שלום אטודוס

el arvole

New member
שלום אטודוס

מי מכיר מי יודע כאשר היתה לסבתא שלי הרבה עבודה בבית היתה אומרת לי "וא תה א תו תיה אי תרושה מה אליקובני" כמובן שהדודה היתה מעסיקה שעה שעתיים לפני שהיתה שולחת אותי בחזרה . האים יש פרוש למילה אליקובני או שזה סתם מילת קוד ללא משמעות

tsiporganeden

New member
סניוריקה בטורקית היו אומרים

אוטור בורדה, שזה אשב אצלך, אימי ז"ל תמיד היתה שולחת את אחי, שהיה שובב גדול, לדודה שלי סרוטה, והיתה אומרת לו, שילומיקו ואטה אנדה לה טייה סרוטה אי דמאנדה לה און פוקו דה אוטור בורדה, ואליקובני זו מילה בבולגרית, עובדה שרותי ומטיקה הבינו מייד את המילה, שתיהן בולגריות.

מצטערת !!!!!!!!!!!!! תכן מאוד

כבר הסברתי שסבתי היא בולגריה ולכן לפעמים הבלבול אצלי. ואיני יודעת אם המנהגים הם בולגרים או טורקים ולפעמים מיקס של שניהם , תודה צפוריקה על התקון.

el arvole

New member
אני לא כל כך בטוח

אבי יליד איסטנבול והביטוי שבו השתמשו במשפחתי הוא אליקובני טנה מכה לא מוכר אצלנו במשפחה

Sarika

New member
ארבולה - ממליצה ללכת להצגה....

"בוסתן ספרדי" שם תוכל לראות הלכה למעשה כיצד משתמשים בביטוי "טנה מקה" שהכוונה היא - טיינמה=החזק אותי, אקה=כאן.

el arvole

New member
קרידה מורניקה

ראיתי גם ראיתי. ובילדותי(אגורה סוי ויאז'ו(36)) אפילו חוויתי על בשרי רק שהטורקים שלי השתמשו בביטוי אליקובני

Sarika

New member
ארבוליקו, נו סוס ויז'או איז'ו....

קה יו ווה דיזיר קה טאנגו איז'ו אל בוי טויו? ובאשר למילים - אליקובני , אטור בורדה - זו הפעם הראשונה שאני שומעת עליהן אולי מפני שמוצאי מיוון.

טנמקה-אליקובני

אצל אמי עליה השלום שהיתה סלוניקאית גם כן השתמשו באליקובני הפעם הראשונה שאני שמעתי על טנמקה היתה אצל יצחק נבון בבוסתן הספרדי הראשון . אני מחפשת אנשים שיספרו לי על אמצעי ריפוי הקשורים בלחשים,עשבי טיבול ,סמלים וכד. במיוחד אם הדברים מופיעים בספרים.תודה רבה מראש ושבת שלום אסתר

el arvole

New member
שבת שלום אסתריקה

סבתי ז"ל השתמשה בצמח שניקרא רודה או רוטה (בשורוק)ששימש כנגד עין הרע דרךאגב הצמח ניקרא בעברית פיגם מצוי ואפשר למצוא אותו בכל משתלה

angelici

New member
בדיוק אטור בורדה..גם אצלנו

את השם טנמקה שמעתי רק בבגרותי בבסטן הספרדי לפני כן לא ידעתי על קיום המילה

כוכב4

New member
משהו עכשוי על הטנה מקה

אני עובדת בבית ספר יסודי (מזכירה) והיו לנו לפני החטיבה כ1300 תלמידים . היו בביה"ס כמה תכשיטים שאי אפשר היה להעביר שעור מבלי שהם יהרסו אותו המורות היו מיואשות לחלוטין יום אחד סיפרתי לאחת המורות על הטנהמקה והיא אימצה את הרעיון וכך מדי פעם היה מגיע תלמיד ומבקש את הטנה מקה ולא מבין למה זה לוקח לי כל כך הרבה זמן והוא עוד היה מתלונן שהוא מפסיד שעור. אבל ההיתם צריכים לשמוע את המזכירה השניה שהיתה בכלל טוניסאית אומרת להם שב בשקט עד שאני מכינה את הטנה מקה. אני כבר לא עובדת באותו בית ספר אבל נפגשת לפעמים עם אותה מזכירה והיא מספרת לי שעד היום הם משתמשים בטנה מקה כולל המנהלת שהיא בכלל פולניה.

רותי ב.

New member
נחמד שעשית לזה שימוש עכשווי....

מה עוד שהיום נדמה לי שאין אפשרות לשלוח תלמידים סוררים הביתה, כך שאולי הטנמקה הזה - הוא הפתרון האולטימטיבי.
חה חה חה כי מספרדים תצא תורה.

למעלה