שלום אטודוס

el arvole

New member
שלום אטודוס

מסיפורים ששמעתי במשפחתי על קורות יהדות טורקיה במלחמת העולם השניה עולה כי הרמטכ"ל התבקש ע"י הנשיא איסמט אינונו לערוך רשימות של כל היהודים הנמצאים במדינה ולרכז אותם במחנות וזאת כדי לרצות את הגרמנים הנאצי שאיתם שיתף פעולה. הרמטכ"ל בחכמתו הציע לגייס את כל הגברים היהודים לצבא כדי למנוע כל התנגדות מצידם הנשיא הסכים מיד ואכן כל הגברים היהודים מגיל 15 ומעלה גויסו לצבא הטורקי. כאשר התבקשו הטורקים למסור לידי הגרמנים את כל היהודים להשמדה,הודיעה הרמטכ"ל כי אינו מוכן למסור לידי הגרמנים חיילים טורקים או בני משפחה של חיילים מצבא טורקיה. וכך למעשה ניצלה מהשמדה כל יהדות טורקיה. את הסיפור הזה שמעתי רק מקרובי משפחתי האם מישהו מחברי הפורום מכיר את הסיפור או סיפור דומה? הסיפור בעברית מפני שהלאדינו שלי היא די צולעת

avielss

New member
אני רק יודע שסבא שלי

אבא של סבא שלי ואח של סבא שלי שרתו בצבא הטורקי והם אכלו חרא.....

גם סבא שלי בנה שדות תעופה לצבא

הטורקי ....בתנאים קשים מאוד - תנאים של טורקים. ....

tsiporganeden

New member
האמת שידוע לי שהטורקים הם

אנטישמים לא פחות מכל הערבים/מוסלמים והנוצרים גם יחד, הורי מספרים על הרבה סיפורים לא סימפטיים על הטורקים, טורקיה בשתי מלחמות העולם, הראשונה והשניה, כמו גם במלחמה עם עיראק האחרונה, לא נכנסת למלחמה, וגם לא התערבה, היא הכריזה על נייטרליות, וכך היא מנעה מעצמה מלחמה, לגבי היהודים שגוייסו לצבא הטורקי, זה לא היה מאהבת מרדכי, אלה משנאת המן. ואכן כמו שאביאל אמר, הצבא הטורקי הוא מאוד אכזר, ואוי לו לזה שיסרב להתגייס, מה לילד בן 15 שנים ולמלחמות? הרי לך דוגמא, עוד יותר מזה ידוע לי שמגוייסים לא ראו את הבית והמשפחה חודשים רבים, הם עברו חורפים מושלגים קשים מאוד בתנאי שטח, אבי ז"ל גוייס לצבא כשאימי היתה בהריון, הוא חזר אחרי שהייתי בגיל חמישה חודשים.וכמובן שהם עזבו את טורקיה מייד ועלו לארץ באוניה כשאבי נותן שוחד, לקבל את הדרכונים וכרטיסי העלייה לאוניה, המנטליות המוסלמית של הטורקים, מדברת על כך שאדם לבהמה מושווה, ראית את הסרט אקספרס של חצות? אם לא רוץ לספריית וידיאו.

el arvole

New member
הצבא הטורקי

ידוע לי מהסיפורים של הסבא שלי ז"ל שאף אחד כולל הטורקים המוסלמים לא ליקק דבש במשך השרות הכפוי במלחמה(פרט לאותם יהודים ולא יהודים שיכולים היו לשלם בקשיש) אבל הדגש בסיפור הזה שלא כמו שקרה למשל ליהדות יון או יגוסלביה ושאר מדינות אירופה שהושמדו , בטורקיה לא הושמד אף יהודי ע" הנאצים במניפולציה של הרמטכ"ל

elazar2

New member
יהדות תורקיה

הסיפור נשמע תמוה קצת לא שמעתי אף פעם על כך למרות שהתענינתי קצת בנושא מה עוד שתורקיה הייתה ניטרלית במלחמת העולם השניה. ולא היה אינטרס לאף צד לשנות זאת כי גם הגרמנים ושותפיהם וגם בעלות הברית החזיקו שם הרבה אנשי מודיעין. דבר נוסף ישנה סברה שאשת הנשיא הייתה מהשבתאים אבל זו רק סברה

ובכן גם אני שמעתי ספורים מאוד קשים

על התקופה בה שרתו היהודים בצבא הטורקי- כפי שסופר התנאים היו קשים קור נוראי, האוכל היה מועט והיהודים די הופלו לרעה, נוסף לכך נשלחו למקומות מרוחקים ולעיתים לא הגיעו הביתה במשך שלוש שנים. אולם, נוסף לכך ידעו לי שעם השכנים היו יחסי שכנות טובה ובמקומות קטנים יותר הכוונה לא לערים כמו איסטנבול או איזמיר היו אף יחסי חברות בין היהודים למוסלמים. בנוגע לתקופת מלחמת העולם השניה, הגרמנים הגיעו להסכם עם טורקיה שהם לא יפלשו לארצה ובתמורה לכך הם התחייבו לספק מזון לצבא הגרמני, באותם ימים גם הוטל מס גולגלת על היהודים והיו אף מעבידים טורקים ששלמו עבור עובדיהם שלא היה להם כסף לשלם את המס ( אצל אימי למשל זה מה שקרה) ולמרות הכל בצפון מערב טורקיה קרוב לגבול יוון באזור צ'אנקלה החלו להקים מחנות רכוז וידוע שמעט אנשים נעלמו באותה תקופה מכאן שהיה כנראה לחץ מסיבי על השלטונות הטורקים אולם לא היתה הסכמה מלאה לכך מצד המשטר. אפרופו לתקופה בה שרתו היהודים בצבא- אבי ז"ל 6 חודשים לפני מותו הגיע לטפול נמרץ וכמעט מת כאשר היה חסר הכרה ומנונשם ניסה לקום ממיטתו והשתולל הרופאים קשרו אותו ובסופו של דבר ניצל כאשר התעורר וחזר לעצמו סיפר לי שהוא "חלם " שהגיע לאיזה מקום ושם ביו חיילים טורקים הכו אותו והתעללו בו , והוא צעק שיפסיקו להכות אותו רק בגלל שהוא יהודי ועוד פרוט ומסע של התעללויות שכנראה היו מנת חלקם של היהודים.

למעלה