שלוםםם

nili6

New member
דפנה שלום

גרפולוגיה בשבילי היא תחום משני, וגם אני לא אכנס איתך לתחרות ידע בתחום שלי כך שאני מבינה אותך. את לא קיבלת תשובה משום הסגנון שלך שאינו אהוד עליי סגנון מתנשא שאינו ראוי לך במעמדך מה גם במקצוע שקרוב לפסיכולוגיה מאוד. בנוסף לא הצלחתי אתמול להיכנס לקובץ. וכתבתי זאת. חג שמח. נילי.

nili6

New member
המשך לדפנה

אכן אמרתי , לפחות שלוש שורות הבטתי שוב, ואכן אני עומדת בדבריי\ בין שורה אחת לשתיים את רואה היפתחות? כי זה מעניין בין שתיים לשלוש היסגרות את רואה? גם זה מעניין בשני המקרים אני רואה ההיפך ממך ולדעתי הקטע הראשון הזה של שלוש השורות מדגים לא רע מניפה לגבי יתר השורות לא אמרתי מלכתחילה שהם מדגימות את העניין אנא קיראי בזהירות את הודעותיי בטרם את מתייחסת אליהם תודה התייחסתי אך ורק לשורות אחת שתיים ושלוש. מניפה לא רעה בכלל יש פה. נילי.

ורד9

New member
בין שורה 1 ל- 2 הפתחות אח"כ הסגרות

לא ברור איזו מניפה נוצרת בין שורות 1,2,3 חשבתי שהמניפה בין שורות 2,3,4,5

nili6

New member
תגובה לוורד

לא כתב קלאסי להדגמת מניפות עם זאת שורות אחת שתיים שלוש יוצרות מניפה באחרות יש להיזהר כי אפשר לטעות ולקבוע בטעות שיש מניפה אבל למעשה אין.

רגע, מה הולך כאן?

בין שורה 1 ל: 2 גם אני כמו דפנה רואה היפתחות. בין 2 ל: 3 כמו דפנה גם אני רואה היסגרות. נילי, התכוונת שהמניפה היא שם, בשלוש השורות הראשונות הללו? בקטע זה אני לא חושב שיש מניפה. אני רואה את התהליך שמוביל למניפה מתחיל בשורה 2 שהיא פחות או יותר ישרה ( גם קצת גלית ) כאשר כל 4 השורות מתחתיה הם במגמה מודגשת ותלולה יותר כלפי מעלה, מה שיוצר דמוי מניפה. מצד שני, השורה הראשונה שהיתה אמורה לתמוך בקטע של הישר/יורד אף היא בעליה, וקצת שומטת את הקרקע מהרעיון המנחה שכאן. על כן, ניתן להבנתי לראות משהו כזה, אך לא כזה חד משמעי, ובעיקר חסר לנו 'בשר' לראות את ההתנהגות ברצף גדול יותר.

dafna yalon

New member
אכן חסר משמעות

מניפה, כמו ארובות, הם תהליכים אופייניים לכותב מסויים וחוזרים אצלו באופן שיטתי וארוך-טווח לאורך דגימות כתב רבות. אין שום משמעות להשוואה של שתיים שלוש שורות בכתב שבו השורות נפתלות או מורכבות וחסרות דפוס אחיד, שבהן תופעות כאלה הן אקראיות ומתרחשות באופן סטטיסטי ולא כביטוי אישיותי מובהק. בדיוק כפי שסכמנו שאין משמעות לפסוידו-ארובות שנוצרות כביכול בכתב בעל רווח מילים גדול במיוחד. בטוח שמי שיחפש ויתעקש, יצליח למצוא מניפות וארובות אפילו בספר מודפס...
צריך לחשוב תהליכית, לא נקודתית. פולבר ואורסולה אווה-ללמנט דברו על ה"אידיו-ריתמוס" - הריתמוס האישי שיש לו אפיוני כתב חזרתיים באופן ייחודי. אפשר להכליל את המניפות במושג זה, שיש לו משמעות עצומה כדפוס אישי חזרתי וקבוע המאפיין את הכותב. אבל רק כמדובר בתהליך שחוזר על עצמו כל הזמן.לא התנודיות האקראית בדגימה שלפנינו. ואפרופו, נילי, לא למדת שלא קובעים מהלך שורה בכתב בעל שורות קצרות, שבו ניתן בטעות - למשל - להחליט שהשורה היא עולה, כשבעצם היתה אמורה להיות קמורה אבל לא היתה לה הזדמנות להתפתח במלוא התמונה המנחה שלה? בהצלחה, דפנה דפנה

nili6

New member
דפנה,

מאחר שגם את רק עכשו שמת לב לכך אני ממש לא מוטרדת. נילי. חוץ מזה די ברור לי שכל מה שאכתוב, בדכ את תכתבי הפוך. אז מה זה כבר משנה??

nili6

New member
אודי, לצערי לא הוטמע רעיון המניפה

אז בוא נעזוב את זה לא משנה. אתה ממשיך בקו של הליכה לפי מהלך שורות ולא שמת לב להסבר שנתתי בעניין שלא לפי זה יש לקבוע , נהפוך הוא. לך לפי המרווחים שבין השורות, איך אתם רואים היפתחות בין אחד לשניים רק אלוהים יודע מצד שני נכון שהשורה השלישית קצרה ואז לא נחשיב את זה. למניפה הפוכה ניתן להתפתות בשלוש השורות הבאות אבל בראייה נוספת אין שם כזו. שוב, המניפה- לפי המרווחים, לא לפי מהלך השורות ודווקא יש להיזהר מלקבוע לפי זה! כשהמרווחים הולכים ומתקטנים המניפה נסגרת כשהולכים וגדלים- נפתחת. אם זה כתוצאה ממהלך שורות משתנה יש להיזהר בקביעה. נילי.

נילי, יש כאן אי הבנה נוספת

עליתי עליה ברגע שציינת שהשורה ה - 3 קצרה. מדוע את מדלגת על השורה הראשונה? ("שלום וחג שמח לכולם"). זה חלק מהמכתב, הכותבת לא בחרה לייחד אותו ולכן אין סבה לדלג עליו. אגב, השורה הראשונה ( באמת ) היא פרודת קו ומורכבת מ - 3 וחצי מדרגות קצרות עולות. מה יוצא כאן? את שורה 1 נטרלנו כי היא עולה ולא משחקת במשחק המניפה, שורה 2 פחות או יותר ישרה אבל בודדה במערכה ואין עוד שורות ישרות או יורדות, ולכן ראוי היה להתעלם מממנה כשחקנית בקטע של המניפה. השורות הבאות בעצם במגמה עולה, עולה פרודה, כמו שורה ראשונה. המסקנה החדשה: תמחקי לרגע את שורה 2 יוצאת הדופן ותקבלי מגמה אופיינית שיש בה גליות, עליה ועליה פרודה. המקום היחיד שבאמת הרווח בין השורות מצטמצם הוא בין 2 ל - 3, אך כבר אמרנו ש 2 היא חריגה בנוף כך שאין לייחס לכך חשיבות. ואילו הצמצום בשורה 3, 4, 5, נובע רובו ככולו מצמצום האורך של שורה 4. הגב' שמורגלת לטווח את השורות נניח במרחק של 1 ס"מ, נאלצה מפאת קצרות השורה להכפיל את הטווח אך היות שזה לא הרווח הנכון שלה באופן טבעי חל צמצום מסוים שמילא את החלל שהותירה השורה הקצרה. בקיצור ולעניין, בעין ניתן לראות מניפה אבל אם בכל זאת מתעקשים לרדת להיגיון שבדברים אזי אין כאן מניפה וגם אני טעיתי בכך. יום טוב, אודי.

nili6

New member
אודי

אני מעריכה את התגובה שלך אני מקבלת את התיקון שלך וחוזרת בי לגביך, לעניין שלוש התמונות.אם זה כך מובן שניתן ללמוד נושא חדש אבל בכל זאת תסכים איתי שגם ללמוד אותו וגם כבר מייד "לעלות" בידיעה אודותיו על הצד השני ובנוסף לחבוט בו ולזלזל בו זה כבר מוזר ואפילו אומר דרשני. נכון איש זולתי לא ביקש שיודו לו אוליי אולם גם איש מלבדי לא נכנס כאן למצב הזה וזכה לתגובות בסגנון הזה שלכם אתה קצת מקטין בניסוח שלך את שקרה פה וחזר וקרה פה מספר פעמים את ההתנסחות של אנשים פה כלפיי זה לא רק אלא הרבה מעבר לחיווי דיעה על הנושא עצמו. תאמר שאני הכנסתי את עצמי למצב הזה ייתכן בכל מקרה אני סומכת על האינטואיציה שלך שאתה יודע בדיוק שאני לא הטיפוס הזה שציינת לכן אמנע מלהגיב על כך יותר מדיי שיהיה חג שמח נילי

nili6

New member
וכמובן אילו הבאתי

וכמובן אילו הבאתי עכשו מן הארכיון אותו כתב בדיוק עם דיעה שיש כאן מניפה בין שלוש השורות הראשונות בסך הכל היה בא אודי ואומר וכי מה זה משנה מישהו אמר שאין מחלוקות בינינו... לזכותו ראיתי שכבר אמר זאת הפעם והקדים אותי .

shamon51

New member
עכשיו שאני חושב על זה

אז לא הבנתי את ההומור של אודי אז תכתבי לי מסר שאבין אבל במסר שלא אתבזה

הרהרנית

New member
היי נילי . שאלה

האם יתכן שבשורה הרביעית יש עליה בשורה שבכלל נובעת מהקוצר של השורה השלישית? כי העין מנסה להשלים את הפער ומושכת את הכתב למעלה? זה הרושם שקיבלתי. ואם אכן יתכן, אז זה יכול להגיד שאין פה מניפה בכלל?

gilgula

New member
יש למישהו עוד רעיונות??

חוץ מהמניפה.. מה עוד אפשר להבחין בכתב שלי?

למעלה