שלוםםם

שלוםםם ../images/Emo20.gif

עשיתי פריסה בין אישית על הפוטנציאל שלי ושל מישהו שאני אוהבת בקלף סיכום הפוטנציאל יצא לי - 4 מטות , שזה מיסוד קשר ורואים שם מין חתונה או חופה..! הייתי רוצה ממש להבין מה הקלף הזה אומר על הפוטנציאל שלי לחצי שנה הקרובה עם האדם שאין בנינו כרגע דיבור רבנו לפני חודש+ [אנחנו צבועים אחד עם השני] תודה לכל העוזרים

צ ל י ל 8

New member
4 מטות לא מראים על חופה דווקא

תלוי בהקשר של שאר הקלפים בפריסה.

אם שאר הקלפים בפריסה הם ../images/Emo26.gif

אני - אס המטות הצד השני - עשר המטבעות מה עוזר - מלך המטבעות מה מפריע - מלך החרבות פוטנציאל הקשר - ארבע המטות אז מה הקלף מציין..? אני מנסה ללמוד

4 המטות

מסמל מסגרת חיובית ונחמדה, הרמוניה, חברים ואהבה. רק בשילובים מסוימים הוא יצביע על חתונה (במיוחד עם הכהן הגדול וקלפי אהבה). זכרי כי הקלפים באים אלינו מרקע נוצרי, ובנצרות אין חופה
אני מניח כי לא זו הייתה כוונת המאיירת. בכלל הייתי נזהר מתרגומים כה נועזים. אני יודע שיש ספרים מסוימים שקופצים למסקנות כאלו מהר מדי. חשוב לקבל תמיכה לכיוון שכזה מהקלפים שמסביב.

בנצרות אין חופה ואף על פי כן אני לא

חושבת כמותך... בקלפים יש שפע של סמלים מתרבויות שונות ומגוונות. ייתכן מאוד שהכניסו את תיאור החופה או יותר נכון המזכיר חופה לקלף על מנת לבסס את המסגרת החיובית והיציבה כל כך. מה דעתך ?

חגיגות הבציר אינן חופה

חופה זו פרשנות מאוחרת אני נוטה לחשוב על אירוסין ולא חופה. על מיסוד קשר ולא חתונה. צריך קלף נוסף כדי לומר אירוסין חופה וכו'...

אני חושב שהכנסת החופה

כרעיון מרכזי לקלף זה קצת נועז... אני רואה את החופה כסמל יהודי חזק, כמעט כמו להלביש את הכוהן הגדול בסמלים יהודיים. לדעתי הכוונה הייתה לסמל את המקום בו המטות הופכים ליציבים במקומם, והצורה היחידה לעשות זאת היא באמת להעמיד אותם בצורה זו, כמו סוכה.... אגב, במקורות האנגליים שלי לא מצאתי זכר לרעיון החופה

הבנת אותי לא נכון ואני אנסה להסביר

הרעיון של חופה הוא ההקשר שלנו כיהודים ומכאן חתונה. חופה/חתונה אינם דווקא רק קשר של נישואין בדיוק כמו שהיריון אינו קשר רק של הולדת ילד בשר ודם. הרי שאנחנו מתכננים משהו, עוברים תהליך, עושים למען וכיו"ב זה ממש כמו היריון ואף לידה בסופו של דבר. הלא כך ? אותו הדבר כוונתי לחופה. קשר חזק וממוסד. הרי אם יצא הקלף בעבודה לא תפרש אותו אך ורק כחופה, תתחתן במסגרת העבודה, נכון ? :) חשוב לזכור שזו הראיה והפרשנות האישית שלי. גם כשהקלף יוצא במערכת יחסים ולא יהא לי קלף תומך נוסף = כפי שמיקי כתב, אזי לא אפרש דווקא כחתונה אלא אם כבר כקשר יציב וטוב .

מסכים לחלוטין

טוב העניין היה לגבי אם המאיירת התכוונה לתאר חופת נישואין כשאיירה את הקלף.... לא נראה לי, למרות שזה רעיון כללי מעניין ומוסיף לנו להבנת הקלף. הבעייה שאצלינו בישראל רואים את החופה הזו וישר קופצים למסכנה (ספציפית) של חופת נישואין וחתונה כי זהו סמל מאוד רווח בתרבות שלנו. בגלל זה ניסיתי להדגיש שזה, כלומר חופת נישואין כחתונה, לא אמור להיות המסר העיקרי של הקלף

למען הסר ספק, בקלף 4 מטות

בחופת נישואין צריכים להיות זכר ונקבה ואילו בקלף יש שתי נשים מחוללות. ואילו הגברים יושבים בצד ומטקסים עיצה בקשר ליבול שנאסף, הם לא ממש חוגגים. לכן הקלף מסמל חגיגות הבציר סיום פרק בהצלחה מתוך נושא שלא הסתיים.

batgalim

New member
מנסיון שלי בקריאת הקלפים

כשיוצא קלף 4 מטות כפוטנציאל זוגי - אזי תהיה חתונה, גם אם שאר הקלפים אינם תומכים... רק לפני כחצי שנה פתחתי לאחות של חברתי, מערכת יחסים מסובכת של שני גרושים + ילדים, כשבעתיד יצא קלף 4 מטות. אמרתי לה חד משמעית שהבחור יציע לה נישואין. באוגוסט הקרוב הם מתחתנים. זו לא הפעם היחידה שזה קרה לי ואני מאמינה שלא האחרונה. אני חושבת שאתם מייחסים יותר מידי משמעות לתמונות המצויירות בקלפים, כשיש להתייחס למשמעות הקלף. חגיגות הבציר, אכן... אך המשמעות היא "מימוש" "הגשמת המשאלה": זרענו, עיבדנו, השקינו וקצרנו. אוטוטו יהיה יין וכעת אפשר לחגוג. בפריסה שנושאה זוגיות - זוהי המשמעות שאני נותנת לקלפים - הצעת נישואין, אירוסין, חתונה באופק...

אני מסכים עם בת גלים והילה

אירוסין, הצעת נשואין, מיסוד, לעבור לגור יחד, שיוי חיובי במערכת הזוגית וכו'...

למעלה