שלוםם...

שלוםם...

טוב אחרי איזה שבועיים של חיפושים אחר בן דוד של אמו היום גילינו שהוא נפטר לפני 20 שנה בערך לצערנו. ועכשיו אנחנו מתחילים בלמצוא ניצולים מהצד של סבא שלי ז"ל פה אני אצטרך את עזרכתם מכיון שעד עכשיו לא מצאתי שום חומר או רמז או קהילת דרומבוביצה dabrowice...ידוע לי שהיא רק הייתה ברוסיה הלבנה (בלארוס) ליד איזשהו גבול נראה לי אוקראינה או ליניגארד ו **מכאן אפשר להגיד שאנחנו מתחילות ממש מאפס רק מאסוף חומר על הקהילה עצמה על המשפחה ואני כולה ילדה בת 20 ואני צריכה כייון של איך מתחילים בחפוש שמתחילים באפס*** ומישם אני אני מחפשת שתי משפחות 1. משפחת שמש...שאותה אמי מכירה שאולי יש בני דודים דודים משהו לפחות, ידוע לי שסבא זל ברח מהגטו והיה פרטיזן לקראת סוף המלחמה....לסבי קראו שמש משה. 2. משפחת וטנברג- אבי הבילוגי של אמי נפטר שהיא הייתה בת 3 חודשים ואולי גם לא יש משפחה שנצלה ..כמו שאמרתי דודים אחים ילדים משהו. אז איך מתחילים מאפס תודה רבהה

friend9

New member
דומברוביצה

העיירה שאת מחפשת נמצאת היום באוקראינה (במחוז פולסיא). נכון מה שכתבת: בפולנית Dabrowica ובאוקראינית Dombrovitsa. ספר יזכור לעיירה נקרא ספר דומברוביצה / בעריכת ל. לוש. הספר נמצא בספריות אחדות. ניתן לקרוא את הטקסט המלא של הספר באתר http://yizkor.nypl.org/index.php?id=1695 ברשימת הקדושים, בעמוד 868 בספר, רשומים כ-15 בני משפחת שמש. בהצלחה בהמשך !!

friend9

New member
לא.

חיפוש ב-ShtetlSeeker מעלה : עד מלחמת העולם I: באימפריה הרוסית, ווהליניה, לוצק. בין מלחמות העולם: בפולין, פולסיה, סארני. אחרי מלחמת עולם II: בברית המועצות. היום: באוקראינה. אגב, חידוש זה (ע"י לחיצה על סמן לערים ולעיירות החשובות) מועיל למחקר רב.

talia olav

New member
נכון, חידוש מצויין -

אך שילמנו מחיר: מאז הגרסה החדשה לא ניתן לחפש ישובים לפי שם, על-פי המרחק בינם לבין נקודת ציון נבחרת (ולפחות אני לא מצליחה).

friend9

New member
עוד ספר על דומברוביצה.

[קונטרס] עד דור ודור אמונתו: תיאור הווי מהחיים היהודיים במזרח אירופה שלפני השואה. תשמ"ח. אינני יודע איזה שמות נזכרים הספר. הספר נמצא בספריי הלאומית בירושלים ובאונ' בר אילן.

תודה רבהההה

האמת שעכשיו חזרתי מהספריה אצלנו ויש להם את הספר הזה רק בשפה היידיש. ובבית אריאלה בשפה העברית. המון תודה....עזרתם לי הרבה מאד בהכוונה אני יודעת שזה תהליך ארוך ונראה מה נמצא בספר הזה על הקהילה תודה

למעלה