הראשון לשני היו מינוריים לדבריה. אז מה כעת? יש מצב שכן ימליצו על מתן רטלין? אין לי כל ספק שאני אתן, למרות שאני מסתייגת מכך(דפיקות שלי, אני יודעת) אני כ"כ חוששת מתופעות הלואי כ"כ חוששת לה כ"כ מודאגת כבר 3 ימים שאיני מתפקדת כראוי מה אעשה? יהיה בסדר?

בדיקת טובה היא רק חלק ממכלול

הפרמטרים המצביעים על בעית קשב והיפר אקטיביות, אם כי היא אחד הפרמטרים הוודאים ביותר. מדוע עליך לחשוב כבר עכשיו עם כן לתת או לא לתת, אם בדיקת הטובה היתה טובה ייתכן ואין לה כלל בעיה אקוטית, אלא רק בעיה קלה יותר שניתן לפתור אותה בדרכים אחרות. אני לא אשת מקצוע וכאמא לשני זעטוטים הסובלים מבעיית קשב והיפראקטיביות לא הייתי ממהרת להתחיל בתרופות אם התשובה לגבי האבחנה היא לא חד משמעית, הדאגה שלך היא מוצדקת והגיונית. אל תלחצי,קחי את הדברים צעד אחר צעד בהתיעצות עם גורמי מקצוע, שאני בטוחה שיעזרו לכם לקבל את ההחלטות הנכונות.

הקלות הבלתי נסבלת

של מתן הרטלין מקומם אותי. כמי שעבדה במערכת החינוך, עם נסיון בעיקר בגיל הגן.. ראיתי אין ספור מקרים של ילדים שקיבלו רטלין, גם כשהבדיקה לא היתה חד משמעית, הכל כדי לספק את המערכת החינוכית. אין לי כל ספק שלבתי יש לקויות למידה, אך שאלתי היא האם הרטלין יכול לפתור אותן? אני יודעת שבד בבד עם נטילת הכדור, צריך גם להעזר בהוראה מתקנת על מנת להתגבר ולשפר ולו במעט את יכולת הלמידה שלה. אין פה בעיה של היפראקטיביות, אלא של קשב וריכוז בלבד(היא עברה גם אבחון דידקטי ע"י מאבחנת שלא באה מתחום בית הספר) המממ... אהיה חכמה רק לאחר תוצאות הבדיקה. מקווה שיהיו לי הכוחות להתמודד איתן. תודה על תגובתך.

zivadina

New member
אבחון וטיפול נכון בהפרעת קשב ורכוז

שלום עוד נגיעה 1 וברוכה הבאה אלינו. את צודקת בקשר לקלות של מתן ריטלין, אבל אני חושבת שאסור שזה יהווה שיקול מצידך אם לתת לילדה ריטלין, במידה שימליצו לך. לדעתי, אם תדעי איך צריך לאבחן נכון הפרעת קשב ורכוז, תוכלי לשפוט את מידת הרצינות של האבחון של ביתך, ואז לדעת אם לסמוך או לא לסמוך על המאבחן. אבחון של הפרעת קשב ורכוז נעשה על ידי בדיקה קלינית של רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר, על ידי שאלוני תצפית שממלאים ההורים והמורה, על ידי בדיקת ההסטוריה ההתנהגותית והרפואית של הילד, ועל ידי בדיקת TOVA. בדיקת ה-TOVA היא הבדיקה האובייקטיבית היחידה שאיננה תלויה בהתרשמות הסובייקטיבית של הרופא או ההורים או המורה, אבל כמו ליתר כלי הבדיקה, יש לה חסרונות משלה, ולכן חשוב לשקלל את הממצאים של ביחד עם שאר הממצאים, ולא להתבסס רק עליה. מתוך נסיון של 60 שנה, נמצא שהטיפול היעיל ביותר להפרעת הקשב והרכוז, עם או ללא היפראקטיביות, היא התרופה ריטלין או חלופותיה. רק לאחר טיפול תרופתי נכון בליבת ההפרעה, מתבהרת התמונה וניתן לראות האם הילד זקוק גם להוראה מתקנת או ריפוי בעיסוק או טיפולים אחרים. אני מקווה שהקישורים שאני מעבירה לך יעזרו לך קודם כל להבין את ההפרעה של ביתך ואחר כך להבין את מידת המקצועיות של הרופא המאבחן, ולבסוף לעשות את ההחלטות הנכונות בקשר לטיפולים שמציעים לך. והערה חשובה: אם אינך סומכת על הרופא המאבחן, תחליפי אותו. אני החלפתי 3 נוירולוגים עד שמצאתי את הרופא שסמכתי עליו. אשמח לענות על כל שאלה שתתעורר, ולשמוע ממך איך מתקדם האבחון.

ראשית תודה על קבלת הפנים,

שנית, אין לי כל ספק שאם ימליצו על מתן ריטלין--אתן!!! עברנו כברת דרך ארוכה עד שהגענו לבדיקת ה- TOVA : שנתיים של טיפול בדרמה-תרפיה(שלא עזר במיוחד מלבד היותו כיפי) אבחון דידקטי מקיף במיוחד(ויקר להחריד) ולבסוף המלצה להגיע לרופא נוירולוג למתן הפניה לבדיקת TOVA . בדיעבד, אני מצטערת שלא הלכתי עם תחושותיי החזקות לגבי הבעיה של ביתי, כך היו נחסכות ממנה ומאיתנו המשפחה כמה שנים טובות של תסכול וחוסר אונים. מה גם שכאשר הבעיה שלה החמירה, "צצו" להן גם בעיות חברתיות ש"תרמו" לתסכול המתמשך שלה. הפעם, אעזר בכל הקישורים ששלחת אליי, אדפיס את החומר ואגיע אל הרופא מוכנה. אני חייבת לציין שמאז שנכנסתי לפורום הזה, אני הרבה יותר רגועה, מהסיבה הפשוטה שככל שיודעים יותר על ההפרעה, כך ניתן להתמודד איתה לא בקלות אך בהרבה הבנה וסובלנות. אמשיך לעדכן בהמשך ואשמח לכל תגובה הערה או הארה. תודה על התמיכה!!

meivari

New member
הפחד מרטאלין

אני כמו הורים רבים חשתי הקלה גדולה שגיליתי שיש "כדור קטן" שיכול לעזור לילדים שלי. הפחד מהטיפול ברטאלין אינו מוצדק, מהן בדיוק תופעות הלואי שאת כל-כך פוחדת מהן עד שלא מצליחה להירגע במשך 3 ימים? תופעת הלואי היחידה אצלנו זה העדר תאבון בזמן ההשפעה, מחיר קטן מאד לעומת ההצלחות הרבות. טיפול בהפרעת קשב נועד לעזור לילד לא לבית הספר וחשוב לזכור את זה. האם יש לביתך הפרעת קשב רק תוצאות האיבחון המלא יגידו אבל אם כן זה ממש לא סוף העולם אלא רק פתח (גדול) לעזור לה להצליח ובגדול. נ.ב. יש ילדים בעיקר חכמים שמצליחים יפה במבחן טובה גם ללא רטאלין (בני למשל) אבל השיפור האדיר הנוסף ביחד עם שאר מרכיבי האיבחון קבעו כי הוא ADD והטיפול ברטאלין עושה לו רק טוב בהצלחה meivari

דליה.ד

New member
ביקורת על הטובה ומבחן המציאות

אני עצמי אם ל2 בנות שעברו את הטובה היטב ללא ריטלין. עם הריטלין נצפה שיפור קל ולא משמעותי. למרות זאת לאור המלצת הרופא ניסיתי ריטלין בלי ליידע את המחנכות שלהן. כעבור שבוע המחנכות התקשרו אלי בהתרגשות לספר לי איזה מהפך חל בבנות שלי: משתפות פעולה, יושבות על הטוסיק ולומדות, משתתפות אקטיבית בשיעורים, מגלות עניין ומוטיבציה, פחות חצופות ומתמרדות, מחברות מסןדרות ומאורגנות, רושמות ומסכמות בשיעור....בקיצור - חלום שהתגשם. הבת הגדולה - כרגע חיילת - סיימה בית ספר תיכון עם בגרות מלאה בציונים מעל 85. במשך 6 שנים קיבלה ריטלין ללא תופעות לוואי (למעט מעט חוסר תיאבון). מכיתה י' ניווטה את נטילת הריטלין לצורך לימודים והתכוננות לבגרויות ולקחה מתי שהיתה זקוקה. הבת השניה, כרגע בי"א ומאובחנת גם כדיסלקטית (כזה צ'ופר מהטבע), עם זאת בשנה שעברה קיבלה 2 תעודות הצטיינות על חריצות בלימודים ועל הישגים לימודיים. לומדת מוגבר: מתמטיקה, אנגלית, ביולוגיה והיסטוריה....הציונים מעל 97! נוטלת ריטלין כבר 6 שנים. אז הנה לפנייך התוצאות מדברות בעד עצמן. יש ילדים שהטובה לא מראה כלום מכיוון שהמבחן נערך בתנאי מעבדה ולא עם עוד 30 תלמידים בכיתה..... עובדה!

עינת12

New member
תוצאות TOVA

היי, תוצאות -ה-TOVA עשויות להיות גבוליות ואף גבוהות, ולנבחן עדיין יכולה להיות הפרעות קשב וריכוז, אפילו חמורות. ה-TOVA היא בדיקת עזר של פרטרים שונים של קשב. תוצאותיה א-י-נ-ן מדד לקיום או אי-קיום הפרעות קשב וריכוז. לכן לא מבצעים רק TOVA, אלא שרשרת שלמה של מבחנים.

העובדה הזו

שציינת מרגשת מאוד. ביום שאראה שציוניה של ביתי משתפרים ללא היכר(ברור לי שזה לא יקרה ביום אחד, יש לי הסבלנות והסובלנות לעזור ולתמוך עד אשר נגיע ליום המיוחל הזה) אהיה האם הכי מאושרת עלי אדמות. זה יהיה ח-ל-ו-ם שמתגשם. כעת מה שנותר הוא לצפות לתוצאות הבדיקה, להתחיל הטיפול ולקוות לטוב. תודה על תמיכתך.

הפחד מריטלין

אצלי, נובע מחוסר ידיעה כיצד זה עלול להשפיע אם בכלל על הבת שלי. אם התופעה היחידה תסתכם בחוסר תאבון, אזי המחיר באמת קטן. ואם כדור זה יצליח לרומם אותה ולו במעט-הרווח כולו שלנו. האמיני לי שכל החשש שלי נובע אך ורק מחוסר ניסיון בהתמודדות עם הפרעה זו. כפי שכבר ציינתי באחת מתגובותיי למעלה, אם וכאשר יוחלט שביתי זקוקה לכדור זה, אתן ללא כל ספק. וכולי תקווה שהוא רק יעזור.

אבייה2

New member
בההצלחה

לדעתי ילדים שלא אובחנו כהיפראקטיבים אלא רק בעייה ה"טהורה" של קשב וריכוז דווקא הם אותם ילדים שצריך לשים להם לב מכיוון שלרוב הם ילדים מאוד שקטים וחולמניים. אם תשמעי תגובות הריטלין נועד הן לאלה והן לאלה בדיוק באותה מידה, ומפה יוצא שלעיתים השפעת הריטלין לעיתים משפיעה על הקושי בקשב עצמו ועיתים לא ולהיפך לגביי השליטה המטורית התנהגותית... וכל השאלות האלה שנוגעות לתרופות, הפסיקו עם זה בבקשה. זו מערכת תומכת תופעת הadhd היא כל כך אינדיוידואלית זו לא מחלת שפעת שצריך לחשב בה מינון אנטיביוטיקה לפי מישקל. כ ל מ י ק ר ה ל ג ו פ ו ש ל מ ט ו פ ל !!! תשובות לגביי מתן התרופה לא צריכות להעשות כהמלצה. השאלה היא לא איזה ארוחה לבשל בצהריים? הנוירולוג ו/או פסיכיאטר המתמחה בתחום ומכיר באופן ייסודי את היסטורית המיקרה רק הוא אחראי ורשאי לתת תשובות לגביי מינונים או ניסיונם על אחת כמה וכמה שמדובר בנטילת כדור שיש לו הפוטנציאל לגרום לתלות.....

zivadina

New member
אנחנו כן ניתן עצות על מינון!!!!!!!!

שלום אבייה2 וברוכה הבאה. אחת המטרות של הפורום הזה היא לפתוח את כל המידע על ADHD להורים. היות שהטיפול התרופתי הנכון הוא הטיפול הראשי בהפרעה, והיות שרוב ההורים לא נהנים מרופא נגיש, והיות שיש רופאים רבים שאינם מתמצאים במינונים ונותנים מינונים שלא מתאימים לילד, אנחנו בחרנו כן לתת הדרכה בנושא התרופות, אבל להזהר לא לתת מינונים מדויקים, שזהו תפקידו של הרופא המטפל. היות שלתרופות אין פוטנציאל לגרום לתלות, אלא אם לוקחים אותן כסמים, מה שילדינו אינם עושים, אנחנו נמשיך לתת ייעוץ תרופתי כחלק מפתיחת כל המידע על ADHD לקהל הרחב. אנחנו רוצים שלהורים בפורום יהיה מספיק מידע על מנת לשפוט אם הילד מטופל נכון ואם הרופא של הילד הוא מעודכן מספיק בהפרעה ובטיפולים שלה. מי שרוצה להתייחס למידע הרפואי כאל תורה סודית, יתכבד ויחפש לו פורום אחר.

למעלה