שלוםרב,

efrati30

New member
שלוםרב,

שאלתי היא בתחום הגיניקולוגיה , האם ישנה אפשרות לקבל במקום זה תשובה? אם כן אפרט. תודה מראש

efrati30

New member
שלום ותודה על התגובה

אז ככה, לפני כ-4 שנים הריתי , הילד נולד בשבוע 26+5 ימים בעקבות מחיקת צוואר הרחם, שהיתי בבית חולים כשבועיים ואז "קיבלתי" צירים והתפתחה לידה.(שם שאלו אותי אם ברצוני לבצע תפירה, אך מכיוון שהיה מאוחר מידיי הסיכונים גברו על יעילותו של ניתוח זה). לפני כשנה שוב הריתי, והרופא (מנהל מחלקת הריון בסיכון גבוה) נתן לי סוג של תרופה למניעת צירים והייתי במעקב אצלו פעם בחודש. בשבוע 23 להריון שוב, הגעתי למרפאה עם מחיקת צוואר הרחם, אשפוז ולידה בשבוע 24 שבה הוולד לא שרד. לאחר הלידה שלחו אותי לערוך בדיקת צוואר הרחם שנעשית בהרדמה ושם קבעו שצוואר הרחם אינו "סגור" עד הסוף ואצטרך תפירה בהריון הבא. שאלתי היא כזו: מדוע לא ביצעו תפירה כבר לאחר ההריון המוקדם הראשון.? מדוע לא הורו לי על שמירת הריון ?מדוע לא שלחו אותי לבדיקה לאחר ההריון הראשון ? למה חיכו להריון נוסף דומה ? יכלו להציל את הילד אם היו מבצעים תפירה בשבוע מוקדם! תודה

תגובה

אפרת שלום רב. שאלתך נוגעת לתחום רפואי גרידא, ולפיכף לצערי אין באפשרותי ליתן מענה קונקרטי. אני ממליץ לך לפנות למומחה בתחום הגניקולוגיה לצורך בחינת השאלה, האם ההליך שבוצע תואם את הסטנדרטים הידועים לרפואה בתחום זה, במועדים הרלבנטים. במידה והמומחה יחווה דעתו כי ישנה חריגה או סטייה מהסטנדרטים המקובלים, יתכן ויהיה מקום בהגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, אך זאת שוב לאחר בדיקת האספקט הרפואי.

הדעה שלי

הדעה שלי שונה במקצת: מנסיוני, אני סבורה כי עדיף תמיד שעורך הדין יפנה ישירות אל הרופא ולא הנפגע עצמו. יש לכך יתרונות רבים מאד, בין היתר משום שלעורך הדין יש מאגר של רופאים מתאימים למתן חוות דעת רפואית וכן מפני שהוא מקפיד על איסוף כל התיקים הרלוונטיים לפני הפניית התיק למומחה. לגופו של עניין - לא הבנתי מפנייתך האם בשני ההריונות לא בוצעה תפירת צוואר הרחם (האם איבדת שני עוברים???) או שמא 'רק' בהריון הראשון? מנסיוני בתיקים דומים אוכל לאמר לך שבדרך כלל- אם בהריון אחד התעורר הצורך בקשירת רחם, אז בהריון השני כבר מקפידים על קשירה. פני לעורך דין!

efrati30

New member
שלום ד"ר כרמית ../images/Emo51.gif על היחס ...

בתשובה לשאלתך, בשני ההריונות לא בוצעה תפירה, בהריון הראשון הוצע לי תפירה בשבוע 26 אך זה היה כרוך בהרבה סיכונים והרופאים לא המליצו בשלב כה מאוחר. וכן, נולד לי בן ששרד בשבוע 26+6 ימים , אך בלידה השנייה נפטרה העוברית בשבוע 24 ופה מתעוררת השאלה מדוע לא ביצעו תפירה ? לאחר הריון זה שלחו אותי לבדיקה מיוחדת שנקראת היסטרוסקופיה שמודדת את צוואר הרחם ושם אכן גילו כי צוואר הרחם "פתוח" וכי אצטרך תפירה בהריון הבא.למה לא בצעו בדיקה זו כבר אחרי ההריון הראשון? כשפניתי לרופא נשים לאחר ההריון הראשון זה אמר ש"כל הריון זה משהו אחר ואנו נעקוב..."??? למרות שענית כבר שוב שואלת האם יש עילה לתביעה? והאם זה לא יפגע בהריון הבא שלי בע"ה (הטיפול של הרופא) כל הנושא במידה ואחליט לתבוע?

שווה בדיקה

כפי שהסברתי כבר לעיל: השאלה של הרשלנות בהחלט שווה בדיקה. פני לעורך דין: גם לי נראה לכאורה שהרופאים היו צריכים לשקול קשירה בהריון השני , ואם לא עשו זאת - צריך לבדוק אם לא מדובר בהחלטה רשלנית.

למעלה