איזה 3 נושאים לימדת אותנו ?
אני זוכר את "הארובה המרכזית" ו "המניפה", ובהזדמנות זו בהחלט מגיעה לך תודה על העלאת נושאים חדשים והתרומה של הדיון לפורום. אלא אם כן את זוקפת לעצמך גם את "שלש התמונות". בזמנו זו באמת היתה בדיחה טובה. אכן, שאמרת "שלש תמונות" אני אישית לא ידעתי למה כוונתך, אז מזה הסקת שהנושא חדש לי, שרק 'אתמול' שמעתי על הדבר הזה שנקרא: "צורה-תנועה-ארגון" וכבר יש לי מה לומר. מילא ההתנשאות, אבל היכן השכל ? זה שמישהו לא מקשר את ההגדרה לנושא מסוים מעיד שהנושא חדש לו? שמעת ממני בשלב כלשהו שזה נושא חדש לי ? כולנו בעיניך מתנשאים וזכותך לחשוב כך. אשיב לך מנקודת מבטי. אכן העלית נושאים ששמעתי עליהם לראשונה ממך ( ארובה מ', מניפה ) אז מה ? אין אפשרות ללמוד את זה תוך כמה שעות/ימים ? הרי גם אותך לימדו את זה בשעור או שנים לא ? האם אין לי ולאחרים כאן מספיק כלים כדי להתמודד גם עם נושא חדש לגמרי ולחוות דעה ? בפרט שהרוב לא חדש בנושא אלא הוא נשען ונגזר מפרמטרים מוכרים וידועים. הארובה המרכזית נגזרת מרווחי מלים מופרזים, ואילו המניפה נגזרת ממהלך שורות מתחלף בדף. כל פרשנות שתעלה חייבת לעמוד גם במבחן של אותם הפרמטרים ( רווח מ' שורות ) והיות שבנושאים הללו האנשים כן מצויים, מותר להם לחוות דעה, לדון, לפרש ואף להסתייג, וכך עשינו. לפי דעתי סך התרומה של הדיון שהתפתח לאחר העלאת רבה יותר מהפירושים שנכתבו תחילה, אבל זה איננו גורע מחשיבות הפירושים שאת ועמליה ציינתם, שנכונים בעיני. הביקורת שלך היתה נכונה לו באמת היה מדובר בנושא חדש. הגדרה אחרת לנושא מוכר איננה נושא חדש. נושא "הבריחים" שכתבתי, על אף שהוא משתמש בהגדרה שכבר השתמשו בה קודם לכן הוא נושא חדש ולא ניתן לחוות דעה בלי ללמוד אותו לעומקו. אם מחר יקרא מישהו לתופעה של רווח מלים מופרז בתחילת שורה, שמצטמצם בהמשכו בשם: "אינפלציה שנבלמה" זה לא יעשה את הדבר לנושא חדש יותר, למרות שכעת כשאני חושב על זה, טרם קראתי במקום כלשהו על התייחסות לשינוי ספציפי כזה ברווח המלים. אז מה זה קשור להתנשאות ול "אלופים" ? נדמה לי שאם חסר למישהו צניעות אז זה דוקא לך, כל אחד כאן לימד והחכים במרוצת הזמן את הפורום וחבריו בהרבה נושאים אך איש מהם, חוץ ממך, לא מצא לנכון להתנפח כמו טווס, להתעקש לקחת את הקרדיט, לתבוע את התודה, ולהצמיד לאחרים התנשאות בגלל שהם מרשים לעצמו לחוות דעה בנושא שרק אתמול התוודעו אליו. אז שיהיה חג שמח ונפנוף טעים.