שלום אוריאל!

שלום אוריאל!

כתבתי לך תגובה בהקשר לשאלה ששאלת בעניין קדושה וטומאה התגובה נמצאת בפורום דתיים דתיות :)

תודה אבל...

אני ממש לא צריך תזכורת על שאלותי ותשובות של אחרים גם בפורום הזה. אני יודע את הדרך - תודה. בלי קשר תודה על שניסיתם לענות לשאלתי. אור וטוב אוריאל מעוז

אמיתי 21

New member
אולי זה יעזור לך

עמ``י עש``ו כמו שאנו יודעים הקדש בריך הוא יצר טוב ורע טהור וטמא זה מקביל לזה זה בא מלכותא דיקושא וזה הסטרא אחרא פשוט אבל אולי זה יענה אין פרוש בעיה יחד עם רייקי זה מקור המאור שזה בא זה מהסטרא אחרא פשוט גם בצד הטמא יש כח אתה יודע אפילו יותר חזק כי אנו באערא דעשיה ששם יש אחיזה לחצונים אם אתה רוצה יותר פרטים אבל זה ממש קבלה אז לא כאן טוב לחיים ושלום

למה?

למה אתה עונה לי בשני הפורומים את אותה התשובה? אני כותב בהמון פורומים האם תרדוף אותי בכולם ליידע אותי? לגבי הרייקי והסטרא אחרא. מהיכן אתה שואב את המידע הנ``ל? אני מפנה אותך ללינק בתחתית הפורום שם במאמרים וכתבות ישנו חומר שכתבתי על הרייקי ביהדות. בקצרה ריי אחד משמותיו של הקב``ה בע``ב שמות ועל זה אין ויכוח לגבי זה שאין זה מן הסטרא אחרא וקי זוהי אנרגית החיים כמו המילה חי. לכן רייקי הינו גם אל חי הנמצא על פי הספירות בספירת היסוד והוא המוריק חיים לכל חי(על פי ספר שערי קדושה של רבי יוסף ג`קטילה) הסמלים האנרגטים שאולי לגביהם עלולה להיות בעיה כל שמותיהם מופיעים שוב על הע``ב שמות וכך גם הסמלים עצמם בספר היצירה. ואם תאמר סמלים = עבודה זרה אפנה אותך לפסוק וכי נחש ממית ומחייה? והתשובה שם שהנחש היווה סמל וע``י ראיתו נזכרו בבורא העולם. לכן לעניות דעתי אין פסול ובטוח לא סטרא אחרא ברייקי שבא מאנרגיית החיים האוניברסאלית קרי האל. אור וטוב אוריאל מעוז

אמיתי 21

New member
אבל

עמ``י עש``ו אבל אתה יודע ששם ע``ב הוא נ``ר אותיות כמו שאנו יודעים שאסור למחוק שם קודש נכון והרי אתה מכוון באחד מהשמות ומה אתה עושה יחד עם השאר ? וגם מתי שלא עוסקין בזה בקדושא אתה מזין את הקליפה כמו שהאר``י אומר בשער רוח הקודש וגם בזהר מובא שם על זה וכמו שאמרתי לך יש רשות אחת נכון אבל גם יש קליפה שיש לה גם כח כמו שאנו יודעים וזה ידוע שבדרגות מסוימות של קבלה מעשית יש טיפול ע``י שמות קודש גם אני לפעמים עושה את אבל צריך לדעת שצריך לעבור תהליך כדי לעסוק בזו הדרך ד``א אתה יודע איפה זה באר מירים ? רק לידע כללי כתבנו 58 ספרים בתחום הקבלה והתורה עצמה

אמיתי היקר

מה זה עמ``י עש``ו? כאשר בסוכות אתה אומר בתפילה ``אני והו הושיעה נא``, אתה משתמש בשני שמות מהע``ב ``אני`` ו``והו`` מה אתה עושה עם השאר? כל שם ושם הינו צינור לבורא העולם הרי כל השמות אינם בבחינת עצמו אל דרכי פעולתו. ואם תמיד נפחד ``להזין`` את הקליפה אזי לא נעשה כלום שבקדושה? מכיוון שאין מקריות בחיים אישתי סיפרה לי משל שעונה בדיוק על הנושא: מאסטר ותלמיד הלכו בדרך ופתאום התלמיד הוצרך לנקביו (יעני להשתין) עמד ליד עץ הפשיל מכנסיו ואז קרא לעברו המאסטר ``מה אתה עושה? אתה לא יודע שאלת העץ נמצאת בתוך העץ והמקום הוא קדוש?`` לבש התלמיד את מכנסיו והתאפק כעבור זמן לא יכל עוד וראה סלע, נעמד על ידו הפשיל מכנסיו ו...שוב קרא המאסטר ``מה אתה עושה? אתה לא יודע שאלת הסלעים שוכנת כאן`` שוב התאפק התלמיד וכך היה לגבי הנהר והשדה עד שהגיעו למחוז חפצם ושכבו לישון. לפתע התעורר המורה רטוב כולו משתן וצעק על התלמיד מה אתה עושה? אמר התלמיד ``אם אתה ישן כאן סימן שאין זה מקום קדוש לכן אני עושה את זה פה``... זה המשל והנמשל הוא שלפעמים מרוב שאנו מנסים לקדש או לטמא יותר מדי דברים אנחנו שוכחים דבר אחד - את עצמנו ואת הזולת. הרייקי כשיטת טיפול הוכיחה את עצמה בכל כך הרבה מקרים וגם ביהדות ידעו כיצד לטפל ביידים (מסכת ברכות דף ה` עמוד ב` רבי חייא חלש) לכן אין שום סיבה שבעולם לזנוח את השיטה הזו. חוץ מזה יכול להיות שיש גם צד של טומאה (לא בהכרח ברייקי) אבל בראייה מפוקחת בתורה הוזהרנו לא להתפלל לעץ ואבן אלא לבורא עולם וכאשר אנו רואים את המתפללים על קברי צדיקים יתכן מראיה חיצונית שזה נראה בדיוק כמו מכה ומדינה אך ההבדל הוא בכוונה. לכן אם אתה משתמש ברייקי עם כוונה לראות את חסדי ה` אזי אתה בכיוון הנכון ולא ב``סטרא אחרא``. אור וטוב אוריאל מעוז

אמיתי 21

New member
טובב פשוט :)

עמ``י עש``ו טוב עניין עמ``י עש``ו עזרי מעם יהו-ה עשה שמים וארץ אתה יודע בברכות שם הוא השתמש בשם ע``ב יל-י למדנו את זה מפי האר``י הקדוש ולפי כל תפילה אנחנו אומרים ``שאנו בלי דעה ובלי שכל כי לא מלכי אלקים ולא הרי אדם אנו הרי אחנו רוצים לעבוד אותך ביראה ואנו מקבלים עלנו את דעתם של רשב``י ואלעזר בנו ודעת הרש``ש `` וזה דרך אחת או להתפלל דרך סידור של הרש``ש שזה אחנו עושים אבל זה קשה אתה יודע כל מילה שני עמודים של כונות ששם כתוב הכל . אסור ללכת לקברי צדקים סתם בלי ללמוד את תורתם כי זה עבוד זרה והרמב``ם מפציר האלו האנשים רח``ל ( רחמנא ליצלן ) אבל מה לעשות עמי ארצות ( ד``א מוסג זה לא מדבר על השכל של האדם זה אומר שהוא ארצי ולא רוחני ) ואם אתה יודע צדקים במותם חיים ולמה זה כי הם מחידים יחודים עלוינים ומרדים שפע לאדם וזה סוד בכללי ודע יש אין סוף עומק לזה רק אני לא רוצה לדבר על סודות גדולים יותר מידי כאן אתה יודע אם אתה עשה הכל לשם יחוד זה מכניס לדבר קדוש ומעלה את רפ``ח ניצין קדישין שנפלו לקליפה וגם ע``י זה אתה מכוון לתקן את שורש העליון אז אין מקטרגים ולא מפרעים לך בעבודה שלו יתברך . וגם אתם יודע מה תעניות של ג` מים לפי שימוש בקבלה מעשית וגם מקווה ( נחל טבע ) במים של 10 מעלות כדי לשבור את הקילפה וגם זה עדיין בגדר של סכנה כי מה לעשות יש משטנים וכ.. . אבל התחלית שלנו זה לאהבה שלום ולרדוף שלום והעיקר שצריך לישב מחלוקות כי אנחנו עם אחד וגוי אחד ומה לעשות תחלתנו זה לעבוד אותו יתברך וד``א אתה יודע איפה זה באר מירים ? לחיים ושלום

אמיתי 21 היקר שלום

לפי הבנתי את תשובתך אז אין לנו מחלוקת. בבקשה, בהודעותיך הבאות אשמח אם תעשה פסיקים ונקודות. או לפחות תיתן לי את ה``תיקון קוראים`` ;-) כדי שאבין יותר בקלות. אור וטוב אוריאל מעוז

אמיתי 21

New member
אמרתי

עמ``י עש``ו אשרי עם ישראל , למרות שאני `` חרדי `` אבל אתה יודע צריך לגשר ולהבין אחד את השני כי אין דבר כזה מחלוקות רק חוסר הבנה . אתה יודע למה נגאלו ישראל ממצרים לא בגגל שהם היו צדקים וזה בדיוק היתה השאלה של מלכי השרת . וסיבת חורבן הבית אתה יודע שהיא היתה בגלל דין תורה. אז יפה מאוד מה שאתה עשה כאן כי צריך לגשר בין הדעות. אז לחיים ושלום אהבה ואור טוב אני הולך לצאת לשבת מלכתא לחקל תפחין קדישין לקבל תוספת נר``ן

שבת שלום לך אחי.

השתתפתי בכמה מפגשים של חרדים - חילונים והיה מאוד מעניין. אני לא יודע היכן אתה גר אך אם תרצה ליזום מפגש כזה אני אשמח להגיע. אור וטוב שבת שלום ומבורך אוריאל מעוז

אמיתי 21

New member
יש לי שאלה קטנה ?

עמ``י עש``ו איפה היום המקום שטוב ללמוד רייקי בצורה יסודית. כי דוגמה אח שלי יש לו תעודה של רייקי 2 או משהוא כזה אבל המסטרים שלמדו אותו בסופו של דבר לא היו אנשים הכי נחמדים בעולם ואז הוא הפסיק וגם אני ממש לא רוצה לפול בפח כמו שלא מעט אנשים. אז אתה יכול לעזור זה יהיה ממש נחמד אני באופן עקרוני אני כל יום באזור אחר בא``י אז אם אתה מקיר ממש לא משנה לי לחיים ושלום ושבת שלום

בגלל הודעותיך....

אתה בטח מחפש שילמדו עם ראיה יהודית - ואני לא מכיר הרבה חוץ מאחת בנתניה ואנוכי. יכול להיות שיש עוד אבל אני לא מודע אליהם. אם תרצה לדבר על אופציות לקורסים אצלי אז צור עמי קשר טלפוני 606900-058 אור וטוב אוריאל מעוז

S.L.

New member
ריי *קי*?

המילה קי ``Ki`` לפי מה שהבנתי, היא ``טעות סופרים`` ובאמת, במקורות הסיניים, אומרים ``צ`י``, ``Chi``. האם גם ברייקי, זהו עיוות מהמילה ``riechi``? ------ סתם משהו שמישהו אמר (אמנם זאת לא המנטליות שלי...אבל נראה לי שזה הסגנון שלך, אוריאל) - chi זה דומה למילה בעיברית ``חי``... לל``ט

אוטיס

New member
S.L.

היי :) קי זה אכן צ`י אלא שקי זה ביפנית וצ`י זה בסינית בעיברית זו אנרגית החיים בהודית פארנה וכן הלאה....... יום נפלא...:)

אין כאן טעות סופרים

פשוט כל אחד והשפה שלו. סינית = צ`י יפנית = קי עברית = חי סנסקריט = צ`אי וכו..... אור וטוב אוריאל מעוז

למעלה