שלום, אנא עיזרו לי

שוגץ

New member
שלום, אנא עיזרו לי

מחפשת רעיונות למפגש בנושא פרי הדר לגן חובה בני 5-6 תודה רבה

tai 123

New member
אני הכנתי איתם היום עצים, צבענו

גלילי ניר טואלט בגואש חום, הכנצי צמרת מבריסטול, אותה הילדים צבעו בפנדה ירוקה ומוללנו ניירות קרפ כתומים וצהובים, והילדים הדביקו על העץ. בגלילים, תחתכי 2 חריצים קטנים ואח"כ תכניסי לחריצים את הצמרת. בהצלחה.

m i r y

New member
משחק שהכנתי

אבל כדאי בקבוצה קטנה ציירתי עץ על לוח פוליגל, גזע וענפים על הענפים הדבקתי סקוצ'ים, הכנתי מסול (או ממפל, אני אף פעם לא זוכרת איך נקרא החומר הקשיח מבין השניים
), בקיצור הכנתי תפוזים ועלים, לקחתי קוביה וציירתי על חלק מפאותיה עלה ועל חלק תפוז, קוביה נוספת ועליה נקודות, הילדים מטילים את שתי הקוביות כדי לדעת מה להצמיד לעץ, עלה או פרי ואת הכמות, אפשר להטיל שתי קוביות עם נקודות ואז צריך גם לחבר את כמות הנקודות כדי לדעת כמה עלים או תפוזים להצמיד לעץ, הילדים מאד אוהבים את המשחק הזה. רעיון נוסף לקחת פירות שונים הדר ואחרים ולהשוות ביניהם מבחינת מיץ פלחים וכו' וכמובן לתת לילדים לטעום

ירדנה 101

New member
פרצוף מפרי הדר.

צלחת חד פעמי - אפשרות מצלחת קרטון - צובעים בצבע הפרי כתום/צהוב מציירים עלים ירוקים או צובעים דף בירוק וגוזרים עלים. אפשר להוסיף עיניים זזות. לצייר את השפתיים המחייכות . להוסיף אף מפונפון. והרי לך פרצוף מחייך. יש עוד המשך לעבודה הזו. אני יוצאת לאסיפת הורים יותר מאוחר אהיה כאן ואשלח את החלק הבא. בהצלחה.

ירדנה 101

New member
המשך -לפרצוף מפרי הדר.

את העלים הירוקים - מצמידים לצלחת מאחור כמובן שבאצע יהיה גבעול, מצמידים לגבעול מדבקה לתליה והרי לכם ,,תמונה לתליה . בהצלחה.

קרני 12

New member
מפגש בנושא פרי הדר

1. להביא קופסא/שקית שבתוכה תפוזים לרשרש עם השקית ולברר עם הילדים אם יש שם משהו בכלל. לשאול שאלות, לתת להם רמזים ולבסוף להזמין אותם להכניס את היד ולבקש מהם לתאר (לא להגיד מה יש) את מה שהם מרגישים: עגול/מרובע, מחוספס/חלק, גדול/קטן שטוח/נפוח ועוד... לאחר שהם יגדירו את התכונות של התפוז הכניסי פרי אחר קלמנטינה לדוגמא ובידקו אם יש לה את אותן תכונות חיצוניות 2. בידקו אם הם דומים גם מבפנים: האם לכולם יש פלחים, ציפה ובקבוקונים 3. הגיעו למסקנות 4. הגדירי אותם כמשפחה "משפחת פירות ההדר" 5. סכמי את מפגש החקר בפעילות יצירה שכל אחד יבחר לו איזה פרי הדר הוא רוצה להכין/ לצבוע/ לקשט הפעילות הזו ניראית לי מתאימה לפתיחת הנושא. מה דעתך?

פתית

New member
מפגשים ופעילויות - פירות הדר

פעילויות: 1. ניסוי בפרי הדר - בקליפות הדרים: בקליפות ההדרים יש שמן אתרי. כשמתיזים אותו מהקליפה (על ידי סחיטה) על שלהבת של נר - נוצרים זיקוקים קטנים (זהירות מהשלהבת). את המפגש הזה אני עורכת בחדר חשוך ומנסה קליפות של לפחות חמישה סוגים של הדרים שונים (ואלון הבן שלי מוסיף: אפשר לקחת קליפות של פירות מסוגים אחרים כמו 'מנגו' 'תפוח' ולהראות לילדים שבפירות שאינם הדרים אין את השמן האתרי ולכן לא נוצר אפקט זיקוקים). 2. סלט מפירות הדר (הילדים משתמשים בסכינים חד פעמיים, למניעת פציעה). 3. הילדים מביאים מסחטות מהבית, וסוחטים מיץ מפירות הדר. 4. לספר את הסיפור "תפו-ופוזה" בעזרת אמצעי המחשה (הילדים מאד אוהבים את הסיפור הזה). בהצלחה.

למעלה