שלום אמהות יקרות..

נחמדמדה

New member
שלום אמהות יקרות..

רציתי לשתף אתכן.. יש לי פעוט ותינוקת מקסימים.. משום מה אני מרגישה לבד בעניין הזה של חיפוש עבודה מתאימה לאמהות-עבודה בבוקר עד שלוש גג... לרוב החברות שלי יש מזל כנראה.. אז איפה אני טועה??? אשמח אם תשתפו אותי בדרים להשיג כזו עבודה... סיפורים אישיים.. כל עצה תתקבל בברכה..

אילתית 2

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ושיהיה בהצלחה בחיפוש עבודה
אין לי עצות אני עצמאית.

את לא טועה....

יש הרבה בנות שפשוט נאלצות לעבוד עד שעות הרבה יותר מאוחרות ולמצוא סידור או להחליט לא לעבוד. אני גננת, כך שיש לי מזל בעניין הזה:) איזו עבודה את מחפשת? שתפי, אולי בנות יוגלו לעזור לך בכך.

דיינו

New member
../images/Emo201.gif ממש לא לבד, זו בעייה מאוד קשה

קחי בחשבון שעכשיו גם כל המשק על הפנים, אז כל חיפוש עבודה הוא יותר קשה. ובטח אם את מוגבלת בשעות... לא כולן מצליחות. אני מכירה כמה שמשאירות את הילד בגן עד חמש, או שיש סידור עם סבתא/מטפלת שתאסוף אותו.אני מכירה אחות שכבר שנים עובדת רק משמרת לילה. איך היא מחזיקה ככה מעמד אלוהים יודע. יש אימהות שעשו שינוי מקצועי בדיוק מהסיבה הזו - למשל להוראה, או שפתחו עסק עצמאי. אימא אחת שאני מכירה מייצרת ומוכרת גרנולה ביתית. אם את מחפשת,חפשי משרה חלקית, או משרה גמישה שתאפשר לך להגיע מוקדם בבוקר ולצאת מוקדם, או להשלים שעות מהבית. אם תחפשי למשל ב alljobs , תראי שאחד הסיווגים לעבודה זה "משרת אימא". אם את תותחית בתחום שלך, את יכולה גם לבוא לראיון עבודה, להגיד דוגרי שאת צריכה לצאת עד שעה X, וכמובן מוכנה לקיצוץ במשכורת בהתאם. ואל תשכחי לפרט כמה שאת יעילה ומשקיענית בשעות שאת כן נמצאת שם.

נחמדמדה

New member
ובוא נאמר שמצאתי משרה חלקית..

גם המשכורת בהתאם.. יוצאשכל הכסף הולך לגנים.. האם זה שווה אתזה?

אם אפשר להתערב..

אז זה שוה את זה בתנאי שאת תהיה מרוצה/מאושרת יותר. אם את אוהבת ומעדיפה להיות עם הילדים אז אולי עדיף בבית.. כמובן אם את יכולה כלכלית.

דיינו

New member
טוב את זה רק את יודעת...בן כמה הפעוט שלך?

מגיע שלב שבו קשה כבר להחזיק אותם בבית, במיוחד אם החברים הולכים לגן. אם את רוצה להשתלב כבר בחזרה בעבודה, זה שווה את זה. אם לא - אז לא. את לא חייבת להסתכל על זה ככה שכל הכסף הולך לגנים, את יכולה להגיד -יופי, כיסיתי את ההוצאות של הגנים. קחי בחשבון שההוצאות על הגנים זה זמני - בגיל שלוש או ארבע נכנסים לגן עיריה ואז משלמים פחות, ובגיל חמש גן חובה ומאז לא משלמים כמעט (רק על צהרון). לעומת זאת עבודה שאת מוצאת עכשיו תוכלי להמשיך עוד הרבה שנים,אם זאת עבודה טובה, או לצבור שם ניסיון ולעבור לעבודה טובה יותר כשהילדים גדלים קצת. והנה רעיון אחר - לקחת עוד ילד או שניים בתשלום אצלך בבית - לפתוח מיני משפחתון.

נחמדמדה

New member
אז זהו שיש עבודה באופק אבל..

זה לא איזה מציאה.. אחראית משמרת ברשת אופנה.. לא יודעת יש לי כנראה ציפיות גבוהות מדי.. שווה להשקיע בכזה דבר? זה האופציה הכמעט יחידה שלי כרגע..

דיינו

New member
תלוי, קודם כל אם את באמת רוצה לצאת

לעבודה עכשיו או שרוצה להישאר עם הילדים . כמו שכתבת, מבחינה כלכלית זה לא ממש עוזר (אם אין לך מקצוע מכניס במיוחד) , אז השאלה זה אם זה מה שאת רוצה. דרך אגב, יש כאן בפורום כמה שהשאירו ילדים בבית עד גיל שלוש ואולי גם מעבר לכך, אז אם את וושבת על הכיוון הזה את יכולה לפתוח שאלה בשרשור נפרד - וכדי להציג את השאלה כבר בכותרת, ככה תקבלי יותר תגובות. אם החלטת שאת כן רוצה לצאת מהבית, אז השאלה זה אם יש לך כבר מקצוע שאת רוצה להתקדם בו, או שיש איזה תחום שתמיד חלמת להשתלב בו. אם כן - אולי שווה להמשיך לחפש. אם אין משהו ספציפי, ואת כן רוצה לעבוד אז טאכלס עבודה זאת עבודה, ואולי גם מהעבודה הזאת תוכלי להתקדם לדברים יותר מעניינים. צריכה לרוץ, בילד שלי החולה קורא לי! בהצלחה

דיינו

New member
המשך - עם טיפה יצירתיות ../images/Emo3.gif

אפשר להציג את זה אח"כ בראיונות עבודה כ"נסיון בניהול" (מה, היית אחראית על שתי מוכרות), "נסיון בעבודה עם לקוחות", "נסיון בתחום האופנה", מה לא...

למעלה