שלום, אני אריק.

doroni10

New member
זה מזכיר לי בדיחה

פלוני הגיע אל אלמוני לבקרו ובביתו של אלמוני הבחין פלוני שאלמוני מכנה את אשתו בשמות חיבה- כל פעם בשם חיבה אחר "מתוקה", "חמודה", "נשמה" וכן הלאה. שואל פלוני את אלמוני- אתם הרי נשואים כבר כ 30 שנה, איך זה שאתם מצליחים לשמור על גחלת האהבה באופן שכזה? הרי כל הזמן אתה מכנה את אשתך בשמות חיבה כל כך מתוקים? משיב לו אלמוני: "פשוט שכחתי את שמה..."
דורון,

הי אני אלונה - ליילנד המקורית

והסיפור של ליילנד המקורית זה קטע מצחיק (בערך). בפורום תחבורה ציבורית יש אתר פנימי של תח"צ והוא לא זיהה את הכינוי שלי עם הניקוד "אָלוֹנָה" ולא נתן לי להכנס, אז החלטתי לחזור לליילנד ולא ידעתי איך והמחשב נתן לי הצעות כמו ליילנד היחידה, ליילנד המקורית ועוד שטויות. אז כיון שאכן אני המקורית
זה מה שבחרתי, אחר כך תמיר הסביר לי איך לחזור לליילנד אבל המחשב שוב לא נתן לי, אבל לא חשוב שיהיה. אין לי בעיה עם שמי. -הי אני אלונה ואני מכורה לשני פורומים: תחבורה ציבורית ואספנות -
U

powo

New member
אני אין לי שום בעיה.

בתאום מוקדם כל מי שיורד דרומה לאילת מוזמן בשמחה לעלות לגבעה.

../images/Emo57.gifאבל יש כאלה

בפורום שלא נוהגים להיחשף . בעלי אוסף עם ערך כספי רב וגם לא מומלץ למסור סתם פרטים לכול אחד

elcool

New member
לי יש כלל (אני זהיר בחשמל!)

גם, אבל לא על זה רציתי לדבר. לאחר כמה מקרים (מאד) מצערים עם אנשים אחרים דרך הטלפון והאינטרנט (שזה לא המקום לספרם) החלטתי לעצמי שאני לא מגלה שום פרט עלי או על הסובבים אותי. אני מקפיד מאד על כך. הדברים היחדיים שגיליתי אי-פעם זה רק הכינוי, מה אני עושה ובאיזו עיר אני חיי. אני מבין שבפורום כזה יש החלפת כתובות, שמות ורעיונות. אבל מי שרוצה לשלוח לי משהו או לקבל, יכול לעשות זאת מעל דפי המסרים האישיים. אני לא חושב שאמירת השם האמיתי פה בפורום פחות גרועה מהשארת כתובת וטלפון! וכמו שאמרו פה: מי שרוצה למצוא כתובת של מישהו, יצליח למצוא כתובת של מישהו. אני רק לא רוצה להיות זה שהוסיף את החלק האחרון לפאזל. וחוץ מזה, אני לא מבין למה אי אפשר לבנות קהילה פתוחה בלי שהרוב יגלו את שמם האמיתי. אני זוכר שבמפגש פורום סאות' פארק החלפתי טלפונים עם החברים ועדיין כשאני פונה אליהם (גם בקווים אישיים) אני משתמש בכינוי. הוא הרבה יותר נוח לי. את השם שלי החלטתי לגלות רק בשני המקרים הבאים: או שפגשתי את הבן אדם פנים אל פנים, או שהכרתי אותו כל כך טוב, שאני סומך עליו (וזה קרה רק פעמיים).

שלום אלקול,

מי אמר ש"אי אפשר לבנות קהילה פתוחה בלי שהרוב יגלו את שמם האמיתי"? בהחלט אפשר. אולי אפילו רצוי. בואו לא נשכח שלפי הכללים של תפוז, האנונימיות מחויבת, ואסור להעלות פרטים אישיים כמו מספר טלפון או כתובת בהודעה בפורומים, בעקרון. לכל אחד יש נסיבות אחרות, חששות אחרים, ושיקולים אחרים. לאחד יש אוסף יקר, או משהו אישי אחר שגורם לו להחליט ככה או ככה. הנה, אברהם שיושב בקצה הארץ, מה אכפת לו? מישהו יבוא עד אליו כדי לקחת ממנו כלי בית ישנים? ולך תדע מי עוד קורא את ההודעות בפורום, חוץ מאלו שכותבים בו. לפני כמה זמן התברר לי שאחד הקוראים הסמויים שלנו נוהג לפנות למשתתפים צעירים ולהציע להם מתנות, בתחומי האיסוף שלהם, מבלי שכתב ולו הודעה אחת בפורום. מה לומר - נלחצתי, פניתי מיד ודיווחתי להנהלת תפוז, שעשתה מה שעשתה. לא לקח הרבה זמן והתברר שהבהלה היתה מיותרת, ולא היתה סיבה לחשוש. חשוב שתדעו, אגב, שאני והנהלת תפוז מקיימים מעקב אחרי הפעילות הסמויה בפורום, לא רק הגלויה, בדיוק מהסיבות האלו. אני שמח שכתבתם את הדעות השונות בשרשור הזה, השאלות וגם התשובות מעניינות וחשובות. ואגב, קיבלתי הזמנה לכוס קפה. כבר הרווחתי...

ולפעמים עדיף להשאר קצת אנונימיים

אני מנצל את השרשור בכדי להסב את תשומת הלב של החברים לשני פרטים בכרטיס האישי. בכרטיס האישי של כל משתתף ניתן לראות באילו פורומים נוספים בתפוז האדם משתתף ומהן ההודעות האחרונות שלו. ניתן לעדכן את הכרטיס האישי כך שהנ"ל לא יופיעו. למה הדבר חשוב? ישנם פורומים אשר צנעת הפרט יפה להם ולא ראוי לדעתי ששאר האנשים ידעו שאדם מסוים חבר באותו הפורום. ולמה נזכרתי בזה? לפני מס' שבועות נכתבה הודעה בפורום מסוים ע"י משתתף חדש. נכנסתי אל הכרטיס האישי שלו כדי להכיר טוב יותר את כותב ההודעה (מנהג שלמדתי מאריק) והנה להפתעתי, התברר לי כי הנ"ל משתתף פעיל באחד מפורומי הסקס של תפוז וההודעות האחרונות שלו כללו (נו, תדמיינו בעצמכם). אותי היה מביך לפגוש את האדם במפגש הקרוב, ובמיוחד אם הוא לא מודע שהודעותיו חשופות לכל. לכן, אני ממליץ לכולם לבטל את האפשרות לצפות בהודעות האחרונות שלכם ואת רשימת הפורומים שבהם אתם חברים, או, להשתמש במידת הצורך בכינויים שונים לפורומים שונים. כמובן שבד"כ אין לרובכם בעיה שאחרים ידעו שאתם משתתפים בפורום אספנות ובפורום בישול, תח"צ או מאיה בוסקילה, אבל ייתכן שיום אחד תרצו לברר בפורום אחר לגבי בעיה רפואית שמטרידה אתכם ולא נראה לי שהמידע הנ"ל צריך להיות נחלת הכלל.

python 4

New member
דווקא אפשר ללמוד המון על בנאדם

לפי רשימת הפורומים שלו.. אגב, מי פה חבר בפורום מאיה בוסקילה??

python 4

New member
לפחות אני לא חבר בפורום

"רוסים בהכחשה"!
סתםםםםםםםם... ווינגי, אתה מגיע לדביר? תוכל אחרי זה להגיד בפורום ההוא (שהשתיקה יפה לו) שראית את פניו המסתוריות של הפייטון..

dorly1

New member
אריק.... אבא של...

לא קלה הכתיבה בפורומים, יש והינה זורמת ויש שהיא נתקעת לעיתים. כתיבה לאורך זמן בפורום כלשהו, בעידן של זמן אמת, מביאה את הכותב לידי חשיפה במוקדם או במאוחר, לגבי חייו האישיים, וזה מכוחה של הדינמיקה שבכתיבה, של האינטרקציה של הקבוצה. יש ואנשים רוצים לשמור על פרטיותם מעיני מבקרים וסתם מבקרים ו/או סקרנים אחרים, המתחקים כביכול על עקבותיהם, ולא נעימה להם החשיפה הפומבית לעיני כל, מעבר למשתתפי וחברי אותו הפורום בו הם משתתפים. מכוחה של הדינמיקה הקבוצתית, מתקיימים מפגשים, ואך טבעי הוא הדבר שבעלי הכינויים חושפים את שמם האמיתי מרצונם החופשי ואף נוצרים יחסי ידידות/חברות מעבר לכתיבה בפורום וההשתתפות בו, אך זה כבר מרצון אישי של כל אחד ואחת, וזאת מכוחה של הדינמיקה בתקשורת הבינאישית. ניראה לי שקצת הסתבכתי.....אוףףףף. טוב, אז אני דורלי, ונעים לי מאוד, להיות במחיצתכם ואיתכם, ומבטיחה להגיע למפגש בדביר, עם חברתי שהביאה אותי עד הלום, הלא היא מאמאסאן, האחת והיחידה עלי אדמות. אריק? אבא של? זה מזכיר לי שתמיד הייתי "של" הבת של... אחות של... אשתו של... אמא של... והינה, גם כאן, אני דורלי, חברה של...

להחליף או לא להחליף את שם המשפחה?

לפני הרבה שנים שקלתי להחליף את שם המשפחה, לשם עברי נחמד, דומה במשמעותו ובצלילו לשם שאיתו נולדתי. כמעט עשיתי זאת, וברגע האחרון התחרטתי: החלטתי שלא צריך לזלזל בשם שהיה טוב איתי מיום הולדתי, שלא לומר שהיה טוב לאבותי לפני. גם כאן, וכבר סיפרתי את זה - הפורום הראשון שבו השתתפתי היה פורום הורים, ולכן בחרתי את הניק "אבא של נעם". לימים הגעתי לכאן, וכאן השתקעתי. אם הייתי בוחר היום ניק, הייתי פשוט קורא לעצמי אריק. אבל הניק כבר קיים, ומתוך הרגל איני מחליף אותו. אני חושב שלמרות הניק, אבא של, אני זה אני, ואיש אינו שופט אותי על פי נעם, או בגללו. וכך גם את - נכון שאת החברה של, אבל אנחנו נשפוט אותך לפי כתיבתך שלך, ולפי האישיות שלך, לא לפי החיבור או השייכות למישהו אחר. מי שמרגיש שהוא רק בן של, אח של, בעל של או אבא של, יש לו בעיה רצינית של.

dorly1

New member
שמות משפחה...

ממש בימים אלו, אני שוקלת את האפשרות להוסיף את שם נעורי לשם משפחתי, כבר הייתי במשרד הפנים, אך העניין לא בוצע, כיוון שהדרכון לא היה עימי, והעניין נדחה. שם משפחתי הנוכחי, הינו שם עברי, ויש לי זיקה והמון אהבה לשם נעורי, שאותו לבטח אוסיף, במוקדם או במאוחר, לתעודת הזיהוי שלי. אז כחיית פורומים ותיקה, היה וכתבתי בשמי האמיתי, ויש ואני כותבת בניק זה או אחר, הכל לפי אותה תקופה ומצב הרוח הנילווה. אז לעת עתה אני דורלי כאן (ובעוד פורום אחר), ואני דווקא אוהבת הפעם את הכינוי. רגע, אפשר להיות קצת בתקן של חברה "של" מינהל הפורום?

אפשר, אבל לא כדאי...

החברים של מנהל הפורום רק מקבלים מטלות, ונופלים עליהם תיקים, ולפני שהם מצליחים להגיד לא הם מוצאים את עצמם בונים לפורום אתר, או כותבים סיכומים שבועיים, או מארגנים כיבוד למפגש הקרוב, או דברים יותר גרועים מזה. הייתי מציע לך לחשוב פעמיים.

dorly1

New member
מכוח הגנים שלי, אריק...

לא חשה בהלה ממטלות, ובתנאי שיהיו מאתגרות. וחוצמיזה, עד שלא אטעם מהצ'ולנט שלך, שום כלום, ברור לך...? ועד אז אהנה מזכויות, וקצת כתיבה פה ושם, ביסיידר? אגב, למה התכוון המשורר במילים "יותר גרועים מזה"? הסקרנות המזדחלת לה... לאיטה...

מאמאסאן

New member
דורלי- ואני חשבתי

שקודם אני חברה שלך, כי אני הבוגרת. ודרך אגב, על הפורום, אני רק המלצתי, זו את, שהצצת, ונפגעת.

dorly1

New member
מאמאסאן יקירונת...

כן נכון, את צודקת בהחלט, את קודם חברה שלי, ובקיצור חברתי, ומאמצת אותך כבר מזמן, כאחותי הבוגרת. כן, מודה מאוד, הצצתי ונפגעתי, אני חייבת להרפא, או יכולה להישאר נגועה...אה?

ranlir

New member
כפי שהבנתם|גם אני אנונימי../images/Emo39.gif

ולכן לקחתי בחשבון שהדבר יסרבל מעט את התקשורת שלי עם הפורום. מסכים עם אלקול ,דורלי ואודי .אודי העלה בעיה שנתקלתי בה באופן אישי כאשר הצתרפתי לפורום.אני לתומי העברתי פרטים על הפורומים הנוספים שבהם אני משתתף עד שגליתי שגם הפורומים שהבן שלי משתתף בהם הינם על שם המשתמש שלי.מובן שהפורומים שלנו שונים ולכן נאלצתי לבטל את המיצג.זאת רק דוגמא קטנה על למה כדאי למדר פרטים אישים ולשמור על הפרטיות.הפורום העלה עוד דוגמאות שיש להיתיחס אליהם במחשבה ובכובד ראש.

python 4

New member
ברוכה הבאה דורלי../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

כמו שאומר השיר -
Hello Dorly Well hello, Dorly It's so nice of you to come and say hello You're looking sweel, Dorly We can tell, Dorly..​
וכו'.

דוגמא לחשיפה כמעט מלאה

היא פורום אופניים (652). שם כמעט כולם כותבים בשמם המלא בתור כינוי, ולא חסרים פרטים בכרטיס האישי. כמובן- שיש כאלה שהמציאו לעצמם "סתם" כינוי אבל הם מעטים מאוד.

למעלה