שלוםםם

gilgula

New member
שלוםםם

צירפתי את כתב ידי, מקווה שתגיבו ותעזרו לי :)

nili6

New member
ממש בזמן

כתב שמדגים יפה את עניין המניפה שורות מס. 2 ו-3 אינן עולות או יורדות אלא נפתלות ובכל זאת נוצרת מניפה. נראה כאילו הכתב הזה ממש הוזמןלצורך העניין.

הנה הפירוש של "המניפה"

כשאת לא מרגישה בטוחה עם אנשים מסוימים את הולכת ומסתגרת את נוטה לאבד בטחון כאשר אין לך שליטה על חייך, זמנך ואת מרגישה נכנסת מחדש לתוך סיטואציה שלא רצית בה/חששת ממנה. שיש משימות שאת שוקעת בתוכם בהגזמה ובלי להרפות, כאילו שהכול חשוב ולעומת זאת יש משימות שאת מתחילה ולא מסיימת, כאילו שנגמר הדלק. זה בינתיים. אגב, ממה שהבחנתי בשני כתבים שבהם זוהו מניפות ראיתי רעפים/מדרגות בעליה. וקצת רשמים לא מחייבים: בעלת נפש עשירה רוחנית ומוצאת הקלה מהמתח בכתיבה/קריאה/שירה/אמנות? רגישה ופגיעה למרות חזות של חוסן שאפתנות ועקשנות לסיים מלאכה בהישג נאה ומכובד שימלא בקורת רוח. משקעים ( אהבה שנקטעה חד צדדית ע"י הצד השני ? ) שנותרת מהם פגועה ? לפעמים ההווי השוטף נראה לך שטחי, משעמם וריקני. תעבדי על יותר התלהבות, אופטימיות וחדוות חיים, תופתעי שזה מקטין חרדות התארגנות מסודרת, זהירה ואטית.

מעניין שהמניפה מודגשת יותר במקום

שהשורה נגמרה באמצע הדף, בריחוק מופרז של שולי השמאל. ייתכן שאם היתה ממשיכה את השורה הקצרה אזי הבקרה האופטית שלה היתה מונעת ממנה להצטמטם עד כדי כך. אם נמשיך קו דמיוני ישר מהשורה הקצרה ושמאלה נראה שהשורה שמתחת, שמסתיימת במלה "כתב" היתה כמעט נושקת לה כך שאולי המניפה נותרה בכלל בגלל החלל הלבן ? רק נקודה למחשבה מאזרח קצת פחות דואג.

הבהרה למה שנכתב אולילא ברור:

הבהרה: את נוטה לאבד בטחון כאשר אין לך שליטה על חייך, זמנך.. כלומר על התכניות ועל 'סדר היום' שלך, ואת מרגישה שאת נגררת באל כורחך לעסוק בנושאים שלא התכוונת כעת, ע"פ התכנון הפנימי שלך - לטפל בהם. "יש משימות שאת שוקעת בתוכם בהגזמה ובלי להרפות, כאילו שהכול חשוב".. הכוונה שמתוך בקרה מחמירה וצנזורה עצמית, את לעתים קרובות לא שביעת רצון מהתוצאה, ואת שוקדת לשם שיפור ושלמות. עקב כך 'היציאה החוצה' עם הדברים מתעכבת ולפעמים יכולה להיות תחושה לך/לאחר של דריכה במקום?

gilgula

New member
יוו פגעת ב-ו-ל

כל הדברים שאמרת כל כך נכונים!!! תודה :)

יש! זה נקרא עבודת צוות:

עמליה כותבת מה הפרשנויות של מניפה נילי מאבחנת שבכתב הנוכחי יש ניפה אני מעתיק וזוכה בתהילה. אני מכיר עוד מישהו שעובד ככה.

shamon51

New member
אודי - תפסיק לעבוד על חברה צעירים

כמו שאמא שלי היתה אומרת "מה שאני כבר שכחתי = אתה עוד לא יודע"

dafna yalon

New member
נפנוף לנילי

תגידי בבקשה, נילי, לא אמרת שדגם של מניפה צריך להשמר לאורך 3 שורות לפחות? והנה אני רואה בין שורה 1 ל-2 היפתחות, בין שורה 2 ל-3 היסגרות, בין שורה 6 ל-7 היפתחות נוספת... נראה שה"מניפה" עושה הרבה רוח... אולי נסכם על מהלך שורה תנודי, וזהו??? נראה לי, נילי, שקורה לך מה שקורה לתלמידי רפואה כשהם לומדים על מחלות ומגלים אותן סביבם כל הזמן. פתאום יש לכולם מניפות ושוליים מרכזיים... וואיו וואי וואי, מה שצפוי למי שיעלה פה בפורום כתבים כשתגיעי לפרק של של פסיכופתולוגיה בכתב... דפנה

nili6

New member
ניפנוף חוזר לדפנה

ואוליי לך קורא מה שקורה לרופאים אחרי הרבה שנים של עבודה שהם כבר שוכחים הרבה ממה שלמדו תני למשל לרופא להוציא דם, תראי כמה זה יכאיב לך או למשל רופא עיניים. אמור לדעת לבצע בדיקת עיניים. הם לרוב היום לא עושים זאת. את בטוחה שהם זוכרים לעשות זאת טוב כמו האופטיקאים שמתעסקים בכך בקיצור, הבנת את הרעיון, אני מקווה. אני לא זו שהעליתי את הכתב הזה בתור דוגמא אך מאחר שכבר הועלה הערתי את שהערתי ואני עומדת על שלי תלמדו יותר טוב להגיד תודה על שאני מעשירה אתכם בנושאים שחלקכם לא שמע עליהם כך נראה לי מעולם, מה שיפה אצלכם שמייד אתם נהיים אלופים בזה יודעים לספר על משמעויות ולזלזל לא משנה שרגע קודם לא ידעתם מה זה בכלל כדאי קצת להצטנע אצלי זה טרי החומר, למדתי את זה די בזמן האחרון ולכן אין לי מושג ממש מה את רוצה להגיד חוץ מאשר שוב להתנשא, כבר למדתי וראיתי כמה הגרפולוגיה היא בעין המתבונן וכמה כר נרחב היא לחילוקי דיעות, אם רק רוצים לחפש ולשלול ולהתווכח לימדתי אתכם בינתיים שלושה נושאים, תגידו תודה . אגב בתור גרפולוג צריך להתמצא בפסיכולוגיה . הייתי מצפה מאיש מקצוע כזה, שקרוב לפסיכולוגיה, שיהיה פחות מתנשא ומזלזל. כאן אני רואה שממש "זה לא זה". חבל.

איזה 3 נושאים לימדת אותנו ?

אני זוכר את "הארובה המרכזית" ו "המניפה", ובהזדמנות זו בהחלט מגיעה לך תודה על העלאת נושאים חדשים והתרומה של הדיון לפורום. אלא אם כן את זוקפת לעצמך גם את "שלש התמונות". בזמנו זו באמת היתה בדיחה טובה. אכן, שאמרת "שלש תמונות" אני אישית לא ידעתי למה כוונתך, אז מזה הסקת שהנושא חדש לי, שרק 'אתמול' שמעתי על הדבר הזה שנקרא: "צורה-תנועה-ארגון" וכבר יש לי מה לומר. מילא ההתנשאות, אבל היכן השכל ? זה שמישהו לא מקשר את ההגדרה לנושא מסוים מעיד שהנושא חדש לו? שמעת ממני בשלב כלשהו שזה נושא חדש לי ? כולנו בעיניך מתנשאים וזכותך לחשוב כך. אשיב לך מנקודת מבטי. אכן העלית נושאים ששמעתי עליהם לראשונה ממך ( ארובה מ', מניפה ) אז מה ? אין אפשרות ללמוד את זה תוך כמה שעות/ימים ? הרי גם אותך לימדו את זה בשעור או שנים לא ? האם אין לי ולאחרים כאן מספיק כלים כדי להתמודד גם עם נושא חדש לגמרי ולחוות דעה ? בפרט שהרוב לא חדש בנושא אלא הוא נשען ונגזר מפרמטרים מוכרים וידועים. הארובה המרכזית נגזרת מרווחי מלים מופרזים, ואילו המניפה נגזרת ממהלך שורות מתחלף בדף. כל פרשנות שתעלה חייבת לעמוד גם במבחן של אותם הפרמטרים ( רווח מ' שורות ) והיות שבנושאים הללו האנשים כן מצויים, מותר להם לחוות דעה, לדון, לפרש ואף להסתייג, וכך עשינו. לפי דעתי סך התרומה של הדיון שהתפתח לאחר העלאת רבה יותר מהפירושים שנכתבו תחילה, אבל זה איננו גורע מחשיבות הפירושים שאת ועמליה ציינתם, שנכונים בעיני. הביקורת שלך היתה נכונה לו באמת היה מדובר בנושא חדש. הגדרה אחרת לנושא מוכר איננה נושא חדש. נושא "הבריחים" שכתבתי, על אף שהוא משתמש בהגדרה שכבר השתמשו בה קודם לכן הוא נושא חדש ולא ניתן לחוות דעה בלי ללמוד אותו לעומקו. אם מחר יקרא מישהו לתופעה של רווח מלים מופרז בתחילת שורה, שמצטמצם בהמשכו בשם: "אינפלציה שנבלמה" זה לא יעשה את הדבר לנושא חדש יותר, למרות שכעת כשאני חושב על זה, טרם קראתי במקום כלשהו על התייחסות לשינוי ספציפי כזה ברווח המלים. אז מה זה קשור להתנשאות ול "אלופים" ? נדמה לי שאם חסר למישהו צניעות אז זה דוקא לך, כל אחד כאן לימד והחכים במרוצת הזמן את הפורום וחבריו בהרבה נושאים אך איש מהם, חוץ ממך, לא מצא לנכון להתנפח כמו טווס, להתעקש לקחת את הקרדיט, לתבוע את התודה, ולהצמיד לאחרים התנשאות בגלל שהם מרשים לעצמו לחוות דעה בנושא שרק אתמול התוודעו אליו. אז שיהיה חג שמח ונפנוף טעים.

dafna yalon

New member
נילי, דברי לעניין

נילי, אין לי שום עניין להכנס איתך לתחרות ידע. אבל מה שאני מצפה מכל גרפולוג ותלמיד, ללא קשר לרמת הידע שלו, היא קוהרנטיות בין הידע ליישום. הסברת שמניפה חייבת להיראות כטרנד חזרתי בשלוש שורות לפחות. אם כך, בדוגמא שאת רואה בה מניפות, איפה יש לך 3 שורות כאלה? זה כל מה ששאלתי. לא קבלתי תשובה. דפנה

ורד9

New member
שורה 2 יורדת 3 עולה קצת 4,5,6 עולות

יותר. זה נראה בערך כך .אולי קוראים לזה מניפה . ואם כן מה הפירוש הגרפולוגי לכך.

ורד9

New member
ההסבר למניפה שלה

"יש משימות שאת שוקעת בתוכם בהגזמה ובלי להרפות, כאילו שהכול חשוב".. הכוונה שמתוך בקרה מחמירה וצנזורה עצמית, את לעתים קרובות לא שביעת רצון מהתוצאה, ואת שוקדת לשם שיפור ושלמות. עקב כך 'היציאה החוצה' עם הדברים מתעכבת ולפעמים יכולה להיות תחושה לך/לאחר של דריכה במקום?

כדאי להסכים תחילה שאין כאן מספיק

'בשר' לקביעות חד משמעיות, ניתן לראות מגמות אבל יש להיזהר מקביעות. יש גליות, יש ירידה ועליה וגם מדרגות עולות, שזה סימן מובהק יותר לכך שאכן ישנה עליה, והיא לא רק סיומת של גליות מקומית ( כשיש ספק בשל מיעוט חומר זו אינדיקציה מסייעת טובה ). כך שיתכן שע"פ ההגדרה הפורמלית ( 3 שורות ) אכן ניתן להסתייג ולומר ש אין! אך לי נראה דוקא שיש. ושיקום מי שאמר שכולם כאן תמיד תמימי דעים! יש שאלה חשובה יותר האם זה בכלל חשוב ?

למעלה