שלום אני חדשה כאן

רויהלה

New member
שלום אני חדשה כאן

בני התגייס כלפני חודש לשריון עם סעיף אסטמה קלה, ביום הגיוס השאירו אותו בבקום וחאיר יום אמרו שאסטמה שלו קשה והוא נהפך לג'ובניק מאז כל יום שיגעו אותו בבקום תלך תחזור תלך תחזור לפני שבועיים לא הלך 5 ימים חזר אמרו לו לא קרה כלום תעלה לאוטובוס לטירונית לניצנים הוא נכנס לעמוק אני לא עולה זורקים שם טילים. עד שהשתכנע ביקש לבוא הביתה לקחת ציוד עדשות ומשקפיים ל3 אחרים אמרו טוב ולא אמרו לא הוא תפס את הרגליים ומאז יושב בבית 11 יום אף אחד לא חיפש אותו. הוא במצב רוח רע מאוד מדבר על לצאת!!!!!! עד יום חמישי הייתי במלחמת העולם איתו אבל ביום חמישי הורדתי פרופיל אמרתי לא מאבדת את הקש/ר עם הבן שלי דיברתי איתו הרגעתי אותו הבטיח שיום א ילך היום שוב קם הפוך אמר מחר אני הולך לבקש לצאת או לדחות אני מיואשת בעלי אומר אני לא מתעסק איתו כבר! שיבואו לקחת אותושילמד על עצמו מה עושים? באמת להרים ידיים לתת לו להתמודד לבד? או יש איזה גוף שאני יכולה לפנות אליו תודה מראש

פולי44

New member
לא הבנתי את הקושי שלו

האם העובדה שאמרו לא שלא יכול להיות קרבי היא הבעיה? האם הוא מרגיש שלאף אחד לא אכפת ממנו? לא ממש ברור איפה הבעיה. האם תוכלי לדייק יותר?

רויהלה

New member
הוא נהיה אנטי מכל הכיוונים

כלומר הייתי מוכן נפשי ללכת לשיריון ומהפתאום החליטו עכשיו שיש לי אבמטה קשה! המוטבציה ירדה לו וזה שחיכה בבקום ובקושי התיחסו אליו הוא איבד כיון הוא אומר לכולם אין בעיה מחר אני חוזר אבל לי מספר שהוא רוצה לצאת שזה לא מסגרת בישבילו. הוא מוזר לי הוא לא הילד שלי בינתתים אני בטירוף מיינו.

אםפי7

New member
רויהלה מי שחייב להרגע זאת את

הילד שלך נכנס לחרדה זה דבר שניתן לטפל וכדאי לעשות זאת בהקדם, לחרדה יש תכונה אחת מאוד חזקה והיא ההמנעות כאשר מישהו בחרדה הדבר שהוא הכי לא רוצה זה לפגוש את הגורם שמביא עליו חרדה במקרה של בנך זה כנראה הצבא והשיבוץ וגם אי הוודאות לאן אני הולך, כל זמן שידע ששריון הוא היעד הוא בטח חקר ולמד על העניין ופתאום הכל התמוטט ויש הרבה אי בהירות לאן ילך? מה יקרה לו שם? הפחד מהטילים שיורדים על הדרום הכל ביחד הביא אותו למצב הנוכחי. במקום לכעוס דאגי שיראה פסיכולוג או קב"ן ויקבל את העזרה המתאימה.

אםפי7

New member
שלום רויהלה

את מתארת בחור עם בעיה של חרדה, יש את כל הסימנים, אני מציעה שבמקום לא לעשות תגשי איתו לפסיכולוג פרטי או שיבקש לראות קב"ן בצבא, הבחור משום מה נכנס לחרדה, אולי הטילים בניצנים אולי האסטמה שפתאום שבשה את התהליך שאליו התכונן, אל תזניחי, הילד שלך הוא הכי חשוב כרגע טפלי בו.

סמדר בנ

New member
רויהלה

מבינה את החלחץ שלך, אבל נסי להירגע כדי להרגיע אותו. ראשית האסטמה - לא יודעת מה קרה שפתאום בדקו אותו שוב, אבל ניתן לנסות להילחם בזה (לא הבנתי אם הורידו לו את הפרופיל). נראה שהבן עוד לא מבין שהוא נכנס למסגרת מחייבת , שאי אפשר להחליט בה מתי אני בא ומתי אני הולך. אין איזושהי דמות בסביבה שהבן יקשיב לה?

פיטנגו4

New member
בנוסף על כל מה שאמרו לך

הבן שלך פשוט מתבגר. זה שבת"ז כתוב שהוא כבר בגיר, לא אומר שהוא לא מגיב כמו מתבגר, וכך חלק ניכר מבני גילו. חשבי איך הראש שלו עובד: הכל קיצוני, שחור ולבן. או שריון או כלום. "לא פייר" שלהם נתנו לחזור הביתה ולי לא. אם אבא צועק עליו - אבא משיג את ההיפך. ואמא בכלל אחת שלא מבינה מהחיים שלה. זה הראש שלו עכשיו, נסי להבין אותו. גם איומים של "אם לא תלך לצבא אנחנו נזרוק אותך מהבית" לא יעזרו. גם אני חושבת שיש פה אלמנט של חרדה, והייתי פונה לטיפול מקצועי. קודם כל יעוץ פרטי, ואחרי כן לפנות לצבא (קצין העיר? לשכת גיוס? לא יודעת) עם המסקנות מהייעוץ הזה. אפשר כבר היום להתקשר לצבא, בעילום שם, ולבקש הכוונה.

רויהלה

New member
עונה לכולם

אכן הוא נמצא במצב חרדה קשה הוא חייב קודם כל להישפט, היום הלך לבקום אמרו לו שחייב להישפט שאל כמה זמן צריך לחכות אמרו אי אפשר לדעת אולי עד סוף ההיום רשמו שהיה אמר אני חוזר מחר כי יש לי לחץ בחזה. ביקש קבן אמרו לו רק אחרי משפט. איך אני מגיעה לדבר עם קב"ן? מתקשרת למיטב 7388888 לא מגיעה לאף אחד ושיחה לקבן אני צריכה לשלוח מכתב עם מסמכים רפואים. שיחות באופן פרטי הוא לא רוצה. אני רוצה לעזור לו אני לא רוצה לתת לו לצאת מהצבא. הוא לפני כל דבר בישבלי. היום שלח לי מסרונים מאוד קשים. הוא ילד טוב ילד של בית הכבא שלו 52 . הסביבה הטובה ניסו לדבר איתו הוא אומר לכולם טוב ואחרי זה הוא שוב נכנס לחרדות היום שלח לי הודעה חודשה לא חייכתי לא טוב לי תעזרי לי.

פיטנגו4

New member
"לא חייכתי לא טוב לי תעזרי לי"

ולחץ בחזה? הוא צריך קב"נ דחוף. נסי לפנות לנציג קבילות החיילים. מותר גם להורים של חיילים לפנות לשם.

זהירות

רויהל'ה, יתכן שפיטנגו צודקת ויתכן שלא. יתכן שהוא מרשה לעצמו לשפוך את כל הנאכס עלייך, ויתכן שהמצב באמת מסוכן. אם את מהמרכז, תפני לקב"ן יוסי. הוא עובד בכפר סבא ולוקח מחיילים 100 ש"ח לפגישה. הטלפון שלו הוא 057-8387347, 09-7655363. הזמנים המתים, הזמנים שאתה לא יודע לאן אתה שייך - הם איומים ונוראים. היו סבלניים עם הילד. זה קשה ברמות.

רויהלה

New member
קב"ן<?

מה הוא עובד בצבא<? מנסה להתקשר אליו הוא לא עונה ולא זמין השארתי הודעה. אפשר לתת לי יותר פרטים עליו.? תודה

את יכולה להתקשר אלי

אם השארת הודעה הוא יחזור אליך. כנראה בפגישות. הוא משוחרר מצה"ל ומקבל פרטי. היה קב"ן בצבא. הטלפון שלי: 03-6243207

למעלה