שלום אני חדשה כאן

shemaher

New member
שלום אני חדשה כאן../images/Emo39.gif

חיפשתי מקום נחמד לפטפט ונראה לי שאתם על-א כייפאק, אז מותר להצטרף? קצת על עצמי - בת 42 אוטוטו 43 (נובמבר) חיה בחו"ל (זמני) נשואה +3 והמון דברים קרו לי מגיל 40 ואילך..... מן תובנות כאלה של החיים בעניני "חברים" "משפחה" וכאלה, אבל גם עוד משהו קרה ודווקא עליו רציתי לדבר עם מישהו... אני מרגישה מן משהו מוזר כזה שזהו, עד היום מאז יש לי ילדים הייתי כל כולי שלהם ובשבילם, גם תמכתי מאוד בהתקדמות של בעלי בעבודה ובלימודים.... תמיד ויתרתי למען המשפחה, עשיתי את זה מתוך אהבה גדולה ופירגון ובידיעה שכל צעד הוא לטובת המשפחה.... מוכר? אין לי חרטות חליליה אבל מה איתי? זה לא שישבתי בבית ולא עשיתי כלום, למדתי, עבדתי אבל תמיד שמתי בראש הפירמידה את טובת הכלל. אז עכשיו שאני בארץ רחוקה ויש לי המון זמן פנוי ויכולת לעשות למען עצמי קצת....אפס' לא מסוגלת!!!!! משהו עוצר אותי מבפנים...מאוד מטריד התעייפתם? מקוה שלא!!!!

ניתושית

New member
היי לך../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה!!! חשבת למה את לא מסוגלת לקום ולעשות לעצמך? אגב, מהיכן את בחו"ל? גם אני בגולה הרחוקה.

shemaher

New member
../images/Emo24.gifהיי ניתושית

חשבתי הרבה דווקא, לא הגעתי למסקנה ברורה, תהיתי אם זו תופעה מוכרת בגילנו "המופלג" או אולי "סטיה" פרטית שלי. ברכות על המעבר בית... ועל האומץ כנגד צ'ארלי... אני קוראת בפורום ישאלים בחו"ל, גם אנחנו בארה"ב אבל לא באזור ההוריקנים.

ניתושית

New member
../images/Emo24.gif

זו לא סטייה שלך...לפי דעתי, חונכנו לעשות למען ילדינו, לביתנו, משו בסגנון "בית נאה, כלים נאים, אשה נאה". אם אנחנו עושות למען עצמנו, זה כי צריך. אני קונה בגדים חדשים *כי צריך*, יש לי בר מצוה או איזה אירוע אחר.. לא חונכנו לפנק את עצמנו. בכלל המילה פינוק מלאה בקונוטציות שליליות..."איזה מפונקים הילדים שלה...", "עשיתי לי יום פינוק..." ומה אומר יום פינוק? לא בישלת היום, ויצאתם לאכול בחוץ... לטעמי, אנחנו צריכות לטפח את עצמנו, ללטף את עצמנו, לעשות שיהיה לנו נעים. אנחנו לא צריכות סיבה מיוחדת כדי להנעים לנו את החיים, אנחנו מיוחדות, אנחנו עובדות קשה בבית כדי שלכולם יהיה נעים וחם וטוב, אז למה לא נעשה את אותו הדבר עבורנו? צריך להחליף את המילה צריכה במילה הקסומה רוצה
תודה על הברכות

shemaher

New member
את כל כך צודקת../images/Emo20.gif

באמת אני מנסה לפנק את עצמי, כל יום אני עושה ספורט, אולי אני ארזה קצת.... קוראת ספרים בנחת, הרי יש לי את כל היום פנוי..... קונה בגדים וכו' אבל זהו משהו פנימי כנראה שקשה למרוד ב"חינוך" כמו שאת אומרת, למזלי יש לי "יקר" מאוד מפרגן והכל תלוי בי מה שאני ארצה לעשות מבחינתו מצויין, אבל עמדת פעם במצב שכל האפשרויות בפנייך פתוחות ובחרת לא לבחור? מן שיתוק כזה? מרוב שאני חושבת מה אני רוצה לעשות, אני לא עושה כלום....... נשמע מדכא? אז זהו שאני לא ממש בדיכאון אלא במן קפאון כזה... כנראה שזה גם קשור לעובדה שאני די בבדידות כאן, ניתוש את יודעת למה אני מתכוונת... הרבה תודה על ה

ניתושית

New member
אז קבלי עוד../images/Emo24.gif

אני יכולה להעביר קורסים בקפאון... אני לא חושבת שאנחנו בוחרות לא לבחור, פשוט זה הפתרון הקל. והפתרון הכביכול קל הזה, עושה את החיים קשים יותר. וכן, הבדידות כאן...חושבים שאנחנו *תופסים אמריקה*, הקשיים שאנחנו חווים כאן, אי אפשר להסביר אותם. לפעמים אני מגיעה להחלטה שהנה אני מתארגנת ויוצאת לחיים שם בחוץ, שעה אח"כ, אני באותה פוזה...השאלה איך יוצאים מזה, ואגב, גם אני לא בדכאון, אני יודעת מה זה דכאון, עברתי את זה אחרי לידה...וזה לא זה. את הבדידות שלי, אני מצמצמת חלקית דרך המסנג'ר, עם חברים נהדרים שהכרתי דרך פורום ישראלים בחו"ל.

shemaher

New member
הפתרון הקל ע'לק

מי שהי שומע אותנו!! לא רק שתפסנו אמריקה אז עוד מתלוננת.... אבל חשבתי לעצמי וזה אולי קשור ל"משבר גיל 40" שהנה יש לי עכשיו חזרה גנרלית לגיל 60, למי עוד יש הזדמנות לחוות 20 שנה קודם חויה מסויימת? אז אם בגיל 40 אני בקפאון כשכל העצמות עוד במקום אז מה יהיה אז? אז אולי זה כבר קשור ל"חרדות"..... אבל אם נחשוב על זה טיפה ברצינות כל החיים אנחנו חולמים" אך ם יכלתי לא לעבוד.... כל היום פנוי לעצמי... טפוטפו מצב כלכלי בסדר...... איזה כייף היה לי..... או " כשאני אפסיק לעבוד אני אעשה....... ככה וככה........

ניתושית

New member
בטח מתלוננות

הרי כולנו פולניות בסופו של דבר, לא
אני באופן אישי , משתדלת לא לחשוב על העבר, פשוט לא חיה אותו... ולגבי העתיד...משתדלת שמה שקורה היום יעשה לי טוב בעתיד. באופן כללי, אני טיפוס שחי את היום ומנסה ליהנות מהיום ולא לתכנן מה אני אעשה עוד שנה, שנתיים, עשר. פשוט מקווה לטוב

י רדן

New member
בוקר טוב, דומ, וניתוש וברוכה הבאה

שוב בוקר טוב, התחושה שאת מתארת מוכרת לי גם אני תמיד את עצמי שמתי איפשהו בצד, ואפילו קצת שכחתי את עצמי אך לאחרונה החלטתי שדי.. ועולות אצלי מחשבות לגבי עצמי וכבר עצם המחשבה מביאה לשינוי לדעתי ובסופו תביא גם לעשיית דברים זה לגבייך אני חושבת. תחשבי מה את אוהבת לעשות? מה היית רוצה? תשאלי את עצמך את השאלות ותראי שלאט לאט תוכלי גם לממש אותם.

נסי את "דרך האמן"

היי. כאשר קראתי את מה שכתבת חשבתי כמה טוב שחלק ממה שאת מתארת כבר מאחורי (כרונולוגית מתקרבת לגיל 50) וחלק עדיין בעייתי גם בשבילי כי הגיל לא נמדד רק כרונולוגית אלא גם רגשית וגם ביולוגית. אך כבר עברתי לא מעט ב10 השנים שאני חווה את ה"משבר גיל ה40" ושום דבר כמעט לא נשאר כפי שהיה .מתוך הנסיון הזה אני מרשה לעצמי להמליץ על ספר-מדריך ושמו"דרך האמן" של גיוליה קמרון שמיועד לנשים שמנסות לחזור לעצמן לאחר שגדלו ילדים הסתדרו בחיים ורצות להתפתח. אומנם מדובר שם גם במחסום היצירתיות אך הדרך היא נתינה ועשיה למען עצמך בצורה שיטתית ונחמדה. אחת מהמסימות הייתה ממש טובה -לכתוב "דפי בוקר" -3 דפים של מה שבא ללא ביקורת ומחשבה -למלא 3 דפים במלל שבא מהלב ולא לקרוא במשך 3 שבועות. במשך הזמן הזה יחד עם ביצוע מסימות אחרות "לנתינה עצמית" חלים שינוים מרהיבים. בהצלחה. אלכסנדרה

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מה שאת מספרת נשמע מוכר כל כך. והרי באמת עד גיל ארבעים אנחנו שקועים בלתת, להיות "טובים", לבצע את המטלות על הצד הטוב ביותר.... ומרוב ריצות והשתדלויות שוכחים את ה"אני", לא זוכרים שגם לנשמה הקטנה שלנו מגיע לקחת כמה שיותר מהחיים, ואז, מגיע היום, מגיע הגיל שנזכרים פתאום בכל מה שלא עשינו ( ואומנם אין לנו תלונות כי היה טוב) ושואלים את עצמנו האם לא הגיע הזמן, אבל כבר לא יודעים איך. אז איך באמת ? גם אני שואלת את עצמי את השאלה הזו לא פעם ולא פעמיים, והתשובה שאני מנסה לתת לעצמי עדיין לא השביעה את רצוני....אז אני מנסה בכל פעם לטעום משהו חדש- תחביב חדש, זמן שמוקדש לעצמי בלבד...והכל בתיקוה שיום אחד השאיפות החבויות תפרוצנה לפתע.

shemaher

New member
../images/Emo51.gif כן, זהו הכיוון

שלי בסה"כ אני מנסה לבדוק את עצמי מול תחומים שונים, הענין הוא שהרבה זמן הרגשתי ממש קפאון מלהתחיל בכלל לעשות משהו, למרות כל הזמן שבעולם שיש לי, מן צורך לא לעשות ממש ממש כלום, אני מקווה שזה יעבור לי בקרוב, בסה"כ אני אדם מאוד מעשי ועברתי הרבה שינויים בחיים..

למעלה