שלום, אובחנתי כבעלת ADHD וADD

שלום, אובחנתי כבעלת ADHD וADD

וברצוני לקבל מידע על ההפרעות הללו.. מה זה... ואיך מתמודדים.. ומה הקשיים בד'כ.. וכו'... בתודה, ~לין~

05 מיכל

New member
שלום לין

האם מי שאיבחן אותך אמר בפירוש שאת סובלת משתי ההפרעות הנ"ל? כי אם כן, אז הוא לא יודע מה שהוא מדבר, וכדאי ללכת למישהו אחר. למה? כי ADD זה הפרעת קשב וריכוז בלי היפראקטיביות, ו ADHD זה אותו דבר רק עם היפראקטיביות. יש כאלה שמדברים רק על ADHD, כשהם כוללים בזה גם את הצורה שעם היפר וגם את זו שבלי. אבל לא יכול להיות שיש לך את שתיהן... לא סיפרת בת כמה את ובמה את עוסקת. את תלמידת תיכון? סטודנטית? פרטי מעט, ואשמח לצרף לך קישורים למידע מתאים.

אוקי אז ככה....

אני בת 18 עוד שבוע, ועשיתי את האיבחון כשעליתי לכיתה י'.. בחודש פברואר 2003... מפני שהתקשתי מאווווד בלימודים. הופנתי לפסיכולוגית של בצפר, שבמקרה גם פסיכולוגית חינוכית מומחית.. שעושה איבחונים.. אז עשינו אצלה את האבחון... אני מעתיקה לך ממנו.. היא עשתה לי מבחן אינטליגנציה, WISC-R , ציורים, REY חזותי , REY שמיעתי, מבחן קשב, בנדר, מבחן קריאה, הבנת הנקרא, כתיבה ואנגלית... אאממ אני רוצה להתחיל ללמוד במכללה וחוששת כי עצםן העובדה שאין מבחנים בעפ' תקשה עליי מאוד ואף תנמיך את השגיי... <חשוב לציין יש לי תעודת בגרות עם 3 מקצועות של 5 יחידות כל אחד> וממוצע 100 וקצת... וגם עושה פסיכומטרי במועד אוקטובר ואני נורא פוחדת להכשל כי המבחן שלי אינו מותאם... בקשר למה ששאלת.. אני יודעת בוודאות שיש לי ADHD היתי אצל מירי כץ בתל השומר והיא לפי האיבחון קבעה לי את זה... ונתנה לי ריטלין ולאחר מכן קונצרטה רק כשיש לי מבחנים חשובים על מנת לשפר ריכוז וזכרון... תודה, ~לין~

05 מיכל

New member
עכשיו אני מבינה...

טוב, אז ככה: אני מצרפת לך קישור לחומר על ADHD אצל מתבגרים, אבל ממליצה שתשוטטי בכל ספריית הקישורים שלנו ותראי מה מעניין אותך. חוץ מזה אני מצרפת גם קישור לפורום תמיכה למבוגרים ADHD. אני צריכה לציין שבמוסדת להשכלה גבוהה אפשר בעיקרון לקבל התאמות, אבל זה מצריך אבחון ממכון שאותו מוסד להשכלה גבוהה מכיר בהמלצותיו. ואת זה צריכים לברר במוסד עצמו. אז כדאי שתשאלי במכללה שלך על כך. לפסיכומטרי זה באמת סיפור מסובך. מי ש"אכל אותה" פעם אחת ולא אובחן בגיל צעיר, הוא "אוכל אותה" שוב. עכשיו שאלה נוספת: למה לקחת רטלין רק כשיש מבחנים חשובים? הרטלין עשוי להקל עלייך גם את ההקשבה בשיעורים וגם את הקליטה מקריאה. האם זה מה שקבעה ד"ר כץ?

האם אובחנת בצורה מסודרת ל ADD

אצל מומחה ADD (פסכיאטר או נוירולוג שהתמחה באיבחון וטיפול ADD או ADHD. בכל מקרה, ברוכה הבאה ובצלחה בכל אשר תפני חתימה טובה גיל

למעלה