שלום - אורחת בפורום

דנימר

New member
שלום - אורחת בפורום

אז קודם כל - נעים מאד. יש לנו כלב מעורב בן כמעט 15. חוץ מחירשות חלקית וקושי בהליכה ממושכת - הכלב סבבה לגמרי. הבעיה היא שלאחרונה התחילה לו בריחת שתן ברחבי הבית. הכלב פשוט הולך ומטפטף וזה נורא (במיוחד כי יש לנו שני ילדים קטנים בבית). הלכנו לכמה וכמה וטרינרים שאומרים שזו תופעה מוכרת ואין מה לעשות. חלקם נתנו כדורים, אבל הזהירו מראש שהסיכוי שהם קלוש, ובאמת כך היה. אנחנו פשוט נואשים! אנחנו מטיילים איתו המון וזה לא עוזר. חשבנו כבר למסור אותו למישהו עם חצר גדולה, אבל לא נראה לי שיש מישהו שירצה לקחת כלב בן 15... אולי יש לכם עצות?

ella100

New member
דנימר

קראתי את הודעתך והמון שאלות קפצו בבת אחת אבל אקדים ואומר שאין ולא קיימת האופציה של למסור כלב בן 15 לבית עם חצר. אמנם(נניח וכן תהיה אופציה כזו) הוא יטפטף בחצר אבל יהיה אומלל,בודד ומסכן ופשוט ידעך מצער. היו כל מיני שאלות ,דומות לשלכם 2 מהן מזעזעות במיוחד: זוג שנולד לו ילד,עבר לבית קרקע אז החליטו להוציא את הכלב לחצר. בדיוק התחילו הגשמים והברקים והמסכן התחנן להכנס הביתה והשאלה נשאלה בפורום אילוף(למה-ככה) ומנהל הפורום,המאלף,אמר להם להיות סבלניים כי הכלב,יסתגל. הכלב היה,הנו,קוקר בן 10 שנים. המקרה השני שזעזע לא פחות-זה כלב בן 16 שהוצא מבית ההורים של הגבר והושם בחצר של הורי האישה שפוחדים מהכלב.בעצם-מכלבים בכלל. הכלב לא שומע כמעט,לא רואה כמעט,אבל "לא שולט על צרכיו"שפירושו,עושה פיפי היכן שיוצא והם בעצם נכנסו לקבל עידוד להרדימו כי חורף ויהיה לו קשה.עם החמסינים "לא היה לו קשה" בחצר. למה הזוג הצעיר לא הכניסו לביתם:כי "הוא יהיה בודד כל היום." ואני מבינה היטב שזה נורא קשה,בגלל הילדים הקטנים. אז בינתיים-להגביל את הכלב.לארגן מין מחיצה,כמו דפנות לול,שיראה את כולם-אבל לא יטפטף בכל הבית. יש חומרים שהומלצו על ידי גולשת מרובת חתולים המנקים ומפיגים את השתן וריח השתן. הנה אחד מהם file:///C:/Program%20Files/NetSnippets/Cache/Amazon%20com-%20Lambert%20Kay%20Fresh%20'n.htm והומלץ גם על חומר הנקרא קומפליט. שניהם בהשגה בארץ,או אם מתאים לך-דרך אמזון(הראשון). באתר של אמזון יש המון מוצרים מוצלחים כאלה.יש לי את ההמלצות-אמצא לך ואם צריך-תזכירי לי במסר. סיפרו לי שגם נסיון עם תחתון-חיתון פול אפ או חיתול(עם חור לזנב) פתר את הקושי. אבל הדבר הכי חשוב הוא שתצייני מהיכן אתם ותבקשו המלצות על וט/ מומלץ לא שמעתי שמישהו מהוטים שפניתם אליהם עשה בדיקה כדי לבדוק שמא יש לכלבה דלקת בדרכי השתן(מאד טריויטלי) יש עוד סיבות לפני שאומרים שאין מה לעשות או לפני שמציעים את הכדורים. לי היה נסיון רע בנושא עם כלבי, שהוטית ,חוץ מלבדוק את הפרוסטטה-מיד הושיטה ידה ונתנה את הכדורים. עברתי וט והתברר שהיו לכלבי דלקת וסטרוויטים.הוא היה בן 7 וכלב גדול.ממש.טפטופים בהתאם. שניהם טופלו. אין טיפטופים. אבל 3 חדשים הוא קיבל את הכדורים וטוב שפיקפקתי בוט' מנוסה .מאד מנוסה. מקווה שעזרתי אם לא הייתי ברורה-המסר לרשותך. בטוחה שתקבלי גם התיחסות של הוטים בפורום.

טפטוף שתן

בכלבים מבוגרים הבעיה לא נדירה, אבל כמו שכתבה אלה - חשוב מאד לשלול בעיה רפואית לפני שמנסים טיפול תרופתי. אם כל הנושא הרפואי נמצא תקין - יש כדורים או סירופ (לפי הנוחות והמחיר) שמחזקים את השריר שסוגר את השלפוחית. לרוב זה משפר מאד את המצב. ולגבי המסירה - אני מסכים עם אלה. למסור כלב בן 15 זה לא רק לא פשוט טכנית - זה גם קצת לא הוגן. הוא כבר לא ממש יכול להסתגל לסביבה החדשה ואחרי שנים במשפחה מסויימת לעבור למקום חדש זה לא נעים. אני מאמין שבטיפול נכון תצליחו להגיע לפתרון מספק של הבעיה ולהמשיך לחיות איתו. בהצלחה

דנימר

New member
מסכימה

למסור אותו זו באמת האופציה האחרונה, הבעיה היא שלאחרונה הבת שלנו התחילה לזחול וללקק את השתן מהרצפה, וזה כבר ממש הופך למסוכן. את הכבדורים ניסינו והם בקושי שיפרו את המצב. בפורום השכן הציעו לי ניתוח לקיצור צינור השופכה. מה דעתך ובמה זה כרוך?

ממש לא

קודם כל, נתחיל מזה שאכן דניאלה בגיל הקשה בעניין. אני מבין את הקושי שלך, אבל אל תגלי לאף אחד - זה אמנם מגעיל, אבל לא מסוכן לילדה (אלא אם היא מחליקה כי הרצפה רטובה
). אני יודע שזה לא מנחם אמא מודאגת, אבל זה אומר שלא צריך נורא להילחץ (לא שהייתי רוצה שאמא שלי תבוא לביקור ותראה כך את הנכדה האהובה שלה). כפי שנאמר, לאחר שלילת בעיה רפואית, כדאי מאוד לנסות עם התרופות. אני מסכים שלא תמיד זה עובד, ואני מטפל בעת בכלב בן 17 עם אותה בעיה. אני בהחלט מבין את הקושי שלך. עם זאת את צריכה להבין שכל "פתרון" של הוצאת הכלב מהבית הוא גזר דין מוות בשבילו. בגילו יהיה לו מאוד קשה להתמודד עם שינויים. לגבי הניתוח המוצע - קיצור צינור השופכה, הוא יעשה בדיוק את ההיפך. חלק משמעותי מגורמי השליטה על מתן שתן נמצא בשרירים של צינור זה. אם תקצרי את הצינור, תקצרי את השרירים שעוד איכשהו עוזרים לו לשלוט קצת על הצרכים. מה גם שהייתי שוקל בזהירות כל פתרון כירורגי בגל כזה, ללא בירור מלא על נחיצות הפרוצדורה ובריאות הכלב.

שושה100

New member
דנימר שלום, הכלב שלי בן 16 גם עם

בעיית שתן עקב הגיל, קיבל מהוט כדורים פעם בשבוע וזה מאד עוזר, לפעמים צריך פעמיים בשבוע. מה לעשות גם לנו "יברח" בשלב כלשהו. בהצלחה שושה

למעלה