שלוםםם

צופי17

New member
שלוםםם../images/Emo13.gif

רציתי לדעת על אתרים שאני יכולה לדעת על שמות בסינית.. למשל איך כותבים עדי בסינית..? תודה על העזרה

furrball

New member
זה לא דחוף בכלל

ולדעתי גם די חסר משמעות. לשמות יותר נפוצים (משה, ג'ון וכו') יש כיתובים פחות או יותר מוסכמים, אבל אם ניקח שם כמו "עדי", שבטח שלא היו רבים שניסו לכתוב אותו בסינית, אז התהליך של בחירת הסימניות בשבילו הוא די מסובך: מכאלף סימניות שמשומשות בד"כ לשמות זרים צריך לבחור שתיים (כי עדי זה שתי הברות) שיהיו קירוב פוֹנֵטי לשם "עדי" בין ההברות הסיניות (אולי גם כך שיהיו לסימניות משמעויות נחמדות) ורוב הסיכויים שהתוצר הסופי בכלל לא יישמע כמו "עדי". רוב הסינים בטח לא יטרחו וירשמו את השם הזה באותיות לטיניות, סוף סיפור. לשמות נפוצים יחסית - חפשי אתרים בגוּגל. שם כמו עדי - סליחה... אם תבקשי ממישהו שמאוד שולט בסינית אולי יצליח להמציא משהו. אבל חבל לטרוח ולהטריח - גם ככה זה לא יהיה דומה בגרוש לשם המקורי

laoxuesheng

New member
מה העניין?

לא מבין את התגובה הקודמת... נראה שהכוונה כאן לתרגום השם לא למטרות מקצועיות אלא יותר בשביל הכיף. במידה ואני צודק אין שום בעיה למצוא סימניות שיתאימו. 阿蒂 阿迪 阿镝 阿递 adi

צופי17

New member
זה לא למטרות מקצועיות..

וגם לא בשביל הכיף.. סתם סקרנות..ידיד שלי גילח על ראשו אות סינית הוא טוען שזה השם שלי.. אז רציתי לדעת. תודה על העזרה
.. זה די דומה למה שיש לו על הראש..

Mei11

New member
אם הוא גילח רק סימנית אחת

זה כנראה לא השם שלך.

furrball

New member
כל אחד עונה על פי יכולתו והשקפתו

אני אמרתי שאם מישהו יודע אז שיענה

אMור

New member
זרים מגלחים אותיות סיניות,

ומה עם הסינים? הנה דוגמא של סיני מטופש, בגירסת הפרונט.

GnomeBubble

New member
זאת סימניה יוונית עתיקה

שפירושה "נכון", "אמת", "ניצחון" ובשימוש קצת יותר מודרני גם "נעלי ספורט".

אMור

New member
חלילה לא חשבתי

שהסיני הזה התכוון לגלח לוגו של חברת ספורט.. זה ברור שהכוונות שלו הן פילוסופיות יווניות עתיקות... ולגבי הלוגו עצמו. לדעתי, הלוגו הוא של נייקי, פשוט השם הוא על שמה של אלת הניצחון המיתולוגית...

guanyin

New member
what do you know?

i found a gumia (for the hair) with the same logo, but it's printed "nice" instead!!! chinglish or not chinglish?

למעלה