שלום, אני חדשה כאן.

שלום, אני חדשה כאן.

אני מתגוררת כמעט 20 שנה בלונדון. הגעתי לכאן דרך שרשור מפורום "שואה-דור שני" ואני גם משתתפת בפורום "ישראלים בחו"ל". אמ, שתחיה, וסבתי ז"ל תמיד ציינו את העובדה כי הן מצאצאי הבעש"ט. גם כשהן הסתתרו במרתף בזמן השואה נקבצו סביבם אנשים רבים שאמרו כי זו סגולה והגנה. ואכן כולם ניצלו. סיפוריהן גם מתועד בספר של הסופרת הפולניה ´האנה קראל´. ולשאלתי - כיצד ניתן לערוך עץ משפחתי שיביא אותי עד לבעש"ט?

ornan

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בוקר טוב! ברוכה המצטרפת למחפשות השורשים ועוד עם ייחוס כצאצאית לבעש"ט. עד שהחברים המומחים לבעש"ט יתעוררו, קראי בדף הבית את ההנחיות לפורמיסט המתחיל, קראי בעיון את כל המאמר, הוא אולי נראה קצת ארוך אבל מעולה. אחרי קריאה, תביני בוודאי מהם השלבים הראשונים ואנו כאן כדי לעזור לך בהמשך ובמיוחד לשמוע מה את מוצאת. שיהיה לך בהצלחה! ארנה

ראם ערן

New member
שלום ורד וברוכה הבאה

גם אצלי המסרות המשפחתית מספרת על קשר לבעש"ט אולם לא מצאתי לכך כל עדות ( עד כה לפחות....). אחת מחברות הפורום -חנה גונן הינה צאצאית מוכחת של הבעש"ט - כדאי לפנות אליה בהצלחה יום טוב וד"ש ללונדון ערן

לורדשלום זוכרת אותי?

כו זאת אני שהבטחתי לקנות מאבא שלך את סיפרו ולא לא שכחתי(בספטמבר אם ירצה השם)אני צאצאית של הבעשט דרך נחמן מברסלב ונכדתו שבע-גיטל עד סבא שלי שישב וטרח לרשום את כל האילן על כרטיסיות שאותן צילמתי, האם יש בידיך אילן יוחסין של אימך שאת יכולה לשלוח לי? ודרך אגב ערן ממה שאני זוכרת שהדפסת בזמנו בפורום אני חושבת שהקשר הוא דרך מישפחת תאומים שהתחתנו עם המישפחה שלי אבל למה לחשוב במיקרה היום לקחתי את המיסמכים איתי למטרה אחרת אז שניה אני אציץ. שלכם חנה גונן

אז ככה:

הבעשט-אדל-פייגה"הנביאה"-נחמן מברסלב-שבע גיטל--שרה ביילה שהתחתנה עם ר יהושע הלמן-ר שלום יחזקל הלמן-שפרינצה מרים הלמן-חלמר אמא של סבא שלי ולך ערן:שלמה סטנוב-נתן נטע שליד שמו רשם סבי אבד חתן ר יוסף תאומים(לא כתב שם האישה) וממנו יצאו-משה-פנחס-אברהם אבא שקלוב-ר פנחס מקוריץ-משה מסלווטה(בעל דפוס)-פנחס ואחיו שאול אבא(נקראו האחים המוצלפים משום שנידונו עי בית המישפט הרוסי לאלף מלקות ועמדו בהן)-בלהה צרנובילסקי(נכדה לפינחס)-אדל צרנובילסקי חלמר-יקב יוסף חלמר-סבא שלי. שלכם חנה גונן

ראם ערן

New member
הי חנה

אשמח אם תסבירי לי שוב (והפעם יותר לאט
) את הקשר ביננו וביני לבע"שט. תודה ערן

פשוט מאוד נתן נטע סטנוב.....

מהמישפחה שלי התחתן עם בתו של ר יוסף תאומים כניראה מהמישפחה שלך(את זה אתה צריך לבדוק). שלך חנה גונן

א77

New member
בתו של הבעל שם טוב - אדל

הבעש"ט קרא לה כך על שם הנאמר בתחילת פרשת וזאת הברכה: וזאת הברכה אשר ברך משה איש האלקים את בני ישראל לפני מותו ויאמר השם מסיני בא וזרח משעיר למו הופיע מהר פארן ואתה מרבבת קדש מימינו אשדת למו המילים האחרונות א´ש ד´ת ל´מו שבת שלום

צביקוש21

New member
שלום לך !!! אולי תוכלי לעזור לי

היי אני שמח לראות כאן מישהי מלונדון . עד היום חקרתי את שורשי מצד אבא שלי ( סבא וסבתא מפולין) אך על משפחת אמי לא ידוע לי כמעט כלום! למה אני אומר לך את זה כי אמא שלי נולדה בלונדון בשכונת גולדייס גרין עד גיל 20 ומשהו. ההורים שלה נולדו באנגליה ועלו לישראל בסוף שנות ה 70. שם משפחת אמי היה באנגליה פאלאס palas אך ככל הנראה ולפי מה שאמא שלי יודעת השם האמיתי היה משהו כמו פלץ או משהו כזה וההורים של סבא שלי מצד אמא שלי שינו את זה אחרי זה. אמא שלי יודעת להגיד לי שהסבא וסבתא רבא שלה הגיעו מפולין ככל הנראה לאנגליה שם גדלה. ואני מנסות להתחכות אחרי השורשים שלה ואחרי שם המשפחה המקורי של סבא שלי מצד אמא שלי . עד היום יש לאמא שלי בת דודה שגרה בלונדון בשכונת גולדיס גרין . השם שלה ושל בעלה זה (תירגום חופשי מאנגלית) סירל ואיוולין ברזיל. בעלה רופא שיניים ויש לו מרפאה בלונדון.

לחנה, צביקוש וכל המגיבים

לגבי הקשר שלי לבעש"ט - אני צריכה לשאול את אמי יותר פרטים. ביום ראשון הקרוב כל בני משפחתי (הורי, אחותי ומשפחתה ואני ומשפחתי) מתאחדים בורשה לחופשה משותפת כדי לחגוג יומולדת 70 לאבי. מאחר ונהיה במקום אשאל את אמי יותר שאלות ונראה אם ניתן להעזר במקורות מקומיים. הורי שניהם חברים בעמותה שמקימה כיום את המוזיאון היהודי הגדול בורשה ובין מכריהם בפולין, סופרים ואנשי רוח רבים. בקשר לשאלה של צביקוש. השכונה נקראת גולדרס גרין Golders Green וזו השכונה בה גרים בעקר יהודים וישראלים. האם יש לך קשר עם אוולין וסיריל ברזיל? הרבה יהודים שהגרו לבריטניה בתחילת המאה שינו את שמם. זו הייתה תופעה מקובלת של מהגרים שניסו להתערות בחברה האנגלית שלא יכלה לבטא את שמות משפחתם. אני משוכנעת שיש אתרי אינטרנט בבריטניה העוסקים בשורשים. אנסה לאתר אותם עבורך כשאחזור מהחופש (חלק מהזמן נהיה בזקופנה - עיירת קייט בצפון פולין).

צביקוש21

New member
היי

לגבי איוולין וסירול ברזיל בהחלט יש לי קשר איתם! הם קרובי משפחה שלי ( בני דודים של אמא שלי ) הם באים לבקר הרבה בארץ ובאים אלינו כשהם בארץ.

צביקוש21

New member
תיקון טעות ורד..

התבלבלתי קצת.... לגבי איוולין וסירול.. הם לא בני דודים של אמא שלי.. סירול הוא בן דוד של סבתא שלי כלומר דוד של אמא שלי .

למעלה