שלום, אבקש עזרתכם

arcidea

New member
שלום, אבקש עזרתכם

אני מחפשת בנרות שירים של יונתן רטוש אשמח על כל הפניה, תודה

tarfon

New member
יש בידי עותק

של ספר שירים של רטוש. מהמשוררים האהובים עלי ! כולל הקבצים "חופה שחורה", "בארגמן", "יוחמד", ו"צלע". הספר בכריכה מפוספסת סגול-לבן עם שמות הקבצים על הכריכה הקדמית ובמהופך על הכריכה האחורית. לא אפרסם כאן שירים מכבוד לחוק זכויות יוצרים, אבל אם מעניין אותך שיר מסויים באופן ספציפי - נא להשאיר לי הודעה. לצערי איני יודע היכן ניתן להשיג את הספר, כי לקח לי די הרבה זמן לעשות את זה בעצמי, עד שבשבוע הספר של 1998 מצאתי אותו (בטח היתה הוצאה מחודשת או משהו כזה). ספר שירים נוסף שלו שבידי הוא "שירי אהבה" עם איורים מאת יוסל ברגנר. השירים הפחות מוצלחים לטעמי, אבל אותו די בטוח שניתן עדיין להשיג בצומת ספרים. מקווה שעזרתי. בכל מקרה - תמיד שמח למצוא מישהו שמכיר את רטוש, לא כל שכן מישהו שאוהב את שיריו - יישר כח !! אגב, שם נעוריו של רטוש היה אוריאל שלח, ויש ביוגרפיה שלו "שלח ועט בידו" שודאי ניתן למצוא עדיין בחנויות לספרים משומשים. איני זוכר מי הביוגרף...

היה אצלי פעם הספר "שירי חשבון"

אבל הוא נעלם. אם תמצא אותו - אתה יכול לקחת אותו (אני לא קורא שירה).

יהונתן רטוש הוא אחד מהמשוררים

האהובים עליי.... אני ממליצה לך על אסופת השירים "צלע"...אליה הכי התחברתי באופן כולל מספרים אחרים שלו. כמו כן,תוכלי למצו גירסה של אריק איינשטיין לשיר "מיליון" של רטוש-שיר שאני אישית מאד אוהבת,הגרסא של איינשטין,על אף הערכתי אליו,קצת מאכזבת,אבל שווה להקשיב. טלטול

tarfon

New member
באופן כללי

אני נגד הלחנה של שירי רטוש. מספרים לי שגם צביקה פיק הלחין פעם (את "על חטא" רחמנה ליצלן !!) שיר של רטוש, וסרבתי באדיבות לשמוע עוד. נכון שלפעמים שירי משוררים זוכים לעוצמה נוספת כאשר הם מולחנים, ויעיד "וידוי" הנפלא בביצועה של יהודית רביץ. אבל תמיד קבלתי את התחושה ששירי רטוש לא מצליחים לקבל מימד נוסף בהלחנה, אלא רק תמיד מתאכזבים מכך. מליון הוא אכן שיר מקסים. אני לעומתך מעדיף את הקבצים "ארגמן" ו"חופה שחורה".

למעלה